15. بهمن 1403 - 6:00   |   کد مطلب: 44045
دستاوردهای آب و فاضلاب در شهرستان بهار؛
تحول در شبکه آب و فاضلاب «بهار»
شهرستان بهار پس از انقلاب اسلامی در حوزه شبکه‌های آب و فاضلاب پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای داشته است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «بهارانه»؛ یکی از دستاوردهای بزرگ انقلاب در شهرستان بهار، تشکیل شبکه گسترده آب‌رسانی در سطح شهرستان است. 

شهرستان بهار دارای 68 روستا و چهار شهر می‌باشد که برخی از روستاها در این شهرستان به‌لحاظ قرار گرفتن در دامنه کوه و یا مناطق خشک و کم آب مشکلات آب‌رسانی داشتند. 

شهرهای شهرستان هم قبل از انقلاب در محدوده بسیار کمی بنابر گواهی مردم، دارای لوله کشی آب بود و حتی در برخی از محله‌های شهر بهار، خدمات آب لوله کشی وجود نداشت. 

در روستاها نیز آب لوله کشی وجود نداشت و مشکلات کمبود آب و موارد بهداشتی گریبان‌گیر مردم بود.

مرتضی شریفی رئیس اداره آب و فاضلاب شهرستان بهار در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی بهارانه گفت: دستاوردهای امور آب و فاضلاب شهرستان بهار در حوزه آب‌رسانی و فاضلاب قابل توجه بوده است.

وی افزود: امور آب و فاضلاب شهرستان بهار در سال‌های أخیر اقدامات گسترده‌ای را در دو حوزه آب‌رسانی و فاضلاب به اجرا درآورده است که این اقدامات با هدف ارتقاء کیفیت خدمات، بهبود وضعیت بهداشت عمومی، کاهش مشکلات ناشی از کمبود منابع آبی و افزایش سطح رفاه شهروندان و روستاییان صورت گرفته است.

شریفی به توسعه و بهسازی شبکه‌های آب‌رسانی شهری اشاره کرد و گفت: برای توسعه آب‌رسانی اقداماتی همچون؛ حفر و تجهیز چاه به‌منظور تأمین آب شرب مورد نیاز، اصلاح و توسعه شبکه‌های توزیع آب در سطح شهرها به‌منظور کاهش هدررفت آب و افزایش فشار شبکه توزیع، احداث و بهسازی مخازن ذخیره آب برای تأمین پایدار و متوازن آب شرب، اجرای خطوط انتقال جهت اتصال منابع جدید تأمین آب به شبکه شهری و همچنین هوشمندسازی شبکه توزیع آب از طریق نصب تجهیزات پیشرفته مدیریت فشار و کنترل مصرف آب در سطح شهرهای شهرستان بهار انجام شده است.

رئیس اداره آب و فاضلاب شهرستان بهار تصریح کرد: با توجه به کاهش نزولات آسمانی و اُفت منابع آبی، تأمین پایدار آب برای مناطق روستایی یکی از اولویت‌های اصلی ما بوده است که در این راستا، اقداماتی انجام شده است.

وی به تشریح اقدامات آب‌رسانی به روستاها پرداخت و گفت: احداث مجتمع‌های آب‌رسانی روستایی برای تأمین آب پایدار روستاهای تحت پوشش از قبیل؛ مجتمع آب‌رسانی حسین‌آباد عاشوری و مجتمع آب‌رسانی جمشیدآباد از اقدامات مهم برای روستاهایی که آب شرب پایدار نداشتند، است.

شریفی گفت: حفر و تجهیز چاه‌های جدید به‌منظور جبران کمبود منابع آبی در سطح روستاها انجام شده است.

 وی افزود: یکی از اقدامات صورت گرفته در اداره آب و فاضلاب، بهسازی و افزایش ظرفیت ایستگاه‌های پمپاژ برای انتقال آب به مناطق مرتفع است تا روستاهایی که در ارتفاع قرار دارند، آب پایدار داشته باشند که اجرای خطوط انتقال و توسعه شبکه‌های توزیع آب در روستاهای نیازمند نیز مکمل این حرکت ارزشمند در حوزه آب‌رسانی به روستاها است.

شریفی به احداث مخازن زمینی و هوایی ذخیره آب شرب در سطح روستاها اشاره کرد و گفت: احداث مخازن آب امری بسیار مهم و ضروری برای تأمین آب است که در سطح روستاها، این مخازن ساخته شدند.

رئیس اداره آب و فاضلاب شهرستان بهار افزود،: به‌منظور ارتقاء کیفی آب شرب، اقداماتی شامل؛ خرید و نصب دستگاه‌های آب شیرین و همچنین ارتقاء سیستم‌های گندزدایی انجام شده است.

وی گفت: شبکه فاضلاب شهری و روستایی نیز به‌منظور افزایش ارتقاء کیفیت بهداشت و دفع فاضلاب‌ها انجام شده است که باید به شبکه فاضلاب لالجین هم اشاره کرد که یک طرح بزرگ است و باید یادآور شد که قبل از انقلاب اسلامی، نبودِ شبکه انتقال فاضلاب در سطح شهرستان، مشکلات و خطرات خاص خود را داشت.

لازم به ذکر است یکی از طرح‌های بزرگ آب‌رسانی کشور برای مقابله با خشک‌سالی و تنش‌های آبی، دوسال پیش پس از سال‌ها تلاش در استان همدان اجرا و افتتاح شد.

در این طرح، در برابر تنش‌های آبی استان همدان از سد تالوار زنجان، بیش از ۱۲۰ کیلومتر خطوط انتقال لوله و ایستگاه‌های تصفیه و پمپاژ آب، ساخته شده است که در کشور به‌عنوان یکی از طرح‌های بزرگ آب‌رسانی از آن یاد می‌شود. 

لازم به ذکر است که در به‌نتیجه رسیدن طرح‌های آب‌رسانی پیچیده در شهرستان بهار بسیج مردمی هم نقش به‌سزایی داشته است و همواره به کمک مردم و مسئولان برای به‌ثمر نشستن این طرح‌ها شتافته است.

انتهای خبر/ع

دیدگاه شما