به گزارش بهارانه، به نقل از ایسنا، منطقه همدان با حضور در دفتر ایسنا، با اشاره به اینکه 296 نفر در مراحل اولیه ثبتنام انتخابات مجلس شورای اسلامی کاندیدا شدند، اظهار کرد: در حال حاضر تعداد قطعی کاندیداهای مجلس شورای اسلامی در استان همدان 190 نفر است.
وی با تاکید براینکه 21 نفر از کاندیداهای مجلس شورای اسلامی در مراحل مختلف انصراف دادهاند، خاطرنشان کرد: 51 داوطلب در حوزه همدان-فامنین، 48 نفر در ملایر، 18 نفر نهاوند، 30 نفر در بهار-کبودراهنگ، 15 نفر در رزن و 14 نفر در اسدآباد و 14 نفر در تویسرکان در رقابتهای انتخاباتی مجلس شورای اسلامی شرکت میکنند.
وی تعداد شعب اخذ رأی استان همدان را هزار و 261 شعبه دانست و گفت: این میزان نسبت به انتخابات مجلس قبل 3 درصد افزایش یافته است.
الهیتبار افزود: 504 شعبه اخذ رأی شهری، 757 شعبه روستایی، 918 شعبه ثابت و 343 شعبه اخذ رأی سیار در روز 7 اسفند در استان همدان فعال خواهد بود.
رئیس ستاد انتخابات استان همدان عنوان کرد: بیشترین تعداد شعب اخذ رأی در حوزه همدان با 288 شعبه است و کمترین شعب در فامنین با 53 شعبه خواهد بود.
وی تعداد رأیدهندگان استان همدان را یک میلیون و 505 هزار نفر دانست و بیان کرد: از این تعداد 65 هزار نفر رأی اولی هستند.
الهیتبار ادامه داد: بیشترین جمعیت واجدین شرایط رأیدهنده در همدان و فامنین با 602 هزار نفر و کمترین جمعیت در اسدآباد با 89 هزار نفر است.
معاون سیاسی استاندار همدان با بیان اینکه مقدمات و تمهیدات برگزاری انتخابات از سال گذشته در وزارت کشور پیگیری شده است، گفت: ستاد انتخابات استان همدان به دنبال شروع فعالیتهای ستاد انتخاباتی کشور کار خود را از اردیبهشتماه با تشکیل کمیتههایی آغاز کرد.
وی تصریح کرد: 6 کمیته متناظر با کمیتههای کشوری در استان همدان شکل گرفت و یک کمیته هم در استان اضافه شد به طوریکه کمیته ارتباطات و روابط عمومی، کمیته حقوقی، کمیته فناوری اطلاعات، کمیته استعلامات و حراست و کمیته آموزش، کمیته پشتیبانی و کمیتهای برای ایجاد نشاط اجتماعی و سیاسی تشکیل شد.
وی با تاکید بر اینکه آمادگی شعب اخذ رأی و هیئتهای اجرایی اصلی و فرعی و برقراری ارتباط با سامانه جامع انتخابات وظیفه اصلی کمیته فناوری اطلاعات است، تصریح کرد: انتخابات 25 فرآیند دارد که از این تعداد 23 فرآیند به صورت الکترونیکی و در قالب سامانه جامع انتخابات کشور انجام میشود.
الهیتبار بیان کرد: آموزش به تمامی عوامل اجرایی انتخابات اعم از فرمانداران و بخشداران و تمامی کسانی که در انتخابات حضور دارند در قالب برنامههای آموزشی توسط کمیته آموزش انجام گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه هدف انتخابات و غایت امر انتخابات حضور حداکثری مردم برای تعیین سرنوشت خود عنوان شده است کمیتهای به منظور ایجاد نشاط اجتماعی و سیاسی تشکیل شده تا با استفاده از فعال کردن ظرفیتها بتوانیم مردم را برای حضور در پای صندوقهای رأی سوق دهیم.
