به گزارش بهارانه، دکتر محمد لطفی زاده در وبلاگ "منبر اینترنتی" نوشت:
به نام خدایی که هنرمند است
سلام علیکم
به تازگی فیلم سینمایی (شانس، عشق، تصادف) به کارگردانی آرش معیریان و بازیگری محمدرضا شریفی نیا، سحر قریشی، حمید عسکری، بهنوش طباطبایی و آزیتا ترکاشوند در شبکه خانگی توزیع شده است.
در خلاصه داستان فیلم آمده است: گروهی به قصد اردوی تفریحی و اقامت در کمپ ساحلی به شمال کشور سفر میکنند، اما در این راه ...
قبل از ذکر چند نکته باید اشاره کرد که حسین فرح بخش با یار قدیمیاش یعنی عبدالله علیخانی تهیهکنندگی این فیلم را بعهده داشتهاند. فرحبخش همان کسی است که در برنامه تلویزیونی هفت در پاسخ به انتقاد از فیلمهای قبلیاش به صراحت گفت که وقتی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز میگیرد یعنی این فیلم مورد تأیید نظام است!!! غوغای فیلمهای جنجالی زندگی خصوصی و مستانه او بیش از دیگران در ذهن مانده است. فیلمهایی که در آنها به سادگی و وضوح به مفاهیم دینی تعرض شده بود. حالا این بار روی جلد فیلم (شانس، عشق، تصادف) عبارات (شادترین)، (موزیکال ترین) و (خانوادگیترین) فیلم سینمایی سال را میبینیم و به همین بهانه به مرور نکات زیر در نقد محتوای این فیلم میپردازیم :
1 - در این فیلم حمید عسکری (در نقش مدرس موسیقی) همراه با ترکاشوند (در نقش خواهرش) که معلم امور تربیتی است عدهای از بچههای بهزیستی (یتیم) را به سفر تفریحی شمال میبرند و با خانوادهای (با بازی شریفی نیا، قریشی (در نقش دختر شریفی نیا) و طباطبایی (در نقش همسر صیغهای شریفی نیا)) روبرو میشوند و حوادثی رقم میخورد که عمده این حوادث رقص و آواز است. اینکه وزارت ارشاد چگونه به فیلمی که سرشار از رقص است و بازسازی فیلمفارسی قبل از انقلاب و رقص با میکس صدای خوانندگان است (با این تفاوت که صدای زنان یا رقص زنان با صدا و رقص بچهها جایگزین شده است) مجوز داده امری است که باید دوستان این وزارتخانه پاسخ دهند!
2 - در این فیلم در دو صحنه دعای صبحگاهی بچه ها و نماز خواندن و ادای احترام به قبور شهداء دیده میشود. برخی از دعاهایی که از زبان حمید عسکری (در نقش مدرس موسیقی) و نه حتی معلم امور تربیتی بچه ها (با بازی آزیتا ترکاشوند) قرائت میشود عبارتند از : (خدایا ما را در پناه قرآن و عترت قرار بده ... خدایا {در} ظهور امام زمان علیه السلام را تعجیل فرما)
این در حالی است که در سراسر این فیلم، صحنههایی از انواع رقص بچهها (چون جایگزین و امکان دیگری هم وجود نداشته است!) همراه با موسیقی مطرب نمایش داده میشود و معلوم نیست قرآن و عترت یا امام زمان علیه السلام، کدامیک چنین سبک زندگی را تأیید فرموده یا میفرمایند که دوستان وزارت ارشاد تصور کردهاند این فیلم مناسب پخش در جامعه اسلامی است؟
3 - اگر قرار باشد کسی برای اشاعه رقص و عادی سازی آن و یا اختلاط زن و مرد نامحرم (که در این فیلم به وضوح نمایش داده میشود و سحر قریشی با حمید عسکری بچهها را به تله کابین میبرند (معلوم نیست معلم امور تربیتی چرا جای خود را به یک دختر نامحرم داده است؟ و در حالیکه این صحنه با نوازندگی و خوانندگی شعری خاص همراه است تا دل دختر به دست آورده شود) چند صحنه نماز خواندن نشان دهد و از قبور شهداء استفاده (و چه بسا سوء استفاده کند) و مجوز پخش بگیرد آیا باید به این سینما و نقش مهم آن در فرهنگسازی امیدی داشت؟
4 - حجاب و آرایش بازیگران زن هم در اکثر فیلمها قصهی پرغصهای است و ظاهراً عزمی برای ساماندهی و فرهنگسازی در این زمینه وجود ندارد. جالب آنکه تهیه کننده این فیلم (حسین فرح بخش) در بیشتر فیلمهایش تأکید زیادی بر پوشاندن موی بازیگران دارد اما ظاهراً به فتوای ایشان (که در برنامه هفت میگفت در بغل روحانیت بزرگ شده است!) مهم نیست بازیگران زن چگونه لباس بپوشند و یا آرایش داشته باشند؟! چه بسا خطر این گونه تفکرات (که دعا و نماز و شهداء را کنار رقص و آواز و اختلاط نشان میدهند) خطرناکتر از سایرین هم باشد چرا که مسجد ضرار ساختن در فیلمهای سینمایی و رواج تسامح و تساهل و فرهنگ اباحهگری ریشهی اعتقادات را هدف میگیرد.
و صلی الله علی محمد و آله الطاهرین.
دیدگاه شما