به گزارش بهارانه، بیست و دومین جشنواره بین المللی تئاتر کودک در نیمه مهر ماه در همدان برگزار شد. یکی از برنامه های جنبی این جشنواره اجرای گروه های تئاتر در شهرستان ها و شهرهای استان بود و طبق این برنامه در شهرهای بهار، لالجین و صالح آباد نیز گروه های تئاتر به روی صحنه رفتند. روزهای 11 و 12 مهر ماه در لالجین، روزهای 13 و 14 مهر ماه در صالح آباد گروه تئاتر پند طوطی به روی صحنه رفت و در روزهای 11 ، 12 و 13 مهر ماه نیز گروه نمایشی قصه سازها اجرا داشت که در بهار به دلیل استقبال کم تماشاگران تنها یک روز این نمایش به اجرا درآمد.
یکی از فعالین فرهنگی شهرستان بهار در گفتگو با خبرنگار ما دلیل استقبال کم تماشاچیان را ناهماهنگی دستگاه های ذیربط برشمرد و گفت: معمولا در این گونه جشنواره ها که مخاطب خاص خود را دارد و در ساعات اولیه صبح برگزار می شود باید با آموزش و پرورش شهرها هماهنگی لازم صورت بگیرد تا دانش آموزان را برای تماشای تئاتر به سالن بیاورند؛ اما متاسفانه در بهار این هماهنگی صورت نگرفت و فقط یک روز تئاتر به روی صحنه رفت و آن هم در صورتی بود که تنها نیمی از سالن پر شده بود.
وی با اشاره به اینکه برگزاری این جشنواره تنها یک بار در سال اتفاق می افتد گفت: در سطح شهر بنرهایی نصب شده بود و زمانبندی اجرای گروهها نیز در آن آمده بود و اجراها به صورت رایگان بود؛ اما متاسفانه استقبال نشد.
در این خصوص با رئیس آموزش و پرورش بهار نیز مصاحبه ای داشتیم وی گفت: ما در این مورد همکاری های لازم را با اداره ارشاد شهرستان داشتیم و معاون فرهنگی آموزش و پرورش با ارشاد همکاری داشته است . زمان برگزاری جشنواره تئاتر زمان مناسبی نیست و در ابتدای مهر ماه که زمان شروع سال تحصیلی است ما نمی توانیم کلاس ها را تعطیل کنیم.
سعیدی ادامه داد: ما بازرس کشوری و استانی داریم و هر لحظه ممکن است برای بازرسی به مدارس سرکشی کنند و ما نمی توانیم مدارسمان را در اول مهر به حالت نیمه تعطیل دربیاوریم؛ ولی با این حال چند مدرسه را هماهنگ کردیم و برای اجرا به سالن آیت الله بهاری فرستادیم.
سعیدی در پاسخ به این سوال که با وجود این تعاریف چرا در لالجین و صالح آباد استقبال خوبی از برنامه داشته اند گفت: صالح آباد هم زیرمجموعه آموزش و پرورش بهار است ، اما سالن های صاح آباد و لالجین کوچکتر از بهار هستند و سالن آنجا با یکی دو کلاس پر می شود اما سالن آیت الله بهاری گنجایش بیشتری دارد و برای پر کردن سالن باید چندین کلاس را تعطیل میکردیم که این شدنی نبود.
البته ناگفته نماند که تنها نمی توان یک ارگان را مقصر دانست و گستردگی تبلیغات نیز نقش موثری در استقبال خانواده ها از این جشنواره دارد.
با تمام این اوصاف یکی از مهمترین مسائلی که مورد توجه قرار گرفته و میگیرد ایجاد فرهنگ درست در بین کودکان و آشنایی هرچه بیشتر با هنر می باشد. چه بسا که هدف اصلی این جشنواره نیز آموزش و ایجاد شور و نشاط در بین کودکان است، اما متاسفانه شاهد آن هستیم که به دلیل تبلیغات ضعیف در سطح شهر و ناهماهنگی های لازم کودکان شهر ما از این موهبت بی نصیب ماندند.
امیدواریم که در سالهای آینده شاهد استقبال بیش از پیش دانش آموزان و خانواده ها از اینگونه برنامه ها باشیم.
دیدگاه شما