به گزارش بهارانه امید شیوا در گفتوگو با تسنیم اظهار داشت: بهدنبال ثبت جهانی دو شهر اصفهان و تبریز در سال 2015 به عنوان شهرهای جهانی صنایع دستی و فرش دستبافت در شورای عالی صنایع دستی، موفق شدیم امسال دو پرونده دیگر را آماده کرده و توسط معاونت صنایع دستی سازمان به شورای صنایع دستی جهان برای ثبت ارائه دهیم.
وی افزود: یک پرونده مربوط به مشهد بوده که بهعنوان شهر سنگهای قیمتی و یک پرونده مربوط به لالجین همدان بود که به عنوان شهر سفال و سرامیک برای ثبت جهانی به شورای عالی صنایع دستی پیشنهاد داده شده است.
مشاور امور بینالملل و صادرات معاونت صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری عنوان کرد: لالجین و مشهد به دلیل ویژگیهای خاص و پتانسیلهای ویژهای که در حوزه سفال و سرامیک و سنگهای قیمتی دارند، انتخاب شدهاند که اطلاعات مورد نیاز در این زمینه جمعآوری و طرح اولیه توسط ادارهکل میراث فرهنگی همدان تهیه و به سازمان مرکزی ارسال شده است.
وی تصریح کرد: این دو پرونده به رئیس شورای آسیا اقیانوسیه صنایعدستی ارسال شد که مورد تایید قرار گرفت تا پرونده لالجین را به عنوان شهر جهانی سفال ارائه دهیم که امیدواریم در مرحله داوری نهایی که اردیبهشتماه با حضور پنج داور انجام میشود، پرونده تایید شده و در تیر یا مرداد ماه سال 95 در مجمع عمومی شورای جهانی توسط روسای پنج قاره تایید و به طور رسمی در شهریور ماه ثبت جهانی این شهر اعلام شود.
مشاور امور بینالملل و صادرات معاونت صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بیان کرد: ثبت جهانی مرحله اولیه کار است، اما مراحل بعد از ثبتجهانی از اهمیت بالایی دارد چراکه تمامی شهرهای جهانی باید گزارش سالانه ارائه دهند و اگر اتفاقی در این شهرها در راستای رونق اقتصاد صنایع دستی و پیشبرد هنری رخ نداده باشد این عنوان از شهر موردنظر گرفته میشود.
عضو هیئت داوری شورای عالی صنایعدستی با اعلام اینکه عنوان شهر جهانی دائمی نیست، عنوان کرد: ثبت جهانی شهری همچون لالجین عنوان مهمی بوده و روی گردشگری خارجی، اقتصاد محلی، اشغالزایی و توسعه صادرات صنایعدستی به طور مستقیم تاثیر دارد.
شیوا با تصریح بر اینکه مسئولان محلی این دو شهر از استاندار تا نماینده ولی فقیه باید برای اجرایی شدن این اتفاق بزرگ بسیج شوند، اظهار داشت: در این عرصه رقبای بزرگی همچون ایتالیا و فرانسه برای شهر لالجین و کشور تایلند و هند برای مشهد وجود دارد که باید با اقدامات مناسب، قدرت رقابت این دو شهر را افزایش دهیم.
وی بیان کرد: بعد از ثبت جهانی محصولات این دو شهر باید برند جهانی شود و سفال لالجین برند لالجین را داشته باشد به طوری که دنیا سفال این شهر را با نام لالجین بشناسد، نمیتوان دید که در فروشگاههای سفال لالجین اجناس چینی وجود داشته باشد.
مشاور امور بینالملل و صادرات معاونت صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: وجود اجناس چینی در لالجین، برند سفال لالجین را تحت تاثیر قرار میدهد که متاسفانه امروز شاهد وجود اجناس چینی در بازار لالجین هستیم که باید جمعآوری شود چراکه ممکن است در نظر داوران شورای عالی صنایع دستی برای ثبت جهانی تاثیر منفی داشته باشد.
انتهای پیام/س
دیدگاه شما