14. شهريور 1401 - 17:49   |   کد مطلب: 39380
رئیس‌جمهور گفت: در زمان‌بندی محدود می‌توانیم به استقلال کشاورزی برسیم. باید در الگوی کشت بازنگری شود تا سودآور شده و نیاز کشور را برطرف کند؛ خصوصا درباره کالاهای اساسی و راهبردی.

به گزارش بهارانه، به نقل از خبرگزاری موج، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور پیش از ظهر امروز در آیین آغاز سال زراعی 1401-1402 که در محل سالن اجلاس سران برگزار شد، طی سخنانی اظهار داشت: کشاورزی و زراعت یک امر ممتازی است و خداوند متعال، در قرآن کریم زراعت را به خود نسبت داده است؛ کشاورز دانه را در زمین قرار می‌دهد ولی امر زراعت و پرورش دانه به امر الهی انجام می‌گیرد. تلاش کشاورزان تلاش مبارکی است و باید به کشاورزی افتخار کرد.

وی افزود: کشاورزی دارای ارزش بالایی در فرهنگ دینی بوده و جایگاه مهمی در اقتصاد کشور نیز دارد؛ نقش کشاورز در استقلال بسیار بالاست و اقتصاد کشور در گرو کار کارگر و کشاورز است. تولید در این عرصه، از مولفه‌های مهم قدرت است؛ ما ظرفیت‌های بزرگی در این زمینه داریم تا به خودکفایی برسیم و امنیت غذایی را در کشور تأمین و تضمین کنیم و این باید در وزارت جهاد کشاورزی دنبال شود.

رییس‌جمهور گفت: با حرکت معمولی نمی‌شود به این مهم دست یافت؛ باید اقدام جهادی و انقلابی صورت بگیرد. ما قدردان کشاورزان و تولیدکنندگان هستیم و از آنان می‌خواهیم که تلاش خود را افزون کنند.

رییسی بیان کرد: دشمن نمی‌خواهد ما به خودکفایی برسیم و بلکه می‌خواهد به او احتیاج داشته باشیم. ما در کشور، زمین و آب کافی و هم‌چنین نیروی توانمند را داریم که می‌توانند این خودکفایی را رقم بزنند‌. برای تامین آنچه در سفره مردم است نباید به خارج از کشور احتیاج داشته باشیم و باید به صادرات هم برسیم که برخی بخش‌ها این کار را انجام می‌دهند.

وی عنوان کرد: دانشگاه‌ها و دانشجویان و اهالی این عرصه باید تلاش‌شان به نحوی باشد که کشاورزی ما علمی و فناورانه انجام بگیرد؛ ما بیش از 12 هزار عضو هیات علمی در عرصه کشاورزی داریم و باید گام‌های بلندی در عرصه کشاورزی علمی برداریم.

رییس‌جمهور تصریح کرد: صنایع تبدیلی در کنار کار کشاورزی یک نیاز و ضرورت است و ارزش افزوده به کار کشاورز می‌دهد و به سود اوست.

رئیسی گفت: کشاورزان و نخبگان این عرصه در تصمیم‌سازی به دولت و مجلس کمک کنند که تصمیمات حساب‌شده‌تر باشد. در زمان‌بندی محدود می‌توانیم به استقلال کشاورزی برسیم. باید در الگوی کشت بازنگری شود تا سودآور شده و نیاز کشور را برطرف کند؛ خصوصا درباره کالاهای اساسی و راهبردی. این موارد با استفاده از ظرفیت علمی کشور، امکانپذیر است.

وی خاطر نشان کرد: کشور ما دارای خاک حاصلخیز است، این سرمایه بزرگ است که باید در نظر گرفته شده و به افزایش بهره‌وری منجر شود. همچنین با منابع موجود آب، با مدیریت بهره‌وری را بالا ببریم

رییس‌جمهور بیان کرد: باید از تغییر کاربری اراضی کشاورزی جلوگیری شده و جلوی سوداگران گرفته شود و این مسأله نیازمند ورود وزارت جهاد کشاورزی است. با تجاوز به جنگل‌ها بعضاً می‌بینیم که در سیل‌ها، آسیب‌های بسیاری به شهرها وارد می‌شود که باید جلوگیری شود.

رئیسی با بیان اینکه کاشت نهال فقط نباید محدود به روز درختکاری بشود، تصریح کرد: با برنامه‌ریزی می‌بایست به سوی تشویق همگان به سوی کاشت نهال برویم؛ با این جنگل‌کاری‌ها، می‌توان جلوی سیل و طوفان‌ها را گرفت.

وی اظهار داشت: لازم است در عرصه محصولات کشاورزی، سود به جیب کشاورزان برود و نباید دلالان به تولیدکنندگان و اقتصاد کشور ضربه بزنند. نظارت بر زنجیره تولید تا مصرف باید انجام شود تا محصولات گران به‌دست مردم نرسد.

رییس‌جمهور عنوان کرد: امنیت غذایی پایدار شعار ماست و بالا رفتن کیفیت، غذای سالم و تأمین محصولات و نیازمندی‌ها از داخل، مورد تأکید ماست.

رئیسی گفت: عنوان وزارتخانه، «جهاد کشاورزی» بوده و جهاد، وصف کار کشاورزان است و تلاش جهادی از این وزارتخانه و فعالان این عرصه، انتظار ما از این عزیزان است‌.

وی بیان کرد: برخی نمایندگان تولیدکنندگان عرصه کشاورزی در جلسه گفتند که «بانک‌ها باید تسهیلات را سریع پرداخت کرده و معطل نکنند»، این سخن درستی است. ما پیگیری می‌کنیم و وقتی دولت می‌گوید که باید تسهیلات داده شود؛ چه درباره کشاورزان، ازدواج و مابقی موضوعات، باید بانک‌های عامل آن را اجرا و عملیاتی کنند و معطلی پذیرفته نیست و باید انجام بگیرد.

بر اساس این گزارش، رئیس‌جمهور در جریان این مراسم از برگزیدگان بخش کشاورزی تجلیل کرد و چندین تن از تولیدکنندگان و کشاورزان دغدغه‌ها و نقطه نظرات خود را با رئیسی و مسئولان جهاد کشاورزی در میان گذاشتند.

دیدگاه شما