به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «بهارانه»؛یکی از ارکان اساسی رونق اقتصاد در کشور مسئله حمل و نقل است که روز گذشته ۲۶ آذر را با این نام در تقویم کشور میتوان مشاهده کرد.
ناوگان حمل و نقل است که باعث رونق اقتصادی میشود و اگر حمل و نقل نباشد تولید کننده توانایی فروش محصولات خود و مصرف کننده توانایی تهیه محصولات را نخواهد داشت.
حمل و نقل به شیوههای مختلف رایج است که بیشترین آن در کشور ما توسط ناوگان حمل و نقل جادهای یعنی کامیونها و انواع ماشینها انجام میشود و سپس ناوگان حمل و نقل ریلی و هوایی نیز در این زمینه فعال هستند.
در ناوگان حمل و نقل جادهای رانندگان کامیونها با مشکلات مختلفی مواجه هستند
رانندگان کامیون با مشکلاتی از قبیل: ایمنی سایل نقلیه و خطرات جادهها، سهمیه سوخت و تهیه آن، قیمت بالای لوازم یدکی، فرسودگی خودروها و مشکلات دیگر مواجه هستند.
شهرستان بهار کی از شهرستانهایی است که سهم بالایی از رانندگان کامیون را در حمل و نقل جادهای دارد به طوری که، شغل غالب اهالی شهر صالح آباد بهار کامیون داری است و در شهرهای دیگر شهرستان نیز رانندگان بسیاری وجود دارد که در هنگام حمل و نقل محصول سیب زمینی در شهرستان این موضوع به خوبی نمایان میشود.
یکی از رانندگان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی بهارانه از مشکلات و سختیهای رانندگان خودروهای کامیون گفت و افزود: شغل رانندگی با کامیون، مشکلات و سختیهای منحصر بهفرد خود را دارد که بسیاری از مردم با سختیها و خطرات این شغل آشنا نیستند.
وی از سختیهای رانندگان کامیون برای دریافت گازوئیل گِله کرد و گفت: توزیع گازوئیل در بین بعضی از رانندگان مورد نقد و انتقاد است، چراکه بعضیها که کارکرد کیلومتر کامیونهای آنان بهنسبت، کمتر از معمول است، بعضاً ماهیانه ۱۶ الی ۱۷ هزار لیتر سهمیه دارند، اما ما که همیشه با کامیون خود درحال کار و حمل و نقل با بارنامه بهصورت قانونی هستیم و مسافت بیشتری را طی میکنیم، ماهانه ۳ الی ۴هزار لیتر سهمیه گازوئیلداریم.
یکی دیگر از رانندگان اهل بهار گفت: یکیدیگر از مشکلات رانندگان بهاری این است که هنگامی که به دیگر مناطق برای دریافت بار میرویم، مراجعی که بار را به رانندگان میدهند، اولویت را رانندگان بومی آن مناطق قرار میدهند و رانندگان غیربومی که در نوبت بار توقف کردند با این مشکل مواجه هستند، درصورتیکه در شهر بهار تقسیم بار اینطور نیست و بومیها در اولویت برای گرفتن بار نیستند.
وی به نیاز به استقرار نگهبان در برخی از پارکینگ عوارضیها و توقفگاهها برای محافظت از اموال رانندگانی که جهت استراحت در آنجا توقف نمودند اشاره کرد و گفت: اینکه رانندگان در هنگام شب در برخی از مکانها بتوانند بهراحتی و با خیال راحت و بدون ترس از خطر سرقت استراحت کنند یک امر ضروری است.
این راننده به مشکل کامیونهای فرسوده انتقاد کرد و گفت: در گذشته طرحی توسط دولت انجام میشد که ماشینهای بالای ۲۵ الی ۳۰ سال را از رده خارج کرده و راننده با تحویل کامیون فرسوده، میتوانست یک ماشین را از کشورهای اروپایی به نرخ آن کشور که پایینتر از نرخ داخلی بود وارد کند که متأسفانه ورود واسطهها به این حوزه و سوءاستفاده از این قانون موجب توقف این طرح شد و الان هم با اسقاط کامیون مبلغی حدود ۷ میلیارد ریال در نظر گرفته میشود که جایگزین آن کامیونی با قیمت بالاتر از کشور مبدأ خارجی به راننده ارائه میشود که صرفه اقتصادی برای راننده ندارد.
یک راننده کامیون اهل صالح آباد از مشکلات و دستاندازهای برخی از جادهها گفت و افزود: برخی از راهها واقعاً استاندارد نیستند و همین چندروز پیش یکی از همکاران بهاری در یکی از جادههای استان کرمان در مواجه با دستاندازهایی که از آن اطلاع نداشت دچار خسارت سنگینی شد.
راننده کامیون دیگری از قیمت بالای قطعات یدکی اظهار نارضایتی کرد و گفت: تهیه قطعات یدکی در داخل کشور با هزینههای بسیار گزافی مواجه است که رانندگان را در هنگام نیاز به این قطعات با مشکل مواجه میکند.
وی ضمن تشکر از رانندگانی که به قوانین احترام میگذارند گفت: کامیون سنگین و رانندگی با آن، کار آسانی نیست و رانندگان خودروهای سواری در هنگام رانندگی و مواجهه با کامیونها باید قوانین را رعایت و حواسشان به نقاط کور کامیونها باشد.
رانندگان کامیون درد و دلهای زیادی را داشتند که نشان از لزوم اهمیت رسیدگی به مشکلات این قشر توسط مسئولان است.
مسئولان مربوطه باید توجه کنند که کشور ما در راه کریدور بزرگ بینالمللی قرار داشته و بهترین گزینه برای شاهراه جهانی شدن است و توجه به موضوع حمل و نقل در کشور از ضروریات میباشد.
انتهای خبر/ع