به گزارش بهارانه به نقل از مهر، امروزه صنعت گردشگری بعد از صنعت نفت مهمترین عامل در رشد و توسعه اقتصادی هر منطقه عنوانشده و درواقع برای خروج از بودجه تکمحوری بر پایه نفت بر صنعت گردشگری تأکید میشود که البته توسعه صنعت گردشگری نیز درگرو تأمین زیرساختهای لازم در این مورد است.
صنعت نمایشگاهی بهعنوان یکی از اجزای رونق گردشگری میتواند نقش مهمی را در جذب توریسم و گردشگر به هر منطقهای داشته باشد چراکه توسعه صنعت نمایشگاهی در هر منطقه در توسعه اقتصادی و تجاری مؤثر بوده و میتوان گفت که نمایشگاه کلید اقتصاد هر کشور و یا استان و منطقه است.
نمایشگاه تأثیر بسیاری در صادرات محصولات استان دارد
نمایشگاه تأثیر بسیاری در افزایش صادرات محصولات یک استان و معرفی آن به گردشگران دارد و از سویی به گفته کارشناسان هر گردشگر خارجی و داخلی که برای بازدید از یک نمایشگاه وارد کشور یا منطقهای میشود، ۱۱ شغل را رونق میدهد که علاوه بر آن قراردادهای تجاری، بازرگانی و صنعتی و حتی فرهنگی نیز منعقد میشود.
بهطورقطع امروزه توریست نمایشگاهی، شاخهای مجزا در صنعت گردشگری است که مانند دیگر حوزههای این صنعت همچون گردشگری ورزشی، سلامت و یا مذهبی، ارزآوری زیادی را برای کشورها به همراه دارند.
همدان نیز بهعنوان پنج شهر مطرح در گردشگری کشور سالانه با برگزاری ۲۰ نمایشگاه تخصصی بهعنوان پایلوت نمایشگاهی غرب کشور شناختهشده و با استقبال زیادی از سوی دوستداران صنعت نمایشگاهی روبرو شده است اما دراینبین کمبود فضای نمایشگاهی این اجازه را نمیدهد که تعداد بیشتری از متقاضیان شرکت در نمایشگاه در آن حاضر شوند.
این درحالیست که صاحبان صنایع، تولیدکنندگان، صنعت گران مطرح داخلی و خارجی خواستار حضور در نمایشگاههای تخصصی همدان هستند که با توجه به ظرفیت و مساحت محدود سایت فعلی، بستر مناسبی برای حضور این گروهها فراهم نیست.
نمایشگاه بینالمللی همدان دارای سه سالن به مساحت پنج هزار مترمربع بوده و سالانه نمایشگاههای مختلف مانند نمایشگاه کشاورزی، نمایشگاه لوازمخانگی، نمایشگاه صنایع تبدیلی، نمایشگاه صنایعدستی و غیره در آن برگزار میشود.
اما محل دائمی نمایشگاه بینالمللی همدان علاوه بر کمبود فضا برای برگزاری نمایشگاه از پارکینگ مناسب با مساحت کافی برای پارک خودرو نیز برخوردار نبوده و از همین رو در هنگام برپایی هر یک از نمایشگاهها ترافیک سنگینی در میدان عاشورا و خیابانهای منتهی به آن و نمایشگاه ایجاد میشود که رفتوآمد را در این منطقه از شهر با مشکل روبرو میکند.
سایت جدید نمایشگاههای بینالمللی همدان سال ۹۳کلنگ زنی شد
با این تفاسیر و با توجه به کمبود فضای نمایشگاهی در همدان و ایجاد ترافیک در این منطقه مسئولان استان همدان به فکر ایجاد سایت جدید نمایشگاهی در همدان افتادند و سایت جدید نمایشگاههای بینالمللی همدان در ۲۶ آذرماه سال ۱۳۹۳ در جاده فرودگاه همدان در زمینی به وسعت ۴۵ هزار مترمربع کلنگ زنی شد.
این پروژه که با مدیریت شرکت نمایشگاههای بینالمللی استان همدان در حال اجراست دارای ۱۰ سالن سهطبقه هر یک به مساحت چهار هزار و ۵۰۰ مترمربع و درمجموع ۴۵ هزار مترمربع فضای نمایشگاهی، مسجد به مساحت یک هزار و ۸۵۰ مترمربع، پارکینگ خودرو به مساحت ۲۴ هزار مترمربع، ساختمان آمفیتئاتر واداری، محوطهسازی، فضای سبز و غیره بوده اما روند اجرای آن نامعلوم است.
مدیرعامل شرکت نمایشگاههای بینالمللی همدان در این زمینه در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: امروزه نمایشگاهها حرف اول را در دنیا زده و در رونق اقتصادی هر منطقهای نقش بسزایی را ایفا میکنند.
