به گزارش بهارانه؛فرهنگسازی خانواده شادروان محمد قراخانی در مقابله با تجملگرایی
دو روز پیش یکی از اهالی بهار بهنام مرحوم محمد قراخانی دار فانی را وداع گفت و طبق معمول مراسم کفن و دفن اعلام شد و خانواده آنمرحوم و اطرافیان آماده انجام مراسمات ترحیم و خاکسپاری شدند.
اما در این حین درخواست خانواده آقای قراخانی از اقوام و اطرافیان،جالب توجه بود. تاجایی که بازتاب گسترده ای با واکنش مثبت مردم در سطح شهر داشت.
خانواده مرحوم قراخانی در بیانیه ای از تمام کسانی که قصد ابراز همدردی را داشتند درخواست کردند تا از آوردن دسته گل خودداری نمایند.
اخیراً تقدیم دستهگلهای بزرگ در مجالس ترحیم به بازماندگان متوفی جزو رسومی تبدیل شده است که در مجالس ترحیم بهشدت دیده میشود.
در سالهای اخیر در هر برههای شاهد تجمل گرایی بیشتری در مجالس ترحیم هستیم؛ روزی بنر های تسلیت و یا داربست با چهره متوفی و جمله حلالم کنید، و یا هزینه های گزاف خیرات و سنگ قبر و...
اضافه شدن رسم اهدای دستهگل به خانواده متوفی در بهار نیز اخیراً به این رسومات اضافه شده است که با یک حساب سرانگشتی میتوان فهمید که در یک مجلس عزای ساده بیشتر از ۵۰ میلیون تومان صرف خرید دستهگلی میشود که فردای آنروز دیگر کاربردی ندارد و ازبین میرود.
همه میدانیم که زمان مرگ هیچکس از قبل برای خود و خانواده او آشکار نمیشود و این یک اتفاق ناگهانی است و ممکن است در آن ساعت خانواده متوفی از لحاظ مالی آمادگی لازم را نداشتهباشند.
تصور کنید فردی از یک خانواده فوت نماید، خانواده آن مرحوم باید طبق رسومات جاری اقدام به تهیه غذا و خیرات نموده و هزینه های اضافی دیگر که ممکن است خارج از توان مالی خانواده باشد و دچار مشکل شوند.
این در عین حالی است که اقوام و اطرافیان نیز برای عرض تسلیت به خانواده متوفی از بنر و دستهگلهای بزرگ استفاده مینمایند که آسیب اجتماعی چشم و همچشمی نیز بر آن دامن میزند و هرکس سعی دارد با دسته گل زیبا و بیشتری به زعم خود باعث تسلی دل بازماندگان شود.
در آموزههای دینی نیز تأکید شده است که خانواده متوفی را تا هفت روز طعام دهید تا دچار زحمت نشوند. اما در جامعه ما اینکار صورت نمیگیرد و بیشتر، خانواده متوفی دچار زحمت شده و اطرافیان نیز با رسومات غلطی چون اهدای دستهگل دچار زحمت و اسراف میشوند.
قطعا هزینههای میلیونی یکروزه فقط بخاطر رسومات غلط چیزی جزء اسراف نیست و روح متوفی نیز از اسراف که در آموزههای دینی یک گناه کبیره بهشمار میرود احساس رضایت نمیکند.
حالا اقدام خانواده قراخانی در قطع این رسم غلط میتواند اقدام خوبی برای ترویج فرهنگ برچیدن رسوم غلط باشد و حتی میتوان هزینههای اضافی را صرف کمک به نیازمندان کرد، چراکه قبلاً هم برخی از خانوادههای متوفیان هزینه های مجلس ترحیم را صرف بیماران و نیازمندان نمودند.
انتهای پیام/حامد عیوضی
دیدگاه شما