به گزارش بهارانه، به نثل ازخبرگزاری فارس همدان، سالانه از ۲۱ هزار هکتار زمین ۹۵۰ هزار تن سیبزمینی در همدان تولید میشود که این تولیدات ۱۸ هزار مترمکعب آب را میبلعد و انرژی خاک را میگیرد اما به صورت خام روانه بازارهای داخلی و خارجی میشود.
در این میان گاهی مرزها بسته و راه صادرات مسدود میشود و در نتیجه تولید از تقاضا پیشی گرفته و سیبزمینیهای زیرخاک، بر روی زمین تلنبار میشوند و همه آن آب و خاک و زحمت به هدر میرود؛ اتفاقی که طی سالهای گذشته بارها رخ داده و سرمایههای بسیاری چه از نظر منابع طبیعی و چه از نظر مالی تلف شده است.
پرواضح است خامفروشی سیبزمینی تضمینی برای سودآوری و یک بازار همیشگی نیست، چراکه امروز همان کشورهای بازار هدف، به تولیدکننده سیبزمینی بدل شدند که بذر آن را از ما به ارث برده و علاقه سابق به خرید تولیدات کشاورزان همدانی را ندارند.
از همین رو ضرورت فرآوری سیبزمینی بیش از پیش در این حوزه احساس میشود، بنابر گفته کارشناسان از سیبزمینی میتوان بیش از ۱۰ نوع محصول چون نشاسته، پوره سیبزمینی، فرنچ فرایز، انواع چیپس، خلال سیب زمینی و ... تولید کرد که بالغ بر ۱۰۰ تا ۲۰۰ درصد ارزش افزوده ایجاده میکند، این یعنی تولید ثروت، اشتغال پایدار و کمک به رشد اقتصادی.
اگرچه ایجاد صنایع تبدیلی تداوم کشاورزی و تضمین مواد غذایی را نیز به ارمغان میآورد تا کنون تنها شاهد صدور یک مجوز برای واحد تولید نشاسته و سه مجوز در حوزه فرنچ فرایز هستیم اما هیچ کدام به طور کامل به مرحله اجرا نرسیده است.
ناگفته نماند استان حداقل به پنج واحد صنایع تبدیلی سیبزمینی نیاز دارد تا محصول تولیدی، فرآوری و به بازارهای صادراتی ارسال شود در این بین بارقههای امید به تلالو افتاده و احداث واحد فرآوری فرنچ فرایز در شهرستان بهار آغاز و تا کنون ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
با بهرهبرداری از این واحدی علاوه بر اشتغالزایی برای ۱۱۰ نفر، سالانه ۷۰ هزار تن سیب زمینی جذب و ۳۰ هزار تن فرنچ فرایز تولید میشود. اتمام این پروژه گام بلندی برای تحقق جهش تولید و توسعه صنایع تبدیلی است.
بهرهبرداری از واحد فرنچ فرایز در سال ۱۴۰۰
سیدعلیرضا مجیدی، مدیرعامل پروژه فرنچ فرایز سیبزمینی در استان از احداث واحد فرآوری سیبزمینی خبر داد و گفت: این طرح در زمینی به مساحت ۲۰ هزار متر مربع قرار گرفته که ۸ هزار و ۵۰۰ متر زیربنا در بخشهای مختلف احداث میشود.
وی با بیان اینکه تسهیلات طرح از صندوق توسعه ملی بوده و مبلغی معادل ۱۵ میلیارد تومان اعطا شده است افزود: در این مسیر فراز و نشیبهای فراوانی وجود داشت که با عنایت خداوند پروژه تاکنون بیش از ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
مجیدی به ظرفیت ۳۰ هزار تنی خط تولید این طرح پرداخت و اضافه کرد: این واحد در حوزه صنایع تبدیلی فرنچ فرایز اولین پروژه در غرب کشور محسوب میشود که با همکاری سرمایهگذاران خارجی به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی با تأکید بر اینکه در حال حاضر در زمان عقد قراردادهای ماشینآلات کشاورزی هستیم اظهار کرد: این واحد یقینا در سال ۱۴۰۰ به بهرهبرداری خواهد رسید اگرچه بازارهای هدف نیز پیش بینی شده است.
مدیرعامل مجتمع صنایع غذایی «فردای همیشه بهار» با بیان اینکه ۸۰ درصد محصولات این شرکت صادرات محور خواهد بود ادامه داد: برای تهیه مواد اولیه نیز کشاورزان پیشرو انتخاب شدند تا محصول با کیفیت را به صورت تضمینی و سالانه خریداری کنیم.
دیدگاه شما