به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «بهارانه»؛مدتی است که شیرِ خُشک در داروخانههای شهرستان بهار بهسختی یافت میشود.
شهروندانی که از این محصول برای نوزادان خود استفاده مینمایند از کمبود این محصول گلهمند بوده و اعتراض دارند.
یکی از شهروندان در گفتگو با خبرنگار گروه خانواده و جمعیت پایگاه خبری تحلیلی بهارانه گفت: فرزند ۶ ماهه ما از ابتدا از شیر خشک بهعنوان غذای اصلی استفاده مینماید که هماکنون یافتن شیر خشک در مراکز فروش، یعنی داروخانهها مشکل شده است و فقط تعداد محدودی شیر خشک که فروش آنها در حد دیگر محصولات نیست در داروخانهها موجود است.
وی افزود: نوزادان در مصرف شیر خشک ذائقه خاص خود را دارند که بیشتر با مشورت پزشک، نوع شیر خشک مشخص شده و برای کودک استفاده میشود.
این شهروند گفت: بهعنوان مثال کودکی که نارس متولد شده است و دستگاه گوارش او هنوز در حد دیگر نوزادان نیست باید از یک نوع شیر خشک خاصی استفاده نماید که عدم وجود این نوع محصول، خانوادهها را دچار مشکل مینماید.
شهروند دیگری که از پیدا نکردن شیر خشک کودک خود اعتراض داشت گفت: فرزند هفت ماهه من اکنون از شیرخشک رتبه 2 استفاده مینماید که به چند داروخانه مراجعه نموده و این شیر خشک را پیدا نکردم.
یکی از پرسنل داروخانهها گفت: با درخواستهای زیادی از جانب مردم برای دریافت شیر خشک مواجه هستیم اما در حال حاضر با کمبود این محصول مواجه هستیم که این موضوع فقط به شهرستان بهار اختصاص ندارد و در دیگر مناطق هم مشکل کمبود شیر خشک وجود دارد.
لازم به ذکر است موضوع شیر خشک از حدود دو سال گذشته تاکنون فراز و نشیبهایی داشته است که مسئولین آنرا ناشی از قاچاق این محصول به خارج از کشور عنوان کردند.
در برههای این محصول با افزایش قیمت و سهمیهبندی برای نوزادان به روش ثبت در سامانه دریافت شیر خشک مواجه شد و هماکنون نیز با روش دریافت سهمیه، توسط والدین کودکان در حال عرضه است.
مسئولان سهمیهبندی شیر خشک را راه حل مقابله با قاچاق این محصول عنوان کردند، اما با این حال کمبود چندین نوع از انواع شیر خشک در بازار موجب نگرانی خانوادهها شده است.
باید توجه داشت که نوزادان و کودکان در مصرف این محصول شرایط خاص خود را دارند و امکان تعویض شیر خشک برای بسیاری از آنان میتواند مشکلات گوارشی را در پی داشته باشد.
با ابلاغ قانون جوانی جمعیت دستگاههای دولتی ملزم به حمایت از خانوادهها برای فرزندآوری شدند، اما از چندی پیش موضوع گرانی پوشک و هماکنون کمبود شیر خشک، خانوادههای دارای فرزند را دچار مشکل کرده و این خانوادهها به این موضوع معترض هستند.
بدیهی است جوانی جمعیت در این برهه حساس زمانی که پنجره جمعیتی ایران روبه بسته شدن است و زمانی برای جوانسازی جمعیت نیست، نیازمند یک کار جهادی و همهجانبه برای نجات کشور از بحران پیری است.
اما در عمل کمبود شیر خشک و یا گرانی پوشک در مرحله اول موجب ایجاد ذهنیت منفی در زوجهای جوان در امر فرزندآوری میشود.
سهلانگاری در چنین مواردی که شاید از آن نتوان بهعنوان یک مشکل در سطح کلان کشور یاد کرد و برطرف نمودن آن بهراحتی قابل انجام است، میتواند موجب خسارت بسیار سنگینی مانند کاهش جمعیت جوان و در نتیجه پیری جامعه ایرانی در آینده شود که زنگ خطر آن مدتها پیش بهصدا درآمده است.
از مسئولان انتظار میرود که توجه به موضوع جوانی جمعیت را از هر نوع موضوعات مختلف کشور جدا کرده و در حدأقل موارد حمایت از خانواده مثل تأمین شیر خشک و قیمت پوشک توجه ویژهای داشته باشند تا در این موارد خُرد، موضوع جوانی جمعیت به چالش کشیده نشود.
پایان خبر/ع
دیدگاه شما