سایت فعلی نمایشگاه بینالمللی همدان با کمبود فضا روبرو است
حسین الماسی بابیان اینکه سایت فعلی نمایشگاه بینالمللی همدان با کمبود فضا برای برگزاری نمایشگاهها و کمبود پارکینگ روبرو است، عنوان کرد: ایجاد ترافیک در منطقه نمایشگاه از دیگر مشکلاتی بوده که در زمان برگزاری نمایشگاه ایجاد میشود و از همین رو ایجاد سایت بزرگتر با فضای بیشتر در همدان ضروری بود.
وی بابیان اینکه نمایشگاه بینالمللی همدان سالانه با برگزاری بیش از ۲۰ نمایشگاه تخصصی بهعنوان پایلوت نمایشگاهی غرب کشور شناختهشده است، بیان کرد: استقبال زیادی از نمایشگاههای همدان میشود.
مدیرعامل شرکت نمایشگاههای بینالمللی همدان در ادامه سخنانش اضافه کرد: نمایشگاه تخصصی کشاورزی و ساختمان همواره با استقبال گسترده شرکتهای بینالمللی روبرو بوده است.
الماسی با اشاره به برگزاری نمایشگاههای مختلف در همدان گفت: برپایی نمایشگاههای تخصصی ساختمان، فرش دستباف، نمایشگاه بازرگانی، لوازمخانگی، صنایع کوچک و صنایع بزرگ، نمایشگاه صنایعدستی و نمایشگاه اسباببازی از دیگر نمایشگاههایی بوده که در همدان برگزار میشود.
مدیرعامل شرکت نمایشگاههای بینالمللی همدان در ادامه بابیان این موضوع که نمایشگاه جایگاه بسیاری را در جذب گردشگر به منطقه دارد، بیان داشت: با توجه به اهمیت نقش صنعت نمایشگاهی ایجاد زیرساخت لازم و توسعه و مدرن شدن نمایشگاه برای جذب گردشگر و توریسم ضروری است.
سایت جدید نمایشگاه در مساحت ۲۰ هکتاری احداث میشود
الماسی با اشاره به اینکه سایت جدید نمایشگاه در مساحت ۲۰ هکتاری احداث میشود، گفت: این پروژه با مدیریت شرکت نمایشگاههای بینالمللی همدان در ۱۰ سالن سهطبقه که مساحت هریک چهار هزار و ۵۰۰ مترمربع و درمجموع ۴۵ هزار مترمربع فضای نمایشگاهی در حال ساخت است.
وی فزود: در این سایت ساخت مسجد به مساحت یک هزار و ۸۵۰ مترمربع، پارکینگ خودرو به مساحت ۲۴هزار مترمربع، محوطهسازی، ساختمان آمفیتئاتر و ساختمان اداری، فضای سبز و غیره در نظر گرفتهشده است.
مدیرعامل شرکت نمایشگاههای بینالمللی همدان با اشاره به اینکه کلنگ زنی این پروژه در سال گذشته انجام شد، بیان داشت: فاز نخست پروژه در حال حاضر دارای پیشرفت فیزیکی ۵۰ درصدی بوده و پیشبینی میشود که در نیمه دوم سال آینده به بهرهبرداری برسد.
الماسی گفت: فاز نخست نمایشگاه شامل دو سالن نمایشگاهی به مساحت ۹ هزار مترمربع و فضای اداری، پارکینگ و فضای سبز و دیوارکشی و سر درب اصلی نمایشگاه و تأسیسات مکانیکی است.
وی بابیان اینکه اعتبارات ساخت نمایشگاه از محل درآمدهای نمایشگاه تأمین میشود، گفت: در سایت جدید نمایشگاه برای کمتر شدن هزینهها از سازههای سبک نمایشگاهی استفادهشده است.
الماسی گفت: صاحبان صنایع، تولیدکنندگان، صنعت گران و نشانهای مطرح داخلی و خارجی خواستار حضور در نمایشگاههای تخصصی همدان هستند که با توجه به ظرفیت و مساحت محدود سایت فعلی، بستر مناسبی برای حضور این گروهها فراهم نیست.
وی بیان کرد: سایت جدید این نمایشگاه در استان باهدف ایجاد ظرفیت جدید در نمایشگاه و ساخت بخشهای تخصصی صنعت نمایشگاهی در فضایی رقابتی به معرفی ظرفیتهای تولیدی و صنعتی کشور میپردازد.
مدیرعامل نمایشگاه بینالمللی همدان بیان کرد: دیوار سایت جدید نمایشگاه به طول دو هزار و ۱۰۰ متر طول و مساحت پنج هزار و ۳۵۰ مترمربع انجامگرفته است.
با این تفاسیر و با توجه به اهمیت صنعت نمایشگاهی در رونق اقتصادی و از سویی جذب گردشگر به منطقه و اشتغالزایی امید است با راهاندازی سایت جدید نمایشگاه بتوان شاهد توسعه و رونق اقتصادی و گردشگری همدان بود.
انتهای پیام/ س
دیدگاه شما