دانشگاهها و دانشجویان باید نقش خود را در انتخابات تعریف کنند
وی با بیان اینکه تمامی تمهیدات و امکانات لازم برای برگزاری انتخابات در حوزههای رأیگیری استان آماده شده است، تاکید کرد: با توجه به اینکه تعدادی از رأی اولیها در آموزش و پرورش حضور دارند، برنامههایی در سطح مدارس اجرا شده است تا از این ظرفیت در ایجاد شور و نشاط سیاسی استفاده شود.
وی با اشاره به نقش دانشگاهیان و دانشجویان در ایجاد شور و نشاط سیاسی در جامعه عنوان کرد: دانشگاهها و دانشجویان باید نقش خود را در این حرکت سیاسی تعریف کرده و اثر خود را در این مجموعه حرکتی داشته باشند چرا که دانشجویان و دانشگاهیان میتوانند اثرگذار باشند.
الهیتبار ادامه داد: حوزههای علمیه و ائمه جمعه بسیار میتوانند اثرگذار باشند به طوریکه هم میتوانند جایگاه مجلس شورای اسلامی را تبیین کرده و هم نقش مردم را در تعیین سرنوشت خود تعریف کنند.
ظرفیتهای زیادی برای ایجادشور و نشاط سیاسی در استان وجود دارد
وی با بیان اینکه ظرفیتهای زیادی برای ایجاد شور و نشاط سیاسی در استان همدان وجود دارد، افزود: رسانهها، هنرمندان، ورزشکاران از ظرفیتهایی است که باید در این زمینه حساس شوند تا پای کار بیایند تا با ترغیب و تشویق در سطح جامعه بتوانیم به حضور پر شکوه مردم در انتخابات برسیم.
معاون سیاسی استاندار همدان درخصوص کمرنگ شدن شور و نشاط سیاسی دانشجویان در دوران انتخابات، بیان کرد: مسئولان دانشگاهها باید فضا را بیشتر مهیا کرده و هزینهها را کمتر کنند و به دانشجویان اجازه حضور در صحنه بدهند به طوریکه اگر خطایی هم بود با تذکراتی که مانع از فعالیت آنها نشود، صورت گیرد.
وی با تاکید بر اینکه دانشگاه همواره در عرصههای سیاسی اثرگذار بوده است، اظهارکرد: در طول تاریخ انقلاب دانشجویان همیشه نقشآفرین بوده است و در حرکتهای قبل از انقلاب و تداوم آن نمیتوان نقش دانشجویان را نادیده گرفت.
مسئولان دانشگاه عرصه را برای فعالیت سیاسی دانشجویان باز کنند
الهیتبار به مسئولان دانشگاهها توصیه کرد: فعالانه عمل کرده و عرصه را برای فعالیتهای دانشجویان باز کنند و تمهیداتی برای صدور مجوز برای کسانی که علاقهمند به فعالیت در عرصه سیاسی اجتماعی و فرهنگی در دانشگاه هستند را فراهم کنند.
وی درباره تمهیدات امنیتی برگزاری انتخابات یادآور شد: طبق قانون وظیفه حفظ و امنیت شعب اخذ رأی و صندوقها برعهده نیروی انتظامی بوده و از لحاظ امنیت قبل و حین و بعد انتخابات تمهیدات لازم اندیشیده شده و تقسیم کار بین دستگاههای امنیتی استان و اعضای شورای تامین استان شکل گرفته است.
وی با ابراز امیدواری از برگزاری انتخابات در فضای آرام و امن و نه امنیتی انتخابات عنوان کرد: تمهیداتی برای برگزاری نشستها، سخنرانیها و سخنرانیهای انتخاباتی صورت گرفته شده و مکانهایی در شهرستانها برای این برنامهها نیز در نظر گرفته شده است.
جریانات سیاسی در همدان از اوایل سال شدت گرفته است
الهیتبار اظهارکرد: پیشبینی ما این است که در انتخابات همه جریانات سیاسی خود را آماده کردهاند تا با حداکثر یا حداقل کاندیدا حضور خوبی در انتخابات داشته باشند.
