به گزارش بهارانه؛سعید شکریان جم مدرس اداره کل مالیات استان همدان در گفتگو با خبرنگار اقتصادی بهارانه گفت: یکی از مواردی که معدیان معمولا به آن واقف نیستند این است که مهلت رسیدگی به پروندههای مالیاتی بر اساس ماده ۱۵۷، پنج سال از انقضای مدت تسلیم اضهار نامه مالیاتی است.
وی ادامه داد: بهعنوان مثال پرونده مالیاتی که خرداد ۱۴۰۳ تسلیم اداره مالیات میشود تا خرداد ۱۴۰۸ مهلت رسیدگی وجود دارد.
شکریان جم تصریح کرد: اگر فعال اقتصادی به خیال خودش درحال فرار مالیاتی است، اطلاعات اقتصادی او در طی پنج الی هفت سال درحال تکمیل شدن و قابل پیگیری بوده و قطعا برسی خواهد شد.
وی برای فعالین اقتصادی که در فکر فرار مالیاتی هستند گفت: مجموعهای از عوامل در کنار هم پرونده مالیاتی را تشکیل میدهند و تنها اضهارنامه و تراکنشهای دستگاه های عضو شتاب پرونده را تکمیل نمیکند.
شکریان جم مدرس اداره کل مالیات درمورد شناسایی تخلفات مالیاتی گفت: به علاوه تدابیر سیستمی، در سامانه امور مالیاتی کشور،سامانه سوت زنی را برای گزارش تخلفات و فرار مالیاتی طراحی و تلفن گویای مستقیم ۱۵۲۶ نیز برای گزارش تخلفات پیشبینی شده است که گزارشگر فرار مالیاتی میتواند با توجه به میزان گزارش تخلف جایزه هم دریافت کند.
وی در ادامه گفت: مردم بدانند که گزارشات فرارهای مالیاتی مورد بررسی و رسیدگی قرار میگیرد و حتی فعالیتهای اقتصادی گذشته متخلف نیز بررسی و پیگیری میشود.
شکریان جم در پاسخ به سئوال خبرنگار بهارانه در مورد امنیت گزارشگران در سامانه سوت زنی گفت: در سامانه سوت زنی و تلفن گویا امکان گزارش تخلف بهصورت محرمانه با قراردادن کد رهگیری نزد گزارشگر بهمنظور مورد پیگیری قرار دادن گزارش خود وجود دارد.
وی در ادامه گفت: اگر پیگرد گزارش تخلف منجر به اخذ مالیات و احقاق آن شود، گزارشگر تخلف جایزه دریافت خواهد کرد.
شکریان جم درمورد اخذ مالیات ارزش افزوده فلزات گرانبها گفت: مالیات بر ارزش افزوده در فلزات گرانبها مانندطلا، بر سود و اجرت طلا تعلق میگیرد و فروشنده ملزم به ارائه فاکتور و قید هزینه و مالیات ارزش افزوده بر اجرت و سود است، نه کل مبلغ فلز گرانبها.
انتهای پیام/ع
دیدگاه شما