به گزارش بهارانه، به نقل از فارس، جمعی از خبرنگاران، عکاسان خبری، مدیر اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور و کارکنان بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای اسلامی استان به دیدار مادر شهید علیاصغر سمواتی رفتند.
مدیر اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور در این دیدار با اشاره به آشنایی خود با شهید سمواتی اظهار کرد: از سال 67 با شهید سماواتی آشنا شدم و این رابطه با گذشت زمان عمیقتر شد.
سیدقاسم بلوری با بیان اینکه شهید سمواتی یک انسان چندبعدی بود، گفت: این شهید از برجستهترین مداحان استان، هنرمند، خطاط، ورزشکار و انسانی با ارادهای آهنین بود.
وی ادامه داد: شهید سمواتی انسانی بود که روحیه شهادتطلبی را بعد از اتمام هشت سال دفاع مقدس داشت.
مدیر اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور بیان کرد: با اینکه خود را لایق برادری این شهید نمیدانستم اما من، شهید سمواتی و دو تن از همرزمان با یکدیگر عقد اخوت خواندیم و رابطه ما بیش از گذشته عمق یافت.
وی به سفر شهید سمواتی به مشهد مقدس قبل از شهادت اشاره کرد و ادامه داد: علیاصغر همراه با مهندس صیفی با کامیون پدر صیفی برای انتقال بار عازم مشهد شدند و سمواتی برای اینکه مدت بیشتری را برای زیارت در مشهد باشد دعا میکرد که بار، دیرتر برای پدر صیفی بیفتد، این اتفاق هم افتاد و چند روزی را در مشهد ماندگار شدند.
*اعتقاد قلبی شهید سمواتی به مراسم شهدا
بلوری با تأکید بر اینکه علیاصغر، اعتقاد قلبی به مراسم شهدا و اهل بیت(ع) داشت گفت: اعتقاد داشت از منزل شهید باید تبرکی گرفت حتی یک شکلات؛ حدود دو تا سه ماه بعد از بازگشت از زیارت امام رضا(ع) به فیض شهادت نائل شد.
وی تمام کارهای شهید سمواتی را برای رضای خدا دانست و بیان کرد: همه کارهای ایشان برای رضای خدا بود و اگر انحرافی در این خصوص میدید از کار کنارهگیری میکرد.
برادر شهید سمواتی دلیل ماندگاری شهدا و خاطرات آنها را پس از سالیان طولانی وجود زمینهها و خصوصیات خوب دانست و گفت: ایمان، اعتقادات و سایر خصوصیات پسندیده اخلاقی شهدا را متمایز و ماندگار کرد.
*نقاشی پرمفهوم علیاصغر چند روز قبل از شهادت
علیاکبر سمواتی با اشاره به نقاشی پرمفهوم برادر شهیدش قبل از شهادت بیان کرد: علیاصغر قبل از عملیات و شهادت دو نخل و یک تابوت زنجیر و میخ شده به زمین را روی دیوار سنگر نقاشی کرده بود.
وی خاطرنشان کرد: در این نقاشی محل، مکان و زمان شهادت علیاصغر نیز درج شده بود که پس از شهادت با وجود اینکه پیکر وی بازنگشت اما مکان شهادت وی مشخص است.
برادر شهید سمواتی یادآور شد: زمینی که علیاصغر در آن به شهادت رسیده 15 سال پیش توسط فردی در عراق خریداری شده و این فرد بازگو میکند که همان سال دو نقطه شبیه به قبر در این زمین وجود داشته که احتمال میرود محل دفن علیاصغر و دوستش علی زیرک که برای آوردن علیاصغر رفته بود باشد.
وی با اشاره به اینکه شهید سمواتی دوست داشت همچون حضرت زهرا (س) محل دفنش نامعلوم بماند، افزود: با وجود اینکه محل شهادت علیاصغر مشخص است اما به دلیل بازسازی این قبور هفت متر زیر زمین قرار گرفته و با گذشت 24 سال از زمان شهادتش هنوز جاویدالاثر است.