وی با بیان اینکه همدان نیز همانند سایر نقاط کشور فعالیتهای سیاسی خود را آغاز کرده است، خاطرنشان کرد: از دو سال پیش فضای استان و بهویژه در برخی از شهرستانها انتخاباتی شده به طوریکه جریانات سیاسی و فعالیت گروههای سیاسی از اوایل سالجاری شدت گرفته است.
رئیس ستاد انتخابات استان همدان با تاکید بر اینکه احزاب و گروههای سیاسی از ابتدای سال فعالانه حضور داشتهاند، ادامه داد : این گروهها جلسات و رایزنیهایی در عرصه ملی داشته و هدف همه آنها این بوده که در عرصه انتخابات حضور فعالی داشته و بتوانند کرسیهای لازم در مجلس داشته باشند.
وی بیان کرد: مردم با امید مسائل کشور را دنبال میکنند به طوریکه شاهد افزایش 137 درصدی ثبتنام داوطلبان نسبت به دورههای گذشته بودیم بهویژه ثبتنام داوطلبان خانم در این دوره به 27 نفر رسیده است در حالیکه در دوره قبل 5 نفر خانم در انتخابات ثبتنام کرده بودند.
در این دوره از انتخابات فضای مجازی پررنگتر شده است
وی با اشاره به اینکه مردم درحال آماده شدن برای حضور در انتخابات هستند، افزود: برداشت ما این است که در این دوره از انتخابات برداشت تبلیغات عمومی کمتری خواهیم داشت چرا که در این دوره فضای مجازی پررنگتر شده و اگر گذری در فضای مجازی داشته باشیم فضای انتخاباتی در آن حاکم است.
الهیتبار درخصوص تخلفات کاندیداها در استان همدان، یادآور شد: در فضای حقیقی و مجازی چیزی به عنوان تخلف انتخاباتی در استان همدان صورت نگرفته البته مواردی که احساس تخلف شده مورد پیگیری قرار گرفته و تذکراتی نیز داده شده است.
معاون سیاسی استاندار همدان تاکید کرد: داوطلبانی که از پنلهای پیامکی استفاده میکنند باید شمارههای پنل را در اختیار فرمانداریها و مراکز حوزه انتخابی قرار دهند و همچنین وبسایتهایی که ایجاد میشود باید با هماهنگی وزارت ارشاد صورت گیرد.
وی گفت: مقرر شده در صورتیکه داوطلبان از پیامرسانهای اجتماعی مانند تلگرام و واتساپ و ... استفاده میکنند شمارههای خود را در اختیار ستادهای انتخاباتی قرار دهند.
وی با بیان اینکه تمهیدات لازم برای کنترل فضای مجازی دنبال میشود، تصریح کرد: لازمه این امر انجام کارهای مطالعاتی دقیق است.
دولت به دنبال تعریف سازوکاری برای شفافیت مالی داوطلبان است
الهیتبار در پاسخ به خبرنگار ایسنا در خصوص قانون شفافیت مالی داوطلبان مجلس شورای اسلامی نیز اظهار کرد: قانون شفافیت مالی داوطلبان به مجلس شورای اسلامی رفته اما فعلا مسکوت مانده است که این نشان میدهد دولت دغدغه این مساله را دارد بهطوریکه به دنبال تعریف سازوکاری برای آن است.
وی افزود: اگر نتوانند فکری برای شفافیت مالی داوطلبان کنند انتخابات به شدت آسیبپذیر خواهد بود و مسائل دیگری در سرنوشت مردم دخیل میشود.
رئیس ستاد انتخابات استان همدان درمورد تایید صلاحیت داوطلبان گفت: صلاحیت داوطلبان در دو جایگاه بررسی میشود بهطوریکه یک بررسی توسط معتمدین و هیئتهای اجرایی انجام میشود سپس در شورای نگهبان صلاحیتها مورد بررسی قرار میگیرد.
