27. آذر 1404 - 12:04   |   کد مطلب: 45426
نگاهی بر عدم تعطیلات در هنگام بارش برف
تعطیلات سهم برف نبود
روز گذشته با بارش اولین برف پاییزی مدارس در نوبت شیفت صبح تعطیل نشدند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «بهارانه»؛اوایل آذرماه امسال، مدارس استان همدان به مدت تقریبی ده روز متوالی به دلیل آلودگی هوا و شیوع ویروس آنفلوآنزا تعطیل شدند. مسئولان دلیل این تعطیلی را قطع زنجیره انتقال ویروس آنفلوآنزا، که در بین دانش‌آموزان و عموم مردم شایع شده بود، عنوان کردند. با این حال، این ویروس حتی پس از بازگشایی مدارس نیز همچنان در جامعه حضور داشت، اگرچه به گفته مقامات همدان، استان از "بحران آنفلوآنزا" خارج شده بود.

نکته قابل تأمل این است که تعطیلی ده روزه دانش‌آموزان در آذر ماه، که همزمان با ایام امتحانات میان‌ترم بود، از دیدگاه بسیاری از معلمان و کارشناسان آموزشی، آسیب جدی‌تری به سطح تحصیلی دانش‌آموزان وارد کرده است.

روز گذشته، اولین برف پاییزی در استان همدان آغاز شد. بارش برف و باران که از سه‌شنبه شب شروع شده و شدت آن در بامداد چهارشنبه بیشتر بود، این تصور را در میان مردم، والدین و خود دانش‌آموزان ایجاد کرد که مدارس تعطیل خواهند شد. اما برخلاف انتظار، مدارس در نوبت صبح دایر بودند و دانش‌آموزان با وجود شرایط جوی نامساعد، راهی کلاس‌های درس شدند. دانش‌آموزان نوبت بعد از ظهر نیز تا ساعت یازده صبح در انتظار اطلاعیه تعطیلی بودند که در نهایت، اطلاعیه عدم تعطیلی مدارس در این نوبت منتشر شد. این اطلاعیه در حالی بود که نزدیک ظهر، اطلاعیه تعطیلی مدارس نوبت بعد از ظهر توسط آموزش و پرورش صادر گردید.

این اتفاق، عدم برنامه‌ریزی دقیق در خصوص تعطیلات دانش‌آموزان را به وضوح نشان می‌دهد. چرا باید کمتر از یک ماه پیش، دانش‌آموزان به مدت ده روز در ایام امتحانات میان‌ترم تعطیل شوند و سپس در شرایطی که دیگر ظرفیت یا فرصتی برای جبران باقی نمانده، مجبور به حضور در مدارس در روز برفی باشند؟

در حالی که این وضعیت ممکن است برای دانش‌آموزان شهری مشکل چندانی ایجاد نکند، اما دانش‌آموزان ساکن روستاها که مجبورند برای تحصیل مسافت‌هایی را از روستا تا شهر یا روستاهای همجوار طی کنند، در هنگام بارش برف با مشکلات جدی‌تری روبرو می‌شوند. تردد در مسیرهای روستایی در چنین شرایطی با اختلال مواجه شده و امنیت و سلامت این دانش‌آموزان را به خطر می‌اندازد.

امید است مسئولان محترم آموزش و پرورش، با توجه به تجربیات گذشته و تأثیرات منفی آن بر روند یادگیری و تحصیلی دانش‌آموزان (همانطور که سال گذشته نیز کارشناسان بر افت تحصیلی ناشی از تعطیلات متعدد تأکید داشتند)، در خصوص تعطیلات مدارس، به‌ویژه در شرایط جوی نامساعد، برنامه‌ریزی مدون‌تر و کارآمدتری اتخاذ نمایند.
حامد عیوضی