به گزارش بهارانه، سالهاست که مردم بهار با مشکل انتشار بوی نامطبوعی در اول صبح در سطح شهر مواجه هستند بویی که در نیمه های شب شروع شده و تا طلوع آفتاب این بو به مشام می سدبه طوری که این بو را همه به بوی کارخانه پودر استخوان می شناسند. سالها بود که مردم با این بو مواجه بودند و مراجع مختلف اقدام به شناسایی منبع بو کرده و اقداماتی در این زمینه انجام دادند که مدتی پس از انجام اقدامات قانونی روال انتشار بو به حالت قبل بر می گشت تا اینکه سال گذشته با اقدام غافلگیرانه فرماندار تازه به مسند رسیده شهرستان یعنی محسن مرادی پناه در بازدید شبانه از این کارخانه منجر به قطع این بوی نامطبوع شد.
اما بعد از گذشت مدت زمان 7 الی 9 ماه بار دیگر همشهریان با انتشار این بو در سطح شهر مواجه شده اند به طوریکه به شدت نسبت به انتشار این بو معترض شده و شکایت از آن به صفحه های اجتماعی هم کشیده شده است.
بر این اساس بر آن شدیم که منبع و علت آن را از مقامات جویا شویم.
محسن مرادی پناه در پاسخ به سوال دراین باره گفت: من سال گذشته که به این شهر وارد شدم شکایاتی در مورد این بوی نامطبوع برایم ارسال شد و من طبق ذهنیت قبلی که از این شهر داشتم به کارخانه پودر استخوان که در بالای منطقه چشمه قصابان بدم مشکوک شدم؛ اما طبق بازدیدی که از این منطقه داشتیم متوجه شدم که این کارخانه به کلی تعطیل و به یک مرغداری تبدیل شده است.
وی افزود: پس از بررسی متوجه شدیم که منبع این بو کشتارگاه دام و طیور واقع در حوالی شهر صالح آباد است و نحوه کار آنها نیز به گونه ای است که پس از کشتار ضایعات گوشتی را پخت کرده و به مرغداری ها به عنوان غذای طیوربه فروش می رسانند و این بو ناشی از همین است.
مرادی پناه افزود: پس از بازدید از این کشتارگاه مواردی که منجر به رفع این بو شود را به مسئولین آن گوشزد کرده و قرار بر این شد که با نصب فیلتر هایی مانع از پخش این بو در اطراف شوند و تا کنون هم چیزی گزارش نشده و در هر صورت به بخشدار مرکزی دستور داده ام که این موضوع را پیگیری کند.
در ادامه بررسی علل انتشار این بو به سراغ رئیس اداره حفاظت از محیط زیست بهار رفتیم و از وی اقدامات این اداره در این زمینه را جویا شدیم. وی ضمن ارائه توضیحاتی در مورد نحوه کار این کشتارگاه گفت: ما در سال 93 و 94به تعداد 7 بار تنها بازدید شبانه از این مجموعه داشته ایمو تاکنون 5 بار برایشان اخطاریه ارسال کرده ایم اما مدتی بود که این بو به مشام نمی رسیداما مشاهده می شود که هر از چندگاهی این بو در شهر می پیچد و دلیلش پخت شبانه ضایعات گوشتی ناشی از کشتارگاه است.
شعبانلو ادامه داد: پخت شبانه این ضایعات در شب به دلیل سکونی که هوا در شب دارد ممنوع است و آنها باید این پخت را در روز انجام دهند چرا که در روز به دلیل انبساط هوا اثری از این بو باقی نمی ماند.
وی ادامه داد: در طی این هفته نیز بازدیدهای شبانه ای انجام شده اما مورد مشکوکی مشاهده نکرده ایم ؛ اما با این حال به زمین های اطراف نیز سپرده ایم که به محض استنشاق این بو ما را در جریان قرار دهند تا بتوانیم تصمیمات لازم را در مورد این مجموعه بگیریم.
اما پس از پیگیری های لازم در این مورد سوالی که برای ما مطرح شد این بود که آیا تنها فرستادن اخطاریه برای قطع شدن این بو کافی است؟ چند بار اخطاریه برای یک مجموعه بهداشتی باید ارسال شود تا مسئولین آن مجموعه مجبور به رعایت قوانین و مقررات شوند؟ آیا نمی توان اقدامات قانونی جدی تری همچون پلمپ و تعطیلی واحد متخلف انجام داد؟ چرا همشهریان دلیل حل نشدن چندین ساله این موضوع را به کمبود مسئولین بومی در شهر نسبت می دهند؟