به گزارش بهارانه، کانون کهن میراث بهار که به تازگی فعالیت خود را در شهر بهار آغاز نموده در زمینه حفظ و شناساندن و احیاء آثار تاریخی این شهر فعالیت می کند. در همین راستا ، اعضای کانون کهن میراث برنامه بازدید از یکی از حمام های قدیمی شهر به نام حمام بهمنی را در برنامه خود قرار دادند که تصاویری از این حمام آورده شده است.
حمام بهمنی مربوط به دوره قاجار است و در شهرستان بهار، خیابان امام خمینی، خیابان آیت الله طالقانی، کوچه شهید طالبی(مسجد جامع) واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۸ اسفند ۱۳۸۷ با شمارهٔ ثبت ۲۵۱۱۶ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.(ویکی پدیا)
در این بازدید که یکی از پژوهشگران تاریخ شهرستان بهار حضور داشت، توضیحاتی در مورد این اثر داد و گفت:يكي از آثار تاريخي بهار حمام حاجي بهمني است كه با قدمت 160 ساله در دوره قاجاريه توسط حاجي بهمن فرزند كوچك آقا در دره اي پر از آب و رها شده در شهر بهار بنا شد.
وی ادامه داد: حاجي بهمني بعد از تخليه آب و لايروبي دره، اقدامات اوليه را براي ساخت اين حمام آغاز كرد و با آوردن معماراني از يزد و مشهد شروع به ساخت حمام نمود.
وی گفت: براساس آنچه عنوان شده بهمني براي تهيه مصالح مورد نياز يك كوره آجرپزي را در راه كوزه گران احداث كرد و سنگ هاي مورد نياز آن را نيز از روستاي آبشينه و شورين با چهارپا تهيه کرد.
يوسف زاده افزود: سنگ ستون هاي اين حمام نيز توسط سنگ تراش هاي اصفهاني تراشيده شده و اين بنا كه تماما به سبك معماري يزد ساخته شده و سال 1242 احداث آن به پايان رسيد.
وي عنوان داشت: اين حمام با اين قدمت و معماري خاص و ارزشمند به جاي اينكه جزء آثار باستاني شهر قلمداد شود با استفاده و تغييرات نامتناسب در حال تخريب است.
این حمام در حال حاضر مورد استفاده عموم قرار دارد و یکی از مکان هایی است که فعالان میراث فرهنگی در پی آن هستند که این حمام به موزه مردم شناسی تبدیل شود.
دیدگاه شما