به گزارش بهارانه فرامرز غیبی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در نهاوند اظهار داشت: در کشور ما بیش از 14 میلیون هکتار اراضی جنگلی وجود دارد که تاکنون برای جلوگیری از تخریب آنها در قالب طرح صیانت و حفاظت از جنگلها 5 میلیون هکتار آن به مردم بومی این مناطق تحویلشده است.
وی گفت: در سالهای اخیر به علت تغییرات آب و هوایی و خشکسالیها نزدیک به 900 هزار هکتار از جنگلهای غرب کشور دچار تنش و در معرض نابودی قرار گرفتنهاند که با اجرای طرحهای مناسب حفظ و نگهداری از خشک شدن آنها جلوگیری شد.
غیبی افزود: یکی از شهرستانها و استانهایی که در کشور بسیار موفق درزمینهٔ حفظ و صیانت از جنگلها و مبارزه با آفات جنگلی کار عمل کردهاند استان همدان و شهرستان نهاوند بودهاند که در بسیاری از موارد حتی جلوتر از برنامه حرکت کردهاند.
مجری طرح کشت گیاهان دارویی سازمان جنگلها و مراتع بیان کرد: در روش جدید صیانت از جنگلها ابتدا عوامل حذف تخریب در نظر گرفته میشود سپس با مشارکت مردم بومی هر منطقه و استفاده از ظرفیت سایر انجمنهای حامی طبیعت و محیط زیست طرح مدیریت منابع ملی به مردم واگذار میشود.
وی اظهار داشت: در برنامه بعدی سوخت فسیلی و انرژی پاک مانند خورشید و سایر انرژیها جایگزین سوخت درختان جنگلی میشود در مراحل بعدی به مردم توصیه میشود برای حفظ و صیانت از مراتع و جنگلها از کشت گیاهان دارویی برای معیشت خود استفاده کنند و دیگر چوب جنگلها را قطع نکنند.
وی گفت: در سالهای اخیر این سازمان کاشت بیش از 100 هزار هکتار جنگل و 550 هزار هکتار گیاه دارویی در کل کشوررا در دستور کار قرار داده است.
وی بیان کرد: تنها راه حفظ جنگلهای کشور جنگلکاری مشارکتی با کمک مردم و نهادهای حامی طبیعت است که برای حفاظت از منابع طبیعی و بهبود معیشت جوامع روستایی اجرای طرحهای جنگلکاری مشارکتی برمبنای سیاستهای سازمان جنگلها که حفاظت از سرمایههای ملی و الهی با بهرهگیری از مشارکتهای مردم و جوامع محلی میباشد امکانپذیر است.
غیبی اظهار داشت: هدف از انجام طرحهای مشارکتی دو هدف اساسی است که در مرحله نخست، صیانت و حفاظت از منابع طبیعی و انفال الهی مدنظر قرار دارد که ارزش اکولوژیکی و اقتصادی جنگلها حفاظت از آنها را امری اجتنابناپذیر میکند و امسال با مشارکت مردم 100 هزار هکتار جنگلکاری اقتصادی در کشور انجام میشود و دوم بهبود معیشت و تغییر الگوی اقتصاد جوامع محلی است.
وی عنوان کرد: اعتبارات ما در بخش جنگلها و مراتع برای امسال 91 میلیارد تومان بود که تاکنون 40 درصد آن تحققیافته اما در سال جدید دولت 40 درصد اعتبارات این بخش را افزایش داد که امیدواریم با فرهنگسازی بتوانیم مشارکت مردم مناطق مختلف در کشور را برای کاشت و احیای اراضی جنگلی بالا ببریم.
مجری طرح کشت گیاهان دارویی سازمان جنگلها و مراتع افزود: در سالیان اخیر بر اساس سند ملی کشت و توسعه گیاهان دارویی در کشور مقرر شده بیش از 25 هزار هکتار اراضی جنگلی، 20 هزار هکتار اراضی مرتعی و 5 هزار هکتار اراضی بیابانی در قالب طرحهای مشارکتی مرتعداری و بیابانزدایی و جنگلکاری توسط مردم اجرا شود.
انتهای پیام/س
دیدگاه شما