به گزارش بهارانه؛یعقوب اندامی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»، با بیان اینکه با آغاز فصول گرم سال و نزدیک شدن به تابستان، شاهد افزایش چشمگیر موارد ابتلا به بیماریهای گوارشی نظیر اسهال و استفراغ و همچنین بیماریهای منتقل شونده از طریق آب و غذا هستیم. اظهار کرد: این بیماریها عمدتاً از طریق مصرف آب و غذای آلوده و غیربهداشتی به انسان منتقل میشوند.
وی تاکید کرد: در این فصل، تا حد امکان غذاها به صورت پخته شده و گرم مصرف شوند.
رئیس گروه بیماریهای واگیر دانشگاه بوعلی همدان با بیان اینکه مصرف غذای مانده، به ویژه غذاهایی که بیش از دو ساعت در دمای محیط خارج از یخچال نگهداری شدهاند، به دلیل احتمال بالای آلودگی و انتقال بیماری، به شدت منع شده است، مطرح کرد: توصیه میشود از مصرف غذاهایی که به صورت غیربهداشتی و در گوشه و کنار خیابانها طبخ و فروخته میشوند، جداً خودداری شود؛ چرا که احتمال ابتلا به بیماریهای گوارشی را به شدت افزایش میدهند.
وی با اشاره به اینکه با توجه به آغاز سفرهای تابستانی و به ویژه مسافرت زائران به عتبات عالیات در کشور عراق، با تأکید بر رعایت نکات بهداشتی در مصرف آب گفت: مسافران باید حتماً از آبهای بهداشتی، پلمپ شده و بستهبندی شده استفاده کنند.
اندامی با بیان اینکه به هیچ وجه نباید از آب چاه، قنات، یا آبهایی که در پارکها و خیابانها صرفاً برای آبیاری گیاهان استفاده میشوند، برای شرب استفاده کرد، عنوان کرد: در صورتی که دسترسی به آب بهداشتی، بستهبندی شده یا معدنی میسر نبود، باید حتماً آب را به مدت کافی جوشانده و پس از سرد شدن مصرف کرد.
وی تأکید کرد: کودکان، افراد دارای بیماریهای زمینهای و مادران باردار که از حساسیت بالاتری برخوردارند، باید حتماً از آبهای بهداشتی لولهکشی شهری استفاده نمایند.
رئیس گروه بیماریهای واگیر دانشگاه بوعلی همدان ضمن توصیههایی به موکبداران و افرادی که در ایام اربعین نذورات دارند، بیان کرد: در تهیه نوشیدنیهایی مانند شربت که از یخ استفاده میشود، حتماً از یخهای بهداشتی و بستهبندی شده استفاده شود و از یخهای تهیه شده از آب چاه یا قنات پرهیز شود.
وی افزود: غذاها باید به صورت گرم شده توزیع شوند؛ زیرا غذاهای مانده و سرد احتمال انتقال بیماری را افزایش میدهند.
اندامی با بیان اینکه در مراحل اولیه بیماری، بیشتر موارد با درمانهای خانگی کنترل میشوند، توصیه کرد: مصرف مایعات غیرشیرین مانند آب و چای را افزایش دهید و از سیب درختی رنده شده و موز استفاده کنید.
وی با اشاره به اینکه در صورتی که امکان مصرف غذا برای بیمار نبود، استفراغ یا اسهال شدید بود، یا بیمار دچار از دست دادن مایعات زیادی شده بود، باید فوراً به اولین مراکز درمانی مراجعه کرده و تحت نظر پزشک قرار گیرد، تاکید کرد: از مصرف خودسرانه داروها و آنتیبیوتیکها جداً خودداری شود.
رئیس گروه بیماریهای واگیر دانشگاه بوعلی همدان با اشاره به خطر انتقال بیماری از طریق کنسروهای غیربهداشتی عنوان کرد: کنسروهایی که تغییر شکل دادهاند، به ویژه دچار بادکردگی شدهاند، به هیچ وجه نباید مصرف شوند.
وی خاطرنشان کرد: توصیه میشود هر کنسروی را که قصد مصرف آن را دارید، حداقل به مدت ۲۰ دقیقه در آب جوش قرار دهید تا در صورت آلودگی به باکتری بوتولیسم (که یک بیماری خطرناک است)، از بین برود و باعث انتقال بیماری به انسان نشود.
انتهای خبر/
دیدگاه شما