به گزارش بهارانه به نقل از اوشیدا: سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی به عنوان یک الگوی اقتصادی قرار است مسیر حرکت اقتصاد کشور را متحول کند، همان نسخه شفابخشی که مقام معظم رهبری در روزهای ابتدایی سال 90 آن را برای خروج اقتصاد کشور از عدم وابستگی به نفت و تولیدات خارجی دانست و بطور کلی اقتصاد ایران در نهایت تبدیل به یک اقتصاد پویا و مقاوم خواهد بود که بدون وابستگی به کوچکترین تولیدات خارجی بتواند به عنوان یکی از بزرگترین صادرکنندگان در تمامی بخش های اقتصادی کشور باشد.
در حالی که تولیدکنندگان در سالهای گذشته با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم میکردند اما واردات کالاهای لوکس و غیرلوکس به کشور همچنان ادامه داشت و وقفهای در آن رخ نداد و حتی کالاهای بیکیفیت چینی آنچنان در بازار زیاد شد که منجر به تعطیلی بسیاری از واحدهای تولیدی شد.
نکته قابل توجه این است که گویی مشکلات تحریمها و مشکلات ساختاری اقتصاد تنها دست تولیدکنندگان را در حنا گذاشت و واردات حتی با وجود تحریمها نیز به قوت پابرجاست و ادامه دارد.
حال در این روزها که تحریمها رفع شده و اقتصاد به اصطلاح جان تازهای گرفته اغلب کارشناسان اقتصادی معتقدند با رفع تحریمها هزینه واردات کالا ۲۰ تا ۲۵ درصد کاهش مییابد اما هیچ کارشناسی هنوز اظهارنظر نکرده که با رفع تحریمها چند واحد تولیدی از ورشکستگی نجات پیدا میکنند و یا اینکه با رفع مشکلات ناشی از تحریمها چند شغل جدید در کشور ایجاد میشود.
و انگار اوضاع در دوران پسابرجام به نفع شرکت های تولیدی کشورهای ورشکسته و نیمه ورشکسته ای از جمله فرانسه و ایتالیا شده است که بازار ایران را تبدیل به بازار مصرفی کالاهای خود کنند و این همان وابستگی است.
انگار مسئولین دستگاههای دولتی فراموش کردند که همین چند ماه قبل و در روزهای شروع سال جاری، مقام معظم رهبری در بخشی از بیانات خود تحریم های ظالمانه علیه کشور را با ذکر تمثیلی قابل تامل فرمودند "وقتی که اجازه نمی دهند که شما برای زمین خودت از بیرون آب بیاوری، باید چاه حفر کنی و از درون زمین خودت آب بیرون بیاوری تا محتاج آب آن همسایهی بخیل نباشی؛ باید از درون خود استمداد کنیم و بتوانیم کارها را پیش ببریم."
امروز شاهد هستیم که بجای کندن زمین خودمان به استقبال استمداد از غرب رفته ایم.
لایحه بودجه ۹۵ براساس سیاستهای اقتصاد مقاومتی تدوین نشده است
عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه لایحه بودجه ۹۵ براساس سیاستهای اقتصاد مقاومتی تدوین نشده است، گفت: نهتنها وابستگی بودجه به نفت کاهش نمییابد، بلکه شاهد افزایش میزان فروش نفت خام به ۲میلیون و ۳۵۰هزار بشکه در روز خواهیم بود.
محمد علیپور، درباره ارزیابی لایحه بودجه سال آینده، اظهار داشت: هنوز بررسی لایحه بودجه ۹۵ در مجلس در مراحل اولیه است و با نگاه اجمالی به لایحهای که ارائه شده، میتوان دید که در راستای اقتصادی مقاومتی نیست.
وی افزود: مسئولین بهخصوص رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی اظهار میکردند و میکنند "باید در طول برنامه ششم توسعه وابستگی بودجه به نفت را کاهش دهیم تا وابستگی آن به حداقل برسد"، اما این موضوع در لایحه بودجه دیده نمیشود.
عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۹۵ مجلس شورای اسلامی گفت: نهتنها کاهش وابستگی بودجه به نفت را نمیبینیم، بلکه شاهد افزایش میزان فروش نفت هستیم بهطوری که پیشبینی شده در روز حدود ۲میلیون و ۳۵۰هزار بشکه نفت خام صادر و فروخته شود.
علیپور با تأکید بر اینکه باید برای افزایش صادرات غیرنفتی مشوقهای لازم و بیشتری تعیین میشد، اظهار کرد: میتوانیم با توسعه صادرات غیرنفتی درآمدهای مورد نیاز کشور را تأمین کنیم.
انتهای پیام/ س
دیدگاه شما