5. مهر 1404 - 6:35   |   کد مطلب: 44916
گرانی میوه و محصولات کشاورزی مهار می‌شود؟
طلاعات نوشت: افزایش روزافزون قیمت انواع و اقسام کالا و خدمات ،معضلی است که طی چند سال گذشته مردم را با رنج فراوان مواجه کرده است که شوربختانه این گرانی ها منحصر به اقلام وارداتی نمی شود بلکه تمامی محصولاتی هم که تولید داخل هستند ، هر روز قیمت های جدید را تجربه می کنند.

به گزارش بهارانه؛ بحران کم‌آبی سال‌هاست به یکی از چالش‌های اصلی کشور بدل شده است. کاهش بارندگی، افزایش دما، برداشت بی‌رویه از منابع زیرزمینی و مدیریت ناکارآمد مصرف، بسیاری از استان‌ها را با تنش شدید آبی روبه‌رو کرده است.
این بحران فقط زیست‌محیطی نیست؛ پیامدهای اقتصادی، اجتماعی و امنیتی نیز دارد؛ از افت تولیدات کشاورزی و مهاجرت روستاییان تا تهدید امنیت غذایی کشور. در چنین شرایطی، مدیریت هوشمندانه منابع آب یک ضرورت ملی است و بدون رویکرد جامع، علمی و مشارکت همه بخش‌ها، عبور از این بحران ممکن نیست.

 راهکارهای پیشنهادی

 کوتاه‌مدت: اصلاح شبکه‌های توزیع شهری و کشاورزی و جلوگیری از هدررفت آب با فناوری‌های نوین، توسعه آبیاری تحت‌فشار (قطره‌ای و بارانی)، استفاده از پساب تصفیه‌شده در صنعت و کشاورزی، آموزش عمومی برای مصرف بهینه، و بازنگری در طرح آمایش سرزمینی محصولات کشاورزی.

 بلندمدت: شیرین‌سازی آب دریا در استان‌های جنوبی، توسعه زیرساخت‌های انتقال آب با ملاحظات محیط‌زیستی، اصلاح الگوی کشت و گسترش گلخانه‌ها، انتقال صنایع آب‌بر به مناطق شمالی و جنوبی و تقویت دیپلماسی آب با کشورهای همجوار.  بحران آب در ایران چندبعدی است و بدون اصلاح ساختار مصرف و مدیریت منابع، امنیت آبی کشور به‌شدت تهدید خواهد شد. اجرای هم‌زمان اقدامات فوری و برنامه‌های بلندمدت تنها راه عبور از این بحران است.

 کیسون؛ پیشگام توسعه زیرساخت‌ها 

 شرکت کیسون طی ۵دهه فعالیت، پروژه‌های گسترده‌ای در حوزه آب ‌و فاضلاب اجرا کرده و نقش موثری در توسعه زیرساخت‌های کشور داشته است. از شبکه آبیاری فومنات در ابتدای فعالیت تا اجرای پروژه‌هایی مانند شبکه‌های آبیاری حمیدیه - قدس و قره‌سو - زرین گل، سد خاکی ستارخان، سدها و نیروگاه تلمبه ذخیره‌ای سیاه‌بیشه، و لوله‌رانی همدان به روش میکروتونلینگ، این شرکت توانسته سرعت و کیفیت اجرای پروژه‌های جمع‌آوری فاضلاب شهری را ارتقا دهد.

 کیسون با ساخت تصفیه‌خانه‌های فاضلاب در اهواز، مشهد و بندر انزلی به بازچرخانی آب کمک کرده و با اجرای پروژه‌های عظیم آب‌شیرین‌کن بندرعباس و چابهار، به بزرگ‌ترین پیمانکار این حوزه در کشور تبدیل شده است. همچنین با پروژه برج خنک‌کننده هیبریدی پالایشگاه شمالی اصفهان، به بهینه‌سازی مصرف آب در صنعت پرداخته است.  این شرکت معتقد است حل بحران آب بدون هم‌افزایی و مشارکت همه‌جانبه ممکن نیست و با تکیه ‌بر دانش فنی و تجربه، در طراحی و اجرای پروژه‌های کلان ملی در حوزه‌های آب، محیط‌زیست و توسعه پایدار، مسیر مقابله با کم‌آبی را ادامه خواهد داد.