به گزارش بهارانه، سازمان مردم نهاد، تشکل غیردولتی، سازمانی با شخصیت حقوقی مستقل، غیر دولتی، غیر انتفاعی و غیر سیاسی است که برای انجام فعالیت داوطلبانه با گرایش فرهنگی، اجتماعی، مذهبی، بشردوستانه و بر اساس قانونمندی و اساسنامه مدون، رعایت چارچوب قوانین موضوعه کشور و مفاد آیین نامه های اجرایی آن فعالیت می کند.
سازمانهای مردمنهاد، اساساً با تأکید بر ۳ اصل داوطلبانه، غیرانتفاعی و غیرسیاسی تشکیل و تأسیس میشوند.
شهرستان بهار یکی از شهرستان های مطرح در حوزه فعالیت سازمان های مردم نهاد در استان محسوب می شود و نسبت تعداد سمن ها به نسبت جمعیتی شهرستان عددی قابل توجه بوده و میزان فعالیت این سمن ها در سطح استان بسیار درخشان می باشد.
رئیس جمهورچندی پیش ضمن حمایت از سمن ها، با رصد جایگاه ویژه سازمان های مردم نهاد تاکید کرد: “دولت به تنهایی قادر به حل مسایل اجتماعی نظیر محیط زیست، اقتصاد و دین نیست، بلکه حل این مسایل نیازمند حضور همه مردم است و دولت وظیفه دارد تسهیلات لازم برای حضور مردم در صحنه را فراهم آورد و از آنها حمایت کند.”
حال با تغییر رویکرد دولت تدبیر و امید نسبت به سازمان های مردم نهاد این انتظار از بالاترین مقام دولت در شهرستان می رود که همین تغییر رویکرد در شهرستان نیز دیده شود.
از تعدادی از دبیران سازمان های مردم نهاد شهرستان در این خصوص جویا شدیم. یکی از دبیران سازمان های مردم نهاد در پاسخ به سوالی در این مورد گفت: در سطح شهرستان و در ظاهر اینطور به نظر می رسد که رویه تغییر کرده؛ اما متاسفانه در عمل حمایتی از سمن ها نمی شود و از نظر مالی تامین نمی شویم و همچنان همان روال قبلی ادامه دارد.
وی ادامه داد: با توجه به نگاه ویژه ریاست جمهوری به سازمان های مردم نهاد انتظار ما این بود که مسئولین در راس شهرستان هم با دیدگاه مثبتی با سمن ها برخورد کنند و فعالیت های این سمن ها را لحاظ قرار داده و میزان مشارکت خود را با سمن ها بالاتر ببرند؛ اما آنگونه که انتظار داشتیم نبود.
یکی دیگر از دبیران سمن ها با اشاره به تعداد پروژه های انجام شده با ادارات گفت: قبلا موانع زیادی در رابطه با همکاری بین سازمان های مردمی و دولتی وجود داشت و چشم انتظار ما این بود که این موانع بر طرف شود؛ اما آنطور که باید این موانع برطرف نشده گرچه در بعضی ارگان ها همکاری های خوبی با سمن ها صورت گرفته اما این میزان در اقلیت است و اکثر ادارت با همان رویه قبل عمل می کنند و قصد ندارند که به سمن ها میدان دهند.
وی یکی از مشکلات سمن ها را قوانین مربوط به سمن ها عنوان کرد و گفت: ما امیدوار بودیم که این قوانین دست و پا گیر برداشته شود تا قسمت عمده ای از مشکلات ما برطرف شود؛ البته به دلایل مختلف در چند سال گذشته فضای همدلی میان سازمان های مردم نهاد و دستگاه های دولتی از بین رفته است که باید این فضا دوباره احیا شود و با سرعت بیشتری این کار صورت گیرد.
وی در مورد مشارکت سمن های شهرستان بهار با یکدیگر گفت: یکی از تغییراتی که در سمن های شهرستان بهار به خوبی احساس می شود، شبکه سازی و مشارکت سمن ها و بالا بردن همدلی و همکاری سمن ها با یکدیگر است به طوریکه این سمن ها سال های قبل تا این حد به صورت یکپارچه نبوده و اتحاد نداشتند؛ اما الان با مشارکت هم برای انجام برنامه های مختلف اقدام می کنند.
وی ادامه داد: بالا رفتن مشارکت در بین سمن ها باعث ایجاد حس مطالبه گری بین سمن ها در سطح شهرستان شده و همین باعث شده که سمن ها نسبت به اوضاع شهری خود بی تفاوت نباشند و خواسته های عمومی و مردم را به صورت یک صدا به گوش مسئولین برسانند؛ چرا که شاید حرف یک نفر یا یک سمن به جایی نرسد اما وقتی اتحاد و یک صدایی بین سمن ها باشد اثرگذاری آن بیشتر خواهد بود.
همانطور که دیده می شود سمن ها ابزار جدیدی هستند که در دنیای ارتباطی کنونی بهترین شیوه برای حل مشکلات جامعه و زیر پوست شهر و همچنین مشارکت بیشتر مردم در تصمیم گیری قلمداد می شود و سمن های شهرستان بهار نیز به این مسئله واقف شده و موفق شده اند که با ایجاد مشارکت و هم صدایی حرف خود را به گوش مسئولین برسانند.
دیدگاه شما