آخرین اخبار

22. مهر 1397 - 10:18   |   کد مطلب: 27129
مراسم برداشت آلو در روستاي ملحمدره اسدآباد با حضور رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان، فرماندار و نماينده شهرستان و تعدادي از مديران استاني و شهرستان،‌ روستاييان و گردشگران برگزار شد.

به گزارش بهارانه،رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان همدان در اين مراسم به توليد بالاي آلو در روستاي ملحمدره نسبت به کشور اشاره کرد و گفت که توليد سرانه آلو در استان 9 کيلو ‌‌گرم،‌ در کشور 5/3 کيلو و در اسدآباد 18 کيلوگرم است که روستاي گردشگري ملحمدره قطب توليد آلو است.

به گفته منصور رضواني‌جلال، سطح زیر کشت آلو در استان بیش از 2 هزار هکتار و تولید بیش از 15 هزار تن در سال و در شهرستان اسدآباد 225 هکتار و تولید بیش از 1900 تن در سال است.
وي ادامه داد: استان همدان حدود 6 درصد از آلوی کشور را به‌خود اختصاص داده و رتبه هفتم کشور را دارد.
رضواني‌جلال افزود: شهرستان اسدآباد 11 درصد سطح آلوی استان را دارد و بیش از 12 درصد تولید آلوی استان را به‌خود اختصاص می‌دهد. روستای ملحمدره در شهرستان اسدآباد 320 هکتار گردو، 130 هکتار انگور و 45 هکتار آلو دارد. ارقام قطره طلا و بخارا مهمترین ارقام آلو در شهرستان اسدآباد و استان می‌باشند.
وي با اظهار اميدواري براي حضور سرمايه‌گذاران در احداث کارخانه صنايع تبديلي آلو در اسدآباد، بيان کرد: آلو سیزدهمین محصول باغی کشور، هشتمین محصول باغبانی استان و ششمین محصول باغبانی شهرستان اسدآباد است.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان همدان در حاشيه مراسم گفت: مساحت زیربخش باغبانی در استان همدان بالغ بر 74500 هکتار می‌باشد که تولید 690 هزار تنی انواع محصولات باغبانی را در پی دارد و عمده محصولات باغی استان همدان شامل انگور با تولید 400 هزار تن، سیب درختی با تولید 115 هزار تن، هلو و شلیل با تولید 73هزار تن و گردو با تولید 53 هزار تن است.
وي ادامه داد: نگاهی به سطوح زیر کشت و میزان تولید محصولات باغی استان نشان می‌دهد عملکرد در هکتار اکثر محصولات باغی استان همدان بیشتر از متوسط کشوری است و این موضوع جدا از شرایط مناسب اقلیمی نشان از سخت گوشی باغداران استان و بهره‌وری بالای در زیر بخش باغات استان است که برای نمونه می‌توان به تولید 400 هزار تنی انگور استان اشاره کرد که در سطح 21 هزار هکتار انجام شده است و عملکردی برابر 19174کیلوگرم در هکتار دارد.
رضواني‌جلال افزود: این رقم در شهرستان ملایر که قطب تولید انگور استان است 23 هزار و 217 کیلوگرم در هکتار و متوسط کشوری آن حدود 13500 کیلوگرم می‌باشد.
وي با اشاره به اينکه استان رتبه دوم تولید کشمش در کشور را دارد، گفت: در سال گذشته بیش از 44 هزار تن کشمش در استان تولید شده که 21 درصد از تولید کشور را شامل مي‌شود.
رضواني‌جلال افزود: سطح زیر کشت گردو استان نيز بالغ بر 19هزار هکتار است که با توجه به تولید 53 هزار تنی آن عملکردی معادل 2975 کیلوگرم در هکتار را پدید آورده است.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان اضافه کرد: متوسط عملکرد کشور در توليد گردو حدود هزار و 900 کیلوگرم است که قابل مقایسه با عملکرد باغات گردوی استان نيست.