*شهید سمواتی خصوصیات اخلاقی برجسته و نیکویی داشت
مادر شهید سمواتی نیز در این دیدار اظهار کرد: علیاصغر را کمتر در منزل میدیدیم و بیشتر مشغول فعالیت در خارج از منزل بود.
ایران زندی با بیان اینکه شهید سمواتی خصوصیات اخلاقی برجسته و نیکویی داشت، گفت: علیاصغر اهل نماز، روزه و قرائت قرآن بود با اخلاق حسنه، ایمان بالا و علاقه به اهل بیت هر شب را با مداحی اهل بیت سر بر بالین میگذاشت.
وی از شوخیهای علیاصغر قبل از شهادتش گفت و بیان کرد: همیشه به او متذکر میشدم او نیز دوستانش را در منزل مهمان کند که در پاسخ میگفت «مادر بعدها آنقدر دوستانم به منزل بیایند که خسته شوی».
وحید ضیافت یکی از دوستان و همرزمان شهید سمواتی که در این دیدار حضور داشت با اشاره به شوخطبعی شهید سمواتی بیان کرد: قبل از عملیات، چادر شهید سمواتی چه در گردان غواصی و چه در منطقه، چادر نماز شب و راز و نیاز بود و هر جا که علیاصغر بود رنگ و بوی خدایی داشت.
*شهید سمواتی به شبنشینیها و شوخیها نیز رنگ و بوی خدایی میداد
وی با تأکید بر اینکه علیاصغر حتی به شبنشینیها و شوخیها نیز رنگ و بوی خدایی میداد، یادآور شد: هر بار که برنامه دور همی داشتیم علیاصغر به شرطی حضور مییافت که فردای آن روز را روزه بگیریم.
این همرزم شهید سمواتی ادامه داد: هنگام بازگشت از عملیات پدر علیاصغر مدام سراغ او را از ما میگرفت و چون من جزو آخرین نفرات بودم، فکر میکرد که من از علیاصغر خبر دارم.
ضیافت به رابطه صمیمی و دوستانه علیاصغر با پدرش اشاره کرد و گفت: به یاد دارم پدرش از ما پرسید که چمدان علیاصغر را جمع کنم و به همدان بروم، دو دل بودیم که آیا خبر شهادت را به او بدهیم یا نه؛ اما یکی از فرماندهان با توجه به نقاشی شب قبل او گفت که علیاصغر دیگر برنمیگردد.
حمید بهرامی از دیگر همرزمان شهید سمواتی با بیان اینکه خاطرات بسیاری از علیاصغر داریم، اظهار کرد: در مدت زمانی که با شهید سمواتی بودم هر روز و اتفاقات برای ما درس بود.
* شهید سماواتی تأکید داشت در منطقه آرپیجیزن باشد
وی با اشاره به اینکه زمان اعزام به منطقه علیاصغر تأکید داشت که آرپیجیزن باشد، بیان کرد: بعد از اعزام شهید سمواتی خواست که در گردان خطشکن باشد و آنجا آرپیجیزن شد.
این همرزم شهید سمواتی با بیان اینکه شهید علی زیرک نیز کمک آرپیجیزن علیاصغر بود، گفت: این دو بزرگوار هر دو شهید شدند و ما از قافله شهدا جا ماندیم.
وی به اعتقادات قوی شهید سمواتی اشاره کرد و یادآور شد: به یاد دارم هنگام اعزام که همزمان با 15 رمضان بود، شهید سمواتی شروع به خواندن مولودی کرد، چون صدای خوبی داشت.
در پایان این دیدار لوح تقدیری از سوی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای اسلامی همدان به منظور ارج نهادن به مقام والای مادر بزرگوار شهید سمواتی توسط یکی از خبرنگاران پیشکسوت استان به مادر این شهید تقدیم شد و خبرنگاران و همرزمان شهید با مادر این شهید بزرگوار عکس یادگاری گرفتند.
گفتنی است شهید علیاصغر سمواتی سال چهارم دبیرستان بود برای مقابله با منافقین کوردل راهی منطقه عملیاتی شد و در فروردین ماه سال 70 به فیض والای شهادت نائل شد و تاکنون پیکر این شهید به کشور بازنگشته است.
انتهای پیام/ س
دیدگاه شما