20. آبان 1392 - 9:45   |   کد مطلب: 7090
در پایان برنامه پنجم توسعه، خدمات بهداشت و درمان رایگان می شود
نماینده مردم شهرهای بهار و کبودرآهنگ گفت: رایگان نمودن صد در صدی خدمات بهداشت و درمان در کشور جزء اولویت های مجلس، دولت و طرح هدفمندی یارانه ها است.

به گزارش خبرنگار بهارانه، محمد علی پورمختار در مراسم تودیع و معارفه رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان بهار عنوان داشت: کشور ما در حوزه پزشکی از  توانمندی های بالایی برخوردار است تا جایی که در خاورمیانه از جایگاه ویژه ای در این حوزه بهره مند است.

پورمختار افزود: حوزه پزشکی و مجموعه های وابسته به آن از اهمیت بالایی برخوردار است چراکه همین حوزه افتخارات بسیاری را در بین کشور های جهان نصیب کشور ما نموده است.

وی عنوان داشت: در حال حاضر بهترین پزشکان دنیا از بین ایرانیان است، لذا توجه به این حوزه باید در راس اقدامات و برنامه های مسئولان کشور قرار بگیرد.

پورمختار با اشاره به اینکه باید از توانمندی های موجود در حوزه بهداشت و درمان کشور استفاده های لازم را برد، عنوان داشت: مسئولان کشور و مجلس با حمایت خود از این حوزه که یک بخش قابل تعریف می باشد، آماده حمایت و پشتیبانی است.

وی اذعان داشت: مشکلات حوزه بهداشت و درمان کشور در دو بخش قابل تعریف است، یک بخش از این مشکلات به خارج از این حوزه که نوعا مربوط به تامین اعتبار و رفع مشکلات مادی است که دولت در سال جاری با عنایت ویژه به رفع مشکلات موجود در این حوزه اقدام به اختصاص پنج هزار میلیارد تومان اعتبار داده است که به علت مشکلات اقتصادی موجود، هنوز موفق به تخصیص این اعتبار نشده است.

پورمختار افزود: رایگان نمودن صد در صدی خدمات بهداشت و درمان در کشور جزء اولویت های مجلس، دولت و طرح هدفمندی یارانه ها است که در حال حاضر به علت مشکلات موجود در طرح هدفمندی یارانه ها اجرای آن ممکن نشده است، ولی این طرح تا پایان برنامه پنجم توسعه به طور کامل به اجرا خواهد درآمد.

وی با اشاره به اینکه بخش دوم مشکلات حوزه بهداشت و درمان کشور به نحوه عملکرد افراد فعال در این حوزه مربوط می شود، عنوان داشت: غریب به 90 درصد شکایات و اعتراضات مراجعین به این حوزه مختص به نحوه برخورد و عدم خدمات رسانی تمام وقت فعالان این حوزه است.

پورمختار افزود: فعالان عرصه بهداشت و درمان، خدمات رسانی خود را تنها به ساعات اداری محدود نکنند، به خصوص در مناطق محروم و روستایی که نیازمند خدمات رسانی بهتر و بیشتری می باشد.

وی اذعان داشت: در حال حاضر مشکل اصلی شهرستان بهار و روستاهای آن به نحوه خدمات دهی شبکه بهداشت و درمان بر می گردد و رفع این مشکل نیازمند تلاش فعالان این عرصه می باشد، چراکه با وجود امکانات گسترده درمانی در این حوزه، هنوز مردم از خدمات ارائه شده بهداشت و درمان رضایت کافی ندارند.

پورمختار با اشاره به اینکه نحوه مدیریت و خدمات دهی حوزه بهداشت و درمان در شهرستان باید تغییر کند، اذعان داشت: متولیان این حوزه باید تلاش خود را برای کسب رضایت مردم شهرستان دوچندان کنند.

وی با بیان اینکه در ماه های اخیر دولت با اختصاص هزار و 800 میلیارد تومان اعتبار به بخش بهداشت و درمان کشور توجه ای ویژه معطوف داشته است، اظهار داشت: حوزه بهداشت و درمان از جمله حوزه هایی است که با وجود مشکلات اقتصادی کشور بازهم توسط مسئولین بالا دستی و مجلس تامین اعتبار شده است، بنابراین متولیان این حوزه هم باید با استفاده از نیروهای دارای انگیزه قوی در نحوه مدیریت خود تغییر روش دهند.

پورمختار با اشاره به اینکه در حال حاضر 31 هزار تحصیلکرده رشته پزشکی در مشاغل غیر مرتبط فعالیت دارند، اذعان داشت: این تعداد تحصیلکرده حوزه بهداشت و درمان که سال ها هزینه، وقت و نیروی انسانی کشور را به خود اختصاص داده اند، باید برای خدمت گذاری به مردم به این حوزه برگردانده شوند.

وی افزود: برگرداندن افراد مذکور به حوزه بهداشت و درمان نیازمند قانون گذاری است که این مهم در حال حاضر در اولویت های مسئولین امر قرار گرفته است.

پورمختار با اشاره به اینکه حوزه بهداشت و درمان تنها حوزه ای است که تا به حال در سال جاری تمام بودجه اختصاصی خود را به پرداخت حقوق، تشویقی و کارانه مجموعه فعال خود اختصاص داده است، اظهار داشت: پرداخت کارانه که از طرح های اجرایی توسط وزیر بهداشت اسبق است، ماهیانه 70 میلیارد تومان اعتبار را به دولت تحمیل کرده است، در حالی که می توان این هزینه را صرف  خرید امکانات و تجهیزات برای مناطق محرومی کرد که هنوز حتی از داشتن کمترین امکانات بهداشتی هم بی بهره مانده اند.

 وی عنوان داشت: دولت برای تامین تجهیزات و امکانات و رفع نیازهای حوزه طبابت در بودجه سال آتی پیش بینی های مفصل تری را خواهد داشت.