2. بهمن 1392 - 10:13   |   کد مطلب: 8702
در حوزه مواد مخدر؛
شهرستان بهار جزء شهرستان هاي پاك استان همدان است
فرماندار شهرستان بهار گفت: استاندارد كردن كمپ هاي نامناسب ترك اعتياد بهتر از تعطيل كردن آنها است.

به گزارش خبرنگار پايگاه خبري تحليلي بهارانه، نصرت الله گلكارزاده در شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر شهرستان بهار با بيان اينكه تنها هشت درصد از افرادي كه به كمپ هاي ترك اعتياد مراجعه مي كنند، به طور كامل پاك مي شوند، اظهار داشت: با وجود اينكه درصد پاييني از افراد مراجعه كننده به كمپ هاي ترك اعتياد به طور كامل از بند مواد مخدر رهايي مي يابند، اما همين درصد پايين هم مشكلات و معضلات فراواني را در سطح شهرستان رفع خواهد كرد.

گلكارزاده با اشاره به اينكه كمپ هاي بدون مجوز و غير استاندارد بايد تعطيل شوند، عنوان داشت: كمك به استاندارد سازي فضاي اين كمپ ها براي مجوز دار شدن بهتر از تعطيلي آنهاست، چرا كه حتي اگر يك معتاد در اين كمپ ها پاكسازي شود نتيجه مطلوبي را براي جامعه به همراه خواهد داشت.

وي با اشاره به عملكرد مطلوب شوراي مبارزه با مواد مخدر شهرستان بهار در سال 92 ، افزود: برگزاري 33 كلاس آموزشي براي اقشار مختلف مردم، برگزاري نمايشگاه عكس و پوستر، نصب ست هاي ورزشي در فضاهاي سبز براي اوقات فراغت جوانان، بهره برداري از ايستگاه شادمانه، كشف سه كيلو و 400 گرم مواد مخدر سنتي، امحاء بوته هاي شانه دانه در چهار مزرعه كشف شده توسط نيروي انتظامي،‌ رسيدگي به هزار و 118 پرونده مرتبط با مواد مخدر از اقدامات مهم اين شورا در طول سال بوده است.

گلكارزاده آموزش را امري مهم در پيشگيري از مواد مخدر عنوان كرد و گفت: آموزش قشرهاي آسيب پذير جامعه در خصوص آسيب هاي مواد مخدر، اثر گذاري و بازدارندگي بيشتري دارد.

وي با اشاره به اينكه بايد راه كارهايي براي رسوخ بين نسل جوان پيدا كرد، عنوان داشت: اختصاص يك ماده درسي و يا قسمتي از يك ماده درسي به موضوع مواد مخدر و راه هاي شناسايي و مبارزه با آن در كتب درسي دانش آموزان و دانشجويان يكي از راه هاي تاثير گذار است.

كارشناس شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان همدان نيز در اين شورا با بيان اينكه شهرستان بهار جزء شهرستان هاي پاك استان همدان است، اظهار داشت: پايين بودن ميزان كشفيات مواد مخدر در شهرستان بهار نشان دهنده تقاضاي كم براي دريافت مواد مخدر در اين شهرستان است.

حميدرضا بابايي با اشاره به اينكه ستاد مبارزه با مواد مخدر هيچ محدوديتي در حمايت از كمپ هايي كه اشتغال زايي دارند ندارد، عنوان داشت: كمپ نويد آرامش شهرستان بهار يكي از كمپ هاي خوب استان همدان است كه با ايجاد كارگاه خياطي در داخل كمپ، اشتغال زايي را براي افراد در حال ترك فراهم نموده كه اين امر خود موجب تداوم ترك اين افراد مي شود.

بابايي افزود: در حال حاضر 24 هزار معتاد در كيلينيك هاي ترك اعتياد استان در حال ترك هستند كه سالانه هفت هزار نفر به اين كيلينيك هاي مراجعه مي كنند.

وي با بيان اينكه 140 هزارنفر در سطح استان همدان در خصوص پيشگيري از مواد مخدر آموزش ديده اند، عنوان داشت: سه هزار و 500 نفر از كارمندان دولتي و بيش از 9هزار نفر از كارگران كرخانه هاي سطح استان با راه هاي شناسايي و پيشگيري از مواد مخدر آشنا شدند.

بابايي با اشاره به اينكه براي تداوم ترك اعتياد بايد حمايت هاي اجتماعي از فرد معتاد صورت بگيرد، افزود:خدمات مددكاري اجتماعي بعد از ترك اعتياد يكي از راه هاي موثر در كمك به فرد بهبود يافته در ترك دائمي است.

وي عنوان داشت: در سطح استان همدان آموزش هاي فراواني در پيشگيري از مواد مخدر ارائه شده است، به نحوي كه اگر كسي به سمت مواد مخدر برود اين كار را آگاهانه انجام داده است.

بابايي اذعان داشت: آموزش هاي صحيح در خصوص مواد مخدر صنعتي چون كراك باعث شده تامصرف اين ماده مخدر به طور كامل ريشه كن شود و همچنين مصرف ماده مخدر شيشه پايين بيايد.

وي افزود: در حال حاضر گرايش به مواد مخدر در بين بانوان از يك درصد به سه درصد رسيده است كه اين امر ناشي از عدم آگاهي و شناخت آنان نسبت به مواد مخدر است.

بابايي عنوان داشت: ماده هاي مخدر جديدي از خارج از كشور وارد شده كه عدم اطلاع رساني و آگاه سازي نسل جوان نسبت به اين مواد جديد فريب دهنده، آنان را با مخاطرات جديدي روبرو مي سازد.