به گزارش بهارانه، همزمان با بزرگداشت هفته بسیج، در راستای ایجاد شور و نشاط در بین بسیجیان و معرفی انواع غذا ها پویش جشنواره غذا و آش محلی برای عموم اهالی روستا و بسیجیان در کتابخانه امام علی علیه السلام روستای زاغه برگزار شد.
در پویش جشنواره غذا سی نفر از بانوان با پخت غذا، آش و دسر و سالاد، کیک و... شرکت نمودند و با بررسی های کارشناس تغذیه، چهار نفر از شرکت کنندگان در جشنواره غذا رتبه های اول تا چهارم ( مهری عبادی با تهیه غذای حلوا وکشک بادمجان رتبه اول، مریم قربانی با تهیه غذای رولت گوشت رتبه دوم و سهیلی فراز با تهیه قیمه نثار رتبه سوم، ذبیحی گل با تهیه آش میوه رتبه چهارم) را کسب کردند.
کارشناس تغذیه خانم قنبری در این مراسم در راستای بهبود الگوی تغذیه، ضمن تشویق به مصرف غذاهای خانگی و سنتی و پرهیز از مصرف غذاهای آماده و فست فودها، توصیه هایی نیز داشت.
کارشناس تغذیه با اشاره به نکاتی در مورد تهیه و پخت غذاها انتخاب روغن سالم گفت: مصرف چربی حیوانی در غذاها به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب اشباع و ترانس، به مرور زمان باعث گرفتگی عروق و ایجاد سکته قلبی می شود. همچنین مطالعات نشان می دهند این چربی ها علاوه بر بالا بردن کلسترول بد (LDL) و پایین آوردن کلسترول خوب (HDL) خون ، می توانند باعث ایجاد بیماری های غیرواگیر مانند دیابت و انواع سرطان ( خصوصا سرطان سینه) گردند.
وی افزود: از آنجا که لبنیات پرچرب ( شیر، خامه، سرشیر) و گوشت قرمز حاوی مقدار زیادی چربی حیوانی هستند، لازم است مصرف چربی حیوانی از سایر منابع مانند روغن حیوانی و دنبه ذوب شده محدود گردد و بهترین روغن ها جهت آشپزی، روغن های گیاهی مانند زیتون، کنجد، آفتابگردان، کلزا و ... هستند، روغن زیتون با دارا بودن آنتی اکسیدان های طبیعی ( ترکیبات پلی فنلی، ویتامین E و بتاکاروتن ها) و اسید چرب غیر اشباعِ اولئیک اسید باعث پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی، رسید و تکامل بویژه در کودکان، بهبود عملکرد مغز و اعصاب و همچنین محافظت از قلب، سیستم دفاعی و سیستم دفاعی بدن می شود.
شایان ذکر است با توجه به زحمات تقبل شده توسط شرکت کنندگان، به همه شرکت کنندگان در پویش#جشنواره_غذا هدایایی به رسم یادبود از طرف پایگاه نصیبه حوزه حضرت خدیجه(س) اهدا شد.
عکاس مبینا صباحی زند
دیدگاه شما