الهیتبار ادامه داد: براساس قانون مجلس شورای اسلامی و مجمع تشخیص مصلحت نظام هیئتهای اجرایی موظفند براساس مستنداتی که مراجع چهارگانه در اختیار آنها قرار میدهند بررسی صلاحیتها را انجام دهند.
هیئتهای اجرایی کار خود را به درستی انجام دادهاند
وی با اشاره به اینکه در بحث تایید صلاحیت داوطلبان، هیئتهای اجرایی کار خود را به درستی انجام دادهاند، بیان کرد: اعتقاد داریم هیئتهای اجرایی در تایید صلاحیتها براساس مستنداتی که برایشان ارسال شده بود، عمل کردهاند.
وی عنوان کرد: هیئتهای اجرایی در حفظ حقوق شهروندی خوب عمل کردند اما قطعا هیچیک از کارها خالی از اشکال نخواهد بود اما بهترین قضاوت را افکار عمومی خواهند داشت.
معاون سیاسی استاندار همدان با بیان اینکه سازوکار حضور افراد در انتخابات باید تغییر کند، گفت: بهترین نقش را خود مردم میتوانند داشته باشند و اینکه گفته میشود در تایید صلاحیت هیئتهای اجرایی فلهای عمل شده درست نیست چرا که براساس قانون عمل شده و کسانیکه صلاحیت حضور در این عرصه را دارند باید پذیرفت و اگر فردی که واجد صلاحیت است نپذیریم به مردم جفا کردهایم.
الهیتبار تصریح کرد: برای اینکه انتخابات شور و نشاط پیدا کند باید یکسری عوامل دست به دست هم دهند که یکی از این عوامل که نقش بسزایی در مشارکت دارد، حضور داوطلبان است.
نخبگان و فرهیختگان به میدان بیایند
وی تاکید کرد: تمامی مسئولان نظام از نخبگان میخواهند وارد عرصه شوند و نباید طوری عمل شود که نخبگان و فرهیختگان در این عرصه حاضر نشوند چرا که به تعبیر امام خمینی(ره) مجلس باید عصاره فضایل ملت باشد بنابراین برای اینکه مجلس قوی و غنی باشد باید نخبگان و اهل فکر و اندیشه به میدان بیایند.
الهیتبار شکلگیری مقطعی احزاب در زمان انتخابات را یکی از آسیبهای پیشروی احزاب دانست و گفت: حضور با نشاط احزاب و تقویت آنها باید به شکلی انجام شود که به صورت فراگیر و در همه زمانها حضور داشته باشند.
وی تصریح کرد: باید به مقوله نشاط، فعالیت و گفتمان سیاسی و نهادهای لازم برای فعالیت احزاب توجه شود تا بتوانند در عرصه جامعه ظهور و بروز داشته باشند.
رئیس ستاد انتخابات استان همدان در پاسخ به خبرنگار ایسنا مبنی برصحت قطع شبکههای اجتماعی در زمان برگزاری انتخابات، عنوان کرد: مسئولان به دنبال مدیریت فضای مجازی هستند اما اینکه شبکههای اجتماعی در زمان انتخابات قطع شود درست نیست.
مسائل اقتصادی و اجتماعی اولویت مجلس قرار بگیرد
وی با اشاره به اولویتهای مجلس، اظهار کرد: تصمیمگیران و برنامهریزان کشور باید به طور جدی بر مسائل اقتصادی و اجتماعی ورود پیدا کنند چرا که بحث آسیبها نگران کننده است.
الهیتبار با بیان اینکه مهندسی فرهنگی در مسائل اجرایی و مالی باید مدنظر قرار بگیرد، تصریح کرد: باید نظامهای برنامهریزی و بودجه را در حوزه فرهنگی پاسخگو کرده بهطوریکه متناسب با اعتباری که دریافت میکنند، پاسخگو باشند.
گفتوگو از: بنتالهدا نوری، خبرنگار ایسنا، منطقه همدان
دیدگاه شما