13. آذر 1402 - 21:42   |   کد مطلب: 42118
در سطح شهر وقتی با شهروندان گفت‌وگو می‌کنیم، می‌گویند که از کیفیت آب رضایت ندارند، برخی ادعا می‌کنند مزه شوری دارد، بعضی می‌گویند آب تلخ است، تعدادی از سختی زیاد آب و لک‌های باقیمانده بر روی ظروف گلایه دارند و شهروندانی هم هستند که می‌گویند بوی نامناسبی از آب استشمام می‌کنند.

به گزارش بهارانه؛قطعی گسترده آب در همدان از جمعه ۲۱ مردادماه ۱۴۰۱ بدون هیچ‌گونه اطلاع‌رسانی از طرف سازمان‌های ذی‌ربط شروع و هر روز ساعات قطعی و کاهش فشار آب، افزایش پیدا کرد، مناطق بیشتری درگیر بحران «بی‌آبی» شدند و این وضعیت تا دو ماه ادامه داشت. ۲۱ مهرماه، بعد از دو ماه بی‌آبی گسترده در همدان، با آغاز عملیات انتقال آب از سد تالوار، قطعی‌ها به صورت کاملاً محسوسی کاهش یافت اما پس از گذشت بیش از یک‌سال، شکات از طعم، بوی بد و مزه آب، روز به روز بیشتر شده است.
صحبت مسئولان کشوری و استانی مبنی بر انتقال آب سالم و باکیفیت به همدان، باعث شده بود تا شهروندان تصور کنند پس از حل مشکل قطعی‌ها، آب باکیفیتی را دریافت می‌کنند چراکه دسترسی به آب آشامیدنی سالم، از حقوق اساسی همه انسان‌هاست اما پس از گذشت یکسال شرایط به نحوی رقم خورد که شکایت‌ها همچنان پابرجاست و همدانی‌ها نسبت به سلامت آب، اطمینان ندارند.
در سطح شهر وقتی با شهروندان گفت‌وگو می‌کنیم، می‌گویند که از کیفیت آب رضایت ندارند، برخی ادعا می‌کنند مزه شوری دارد، بعضی می‌گویند آب تلخ است، تعدادی از سختی زیاد آب و لک‌های باقیمانده بر روی ظروف گلایه دارند و شهروندانی هم هستند که می‌گویند بوی نامناسبی از آب استشمام می‌کنند.
در مقابل؛ استانداری، دانشگاه علوم پزشکی و اداره کل آب و فاصلاب استان همدان، بارها اعلام کردند که آب سالم است و علت شکایت شهروندان این است که آب سد تالوار با ذائقه‌ی آن‌ها سازگار نیست و به آن عادت ندارند!

آبی که مزه، بو و طعم دارد قابل شرب نیست
 
عضو هیئت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه که دکتری خود در رشته مهندسی آب را از دانشگاه نیوکاسل انگلستان دریافت کرده پیرامون ویژگی‌های آب شرب سالم، گفت: آبی که مزه، بو و طعم دارد قابل شرب نیست و باید مراحل بیشتر تصفیه روی آن انجام شود.
پروفسور هوشنگ قمرنیا در گفت‌وگو با روزنامه اینترنتی فراز، گفت: من آنالیز آب شرب همدان را ندیدم که بتوانم دررابطه با کیفیت آن، اظهار نظر کنم اما آبی قابل شرب است که رنگ، بو و مزه نداشته باشد. آب باید تصفیه فیزیکی، بیولوژیکی و شیمیایی شود تا در اثر این فرآیندها، بو و طعم از بین برود و سپس ضدعفونی شده و وارد شبکه شود.
قمرنیا با بیان اینکه به صورت کلی کیفیت آب سد تالوار شرایط مطلوبی ندارد، تصریح کرد: من مستنداتی در اختیارم نیست که بدانم آب در چه کیفیتی قرار دارد اما در مجموع آب کیفیت لازم را ندارد. بارها در این زمینه صحبت کردیم و گفتیم که این موضوع می‌تواند برای مردم دردسر ایجاد کند اما گوش شنوایی وجود ندارد.
وی ادامه داد: بومیان هر منطقه به خوبی تغییرات آب را متوجه می‌شوند و اگر الان نارضایتی از کیفیت آب همدان وجود دارد لازم است که مراحل تصفیه آب بیشتر شود تا آب، تحت تأثیر املاح نباشد و به شرایط مطلوبی برای شرب برسد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه در پایان خاطرنشان کرد: ۳۰ روستا در اطراف سد تالوار وجود دارد اما آب این سد تنها به همدان منتقل می‌شود و هیچکدام از روستاها و شهرهای اطراف از آن استفاده نمی‌کنند.
 
از یک سال گذشته، تعداد فروشگاه‌هایی که دستگاه‌های تصفیه آب خانگی عرضه می‌کنند به صورت چشمگیری در شهر همدان، افزایش پیدا کرده و یکی از این فروشندگان در گفت‌وگو با روزنامه اینترنتی فراز، اظهار کرد: سطح کیفی آب همدان واقعا از خط قرمز گذشته و سختی آب به حدود ۹۰۰ رسیده است، از طرفی بسیاری از شهروندان از بو و طعم بد آب، گلایه دارند به همین دلیل تقاضای بازار برای عرضه‌ی دستگاه‌های تصفیه آب خانگی، افزایش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: یکی دیگر از دلایل افزایش فروش و به تبع آن افزایش فروشندگان دستگاه‌های تصفیه آب، وجود آرسنیک در آب سد تالوار است و مردم می‌خواهند با این کار، آرسنیک آب را کاهش دهند.
این فروشنده خاطرنشان کرد: تقاضای زیاد بازار باعث شده که تعداد فروشنده‌های دستگاه تصفیه آب در شهر همدان افزایش پیدا کند و تعدادی از فروشگاه‌های تأسیسات پکیج و لوازم خانگی نیز در این زمینه ورود کردند.انتهای پیام

دیدگاه شما