به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «بهارانه»؛فتحالله توسلی در جلسه فعالان اقتصادی با معاون صنایع وزیر صمت، حضور مسئولان کشوری در شهرستان و اطلاع از ظرفیتها و رفع موانع را موثر دانست و گفت: یکی از برکات حضور مسئولان در کشور در دیدار وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی و بیان ظرفیتهای شهرستان بهار و استان همدان در دیدار با رهبر انقلاب بود که در کنار آن، در حال پیگیری مصوبات آن سفر به شهرستان در جهت بهرهبرداری از مصوبات و رفع مشکلات هستیم.
وی افزود: با حضور معاون صنایع عمومی وزیر صمت، چهارمین معاونت این وزارتخانه در شهرستان بهار حضور یافته است.
توسلی معاونت صنایع عمومی را یکی از معاونتهای دارای اختیارات راهبردی عنوان کرد و گفت: ما در شهرستان بهار یکی از مهمترین کارخانههای تولید نشاسته کشور را دارا هستیم که ظرفیت بسیار مهمی است و همچنین یک واحد بزرگ تولیدی اتصالات آب را داریم که در کشور و در خاورمیانه مطرح است و در حوزه کاغذ، کارخانه کاغذ سازی که در سطح منطقه مطرح میباشد را دارا هستیم.
نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در ادامه افزود: در شهرستان بهار شهر جهانی سفال را با آوازه جهانی داریم که دارای کارگاههای متعدد میباشد که فقط در یکی از کارگاهها ۷۰۰ نفر اشتغال دارند و در مجموع بیش از ۱۰ هزار کارگر در آنجا مشغول بهکار هستند که در حوزه صادرات ظرفیت بسیار بالایی دارد.
وی افزود: همچنین یکی از معادن بزرگ سنگ آهن کشور نیز در این شهرستان قرار دارد.
توسلی وجود بارگاه آیتالله بهاری در شهرستان بهار را یکی از شاخصههای بزرگ این شهرستان عنوان کرد و گفت: بهرهمندی از وجود معنوی آیتالله بهاری در شهرستان بهار یک افتخار است که در حال پیگیری برگزاری کنگره بزرگ این عارف بزرگ هستیم.
نماینده مردم بهار و کبودراهنگ، تولید سیب زمینی در شهرستان بهار را بهصورت خام فروشی عنوان کرد و گفت: اگر صنایع تبدیلی در شهرستان رونق یابد مجموعه صنایع تکمیلی ایجاد میشود که موجب انتفاع کشاورز و صنعتگر میشود که در بازدیدهای امروز نیز یکی از درخواستهای ما تدبیر و کمک به تولید و تعیین تکلیف واحدهای نیمه کاره تبدیلی است.
وی به ظرفیت حوزه نساجی در شهرستان بهار اشاره کرد و گفت: ۲۰ درصد از جوراب پایتخت از روستای لتگاه شهرستان بهار تأمین میشود که در خانهها و کارگاهها در داخل روستا اهالی بهصورت خانوادگی مشغول به کار هستند که هم به لحاظ فرهنگی و هم به لحاظ اقتصادی نمونه خوبی است اما در تأمین نخ دچار مشکل هستند و همچنین در تولید پوشاک، روستای دستجرد با اشتغال ۱۳۰۰ نفر همراه با دو روستای شهرستان کبودراهنگ بخش اعظمی از پوشاک مانتو در تهران را تولید میکنند.
توسلی تأمین نیازهای تولید کنندگان و شناسنامهدار کردن آنان و رفع موانع تولید را مهم عنوان کرد و در ادامه به ظرفیت صالح آباد در تریلی سازی و کامیونها اشاره کرد و آنرا یک ظرفیت ملی دانست و گفت: مجتمع تریلیسازی صالح آباد برای ساخت و اتمامش نیاز به کمک بقیه سازمانها و نهادها همراه با شهرداری میباشد تا این ظرفیت ملی مورد استفاده قرار گیرد.
نماینده مردم بهار و کبودراهنگ ظرفیت ترشیجات و شوریجات در مهاجران را مهم عنوان کرد و در ادامه به ظرفیت صنایع دارویی در شهرستان اشاره کرد و خاطرنشان کرد: کیفیت محصولات داروهای گیاهی مانند گشنیز، سیاه دانه و رازیانه بهعلت خاک مرغوب بسیار خوب است و با توجه به کاهش منابع آبی اگر بشود داروهای گیاهی را در شهرستان توسعه داد هم کشاورزی توسعه مییابد و هم صنایع دارویی گیاهی نیز ظرفیت بسیار خوبی میتواند در شهرستان برای کشور باشد.
وی به کیفیت تولید کیف و چرم در روستای زاغه و دیگر ظرفیتهای روستاهای مختلف اشاره کرد و در ادامه تصریح کرد: در حوزه صنعت شهرستان بهار حدأقل نیاز به ۲۰ هزار میلیارد ریال خط اعتباری است تا بنا بر تشخیص مسئولان به واحدهای مختلف اقتصادی و تولیدی اختصاص یابد.
توسلی در پایان خاطرنشان کرد: شرایط کشور خاص و جنگی است اما نباید باعث شود که دستگاههای دولتی وظایف خود را انجام ندهند و ما در مجلس ناظر بر عملکرد دستگاهها هستیم.
انتهای خبر/ع
دیدگاه شما