به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «بهارانه»؛مدتی است که در پی مطرح شدن موضوع ناترازی انرژی و آلودگی هوا در فصل زمستان، دولت چندین بار اقدام به تعطیلیهای مدارس و ادارات کرده است.
هر چند که بعضی اوقات علت تعطیلیها عنوان نمیشود، اما توسط رسانهها عنوان میشود که صرفهجویی در مصرف انرژی، علت اصلی تعطیلیهای ناگهانی از طرف دولت است.
تاکنون در روزهای تعطیل هیچ اخباری مبنی بر میزان کاهش مصرف انرژی در کشور منتشر نشده است تا نتیجه میزان صرفهجویی در تعطیلات سنجیده شود.
چندی پیش یکی از رسانهها ادعا کرد که بهازای هر روز تعطیلی مدارس و ادارات بیش از ۱۰ هزارمیلیارد ریال به کشور خسارت وارد میشود.
اما در تعطیلی روز شنبهای که گذشت برخی از رسانهها مدعی شدند که این خسارت تا حدود روزانه ۲۰۰ هزار میلیارد ریال نیز میرسد.
تعطیلیهای ناگهانی باعث برهمریختگی برنامههای معمول، بسیاری از افراد در جامعه میشود.
یکی از شهروندان گفت: چند وقت پیش که سه روز متوالی مدارس و بانکها تعطیل شدند، نیاز داشتم تا به بانک مراجعه کنم که در همان یکروز تأخیر دچار خسارت و زیان شدم و برنامههایم نامنظم و دچار بهمریختگی شد.
شهروند دیگری گفت: در خانواده ما بنده و همسرم شاغل هستیم و طبق برنامه، هر روز صبح فرزندم را به مدرسه میفرستیم، با تعطیلیهای ناگهانی و بدون اطلاع که شب قبل توسط دولت اطلاع رسانی میشود، برای فرزندم که مجبور بود در خانه تنها بماند دچار مشکل شدیم چرا که شرکتی که ما در آن شاغل هستیم خصوصی بود و تعطیل نبود.
شهروند دیگری گفت: دولت با هدف کاهش مصرف انرژی اقدام به تعطیلی مدارس و ادارات دولتی میکند اما در بسیاری از موارد، موتورخانههای ادارات و مدارس همچنان روشن است و عملاً کاهش مصرف انرژی در هنگامی که ادارات و مدارس تعطیل میشوند رخ نمیدهد.
وی افزود: فقط مقداری میزان ترددها در جادهها و خیابانها با خودروها کاهش مییابد که در مصرف بنزین مقداری صرفهجویی میشود و آلودگی نیز اندکی کاهش یابد.
یکیدیگر از معایب تعطیلی ادارات و مدارس، ایناست که بسیاری از دستگاههای دولتی مثل خدماترسانها و ارگانهای دیگر، تعطیل نیستند و به کار خود ادامه میدهند و تعطیلی ناگهانی از طرف دولت باعث ایجاد اختلال در برخی از مواقع در کار نهادهایی که تعطیل نیستند میشود.
یکیدیگر از معایب تعطیلات آن است که سالنهای ورزشی تعطیل نمیشوند و فقط ساختمان اداری تعطیل است که در مصرف انرژی تغییر چندانی حاصل نمیشود.
اگر میزان خسارتهای وارد شده به کشور بر اثر تعطیلی مدارس و ادارات را در طول سال که غالباً در فصل زمستان است در نظر بگیریم، میشود با همین مبلغ بخشی از ناوگان حمل و نقل عمومی را نوسازی کرد که در میزان کاهش آلودگی هوا موثر باشد.
از طرفی با افزایش میزان تعطیلیها بسیاری از مردم با شنیدن اخبار میزان اوج مصرف انرژی احتمال تعطیلات در روز بعد را میدهند و برای مسافرت به شهرهای دیگر خود را آماده میکنند که همین موضوع در افزایش مصرف انرژی بنزین و آلودگی هوا تأثیرگذار است.
مدیریت انرژی با راه حل تعطیلی مدارس و ادارات بهنظر میرسد که روشی با کمترین بازدهی و دارای خسارت به کشور است که باید برای آن چارهای اندیشید.
البته در بعضی از موارد ممکن است بر اثر برودت و یخبندان چارهای جز تعطیلی مدارس در بعضی از نقاط کشور نباشد.
انتهای خبر/ع
دیدگاه شما