وي گفت: این توانمندی‌ها موجب شده است تا استان همدان بتواند در توليد محصول گردو رتبه اول، در تولید محصول انگور رتبه سوم، در تولید گیاهان دارویی رتبه سوم ، رتبه چهارم در تولید شلیل و رتبه ششم در تولید هلو و آلبالو را داشته باشد که این موضوع جدا از کیفیت محصولات تولیدی است و بسیاری از تولیدات باغبانی استان کم‌نظیر یا بی‌نظیر است.
رضواني‌جلال ادامه داد: طرح اصلاح باغات گردو از طریق سرشاخه کاری در سال1395در شهرستان تویسرکان با اجرای 494 پیوند سرشاخه عملیاتی شد که در ادامه با پیگیری‌های مجدانه در 7 شهرستان تویسرکان، همدان، نهاوند، ملایر، اسدآباد، رزن و فامنین در سال1396 نیز اجرا شد و تا پایان خرداد ماه بالغ بر 21 هزار پیوند سرشاخه اجرا و از اواسط مرداد ماه نیز پیوند وصله‌ای گردو بر روی سرشاخه‌های گردو آغاز و تا کنون بیش از 4 هزار پیوند سرشاخه وصله‌ای گردو انجام شده است.
وي درباره محصولات گلخانه‌ای سبزی و صیفی در سال1396 هم گفت: با تولید بیش از 35 هزار تن انواع محصولات خیار، گوجه فرنگی، فلفل رنگی و توت فرنگی و با سطح بیش از 95 هکتار بیش از 80 درصد محصول گوجه فرنگی و فلفل رنگی به سایر کشورها از جمله روسیه صادر شده است که گلخانه‌ها کاهش چمشگیر در مصرف آب براي تولید محصول و ظرفیت ایجاد اشتغال مداوم در طول سال در بخش باغبانی را ايجاد کرده‌اند.
آنطور که رضواني‌جلال گفت: استان همدان علیرغم محدودیت‌های اقلیمی، از دیرباز بدلیل بهره‌مندی نسبی از پتانسیل‌های آب‌وخاک‌ و همچنین‌ موقعیت‌ جغرافیایی‌ استقرار آن، از جمله قدیمی‌ترین کانون‌های شکل‌گیری جوامع کشاورزی و نیز از جمله مناطق مستعد گسترش فعالیت‌های زراعی، باغی و دامی کشور محسوب می‌شود.
به گفته رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان همدان، زیر بخش باغبانی به عنوان یکی از زیربخش‌های کشاورزی با انواع تولیدات تازه‌خوری، انباری، فرآوری، خشکباری و صنعتی نقش قابل توجهی در الگوی تغذیه‌ای مردم و سبد سلامتی آنها دارد. از سوی دیگر به میزان قابل توجهی در اشتغال و ایجاد درآمد در بسیاری از شهرستان‌های استان تاثیرگذار است.
استان همدان به خاطر موقعیت ممتاز جغرافیایی، کیفیت مناسب آب و هوا، خاک و وجود نیروی خلاق و فعال، دارای قابلیت‌های تولیدی فراوان در زمینه محصولات باغبانی بوده، به گونه‌ای که می‌تواند علاوه بر تأمین نیازهای داخلی استان، بخشی از نیازهای سایر مناطق را در زمینه محصولات باغی برطرف کند. با توجه به کیفیت بالای محصولات تولیدی، همه ساله بخشی از میوه‌جات تولیدی استان به خارج ازکشور صادر می‌شود که این موضوع در شکوفایی اقتصادی بخش کشاورزی استان حائز اهمیت فراوان می‌باشد.
روند توسعه این بخش در 10 سال گذشته نشان می‌دهد علیرغم تمام موانع اکولوژیکی، محیطی و اقتصادی استان همدان دارای پتانسیل توسعه باغبانی می‌باشد هم اکنون استان همدان با داشتن رتبه اول در تولید گردو و کشمش رتبه سوم در تولید گیاهان دارویی، رتبه هفتم در تولید قارچ خوراکی و رتبه هفتم در سطح گلخانه های سبزی و صیفی و بسیاری دیگر از محصولات از استان‌های سرآمد در این زیر بخش می‌باشد.

دیدگاه شما

پایگاه خبری تحلیلی نشاط شهر
کانال تلگرامی پایگاه خبری بهارانه