آخرین اخبار

30. دى 1394 - 16:11   |   کد مطلب: 14373
همدان به عنوان پایلوت شهر سبز پایدار در بین کشورهای اسلامی معرفی شده ولی تاکنون در حد جلسات خلاصه شده و اقدامی عملی و اجرایی برای نهادینه کردن آن در شهر همدان دیده نشده است.

به گزارش بهارانه به نقل از تسنیم، پیش از ظهر امروز کمیسیون فنی و عمرانی شورای شهر همدان در حضور اعضای شورای شهر، مدیران شهرداری، محیط زیست و تشکل‌های زیست محیطی با موضوع بررسی وضعیت اجرای تفاهم‌نامه شهر سبز پایدار تشکیل جلسه داد.

در این جلسه مسئول دبیرخانه شهر سبز پایدار در همدان گزارشاتی از اقدامات انجام شده ارائه داد ولی این گزارش نشان می‌داد که در مدت دو سال گذشته که از این پایلوت شدن همدان می‌گذرد تنها جلسات و سفرهایی درباره شهر سبز پایدار توسط برخی مدیران شهرداری انجام شده است.

جلسات و سفرهای مختلف برای احصا مولفه‌ها و شاخصه‌‌های شهر سبز پایدار توسط دبیرخانه این تفاهم‌نامه انجام شده ولی تاکنون اقدامات عملی و اجرایی که محسوس و موثر باشد در سطح شهر همدان دیده نشده است.

نکته قابل توجه در میان گزارش‌های مسئول دبیرخانه شهر سبز پایدار این بود که با کشورهای مختلف درباره برخی مسائل همچون برقی کردن اتوبوس‌های گازوییلی مذاکره شده است ولی مدیران و کارشناسان داخلی بی نتیجه بودن این اقدام را از قبل اعلام کرده بودند.

عدم اعتماد به کارشناسان داخلی و بهره نگرفتن از فارغ التحصیلان محیط زیست استان از مهمترین گلایه‌های تشکل‌های مردمی بود که دبیرخانه شهر سبز پایدار این موضوع را نادیده گرفته است.

متاسفانه عنوان شهر سبز پایدار تنها در حد شعار باقی مانده و مانند عناوین دیگر همچون پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین تنها بر دوش همدان و همدانی سنگینی می‌کند و عایدی خاصی از این طریق برای همدان حاصل نشده است.

حمایتی از اجرای تفاهم‌نامه شهر سبز پایدار در همدان نشده است

مسئول دبیرخانه شهر سبز پایدار همدان در این جلسه تصریح کرد: حمایتی که باید از دبیرخانه شهر سبز پایدار در همدان نشده و متاسفانه دبیرخانه نیرویی به غیر از یک نفر که بنده هستم ندارد و تمامی امور مربوط به این تفاهم‌نامه به تنهایی پیگیری می‌شود.

حسن محمدی با اشاره به اینکه این کار سابقه‌ای در همدان نداشته است و این موضوع در تعریف وظایف سازمان‌های مختلف مشکل‌ساز شده است، گفت: با پراکنده‌کاری به نقطه‌ای می‌رسیم که وظایف مشخص شده و بدانیم چه کاری باید انجام شود.

وی با اعلام اینکه همدان به عنوان نخستین شهر سبز پایدار در جهان اسلام معرفی شده است، عنوان کرد: اگر در یک سال گذشته اتفاقات اجرایی و عملی در این زمینه رخ نداده به سبب نبود موانع مختلف از جمله کمبود منابع مالی و عدم همکاری دستگاه‌های مختلف بوده است.

محمدی با اشاره به اینکه به هماهنگی بین بخشی برای اجرای تفاهم‌نامه شهر سبز پایدار نرسیده‌ایم، تصریح کرد: برخی ادارات همچون اداره کل محیط زیست استان به جای همکاری، موانعی برابر اجرای برخی اقدامات در راستای تفاهم‌نامه شهر سبز پایدار ایجاد کرده‌اند.

مسئول دبیرخانه شهر سبز پایدار در همدان اظهار داشت: سال 92 همدان به عنوان یکی از پایلوت‌های شهر سبز پایدار جهان اسلام معرفی شده و مرداد ماه سال گذشته تفاهم‌نامه اجرایی آن بین شهرداری همدان و سازمان محیط زیست کشور منعقد شد.

وی با اعلام اینکه از دی ماه سال گذشته دبیرخانه شهر سبز پایدار در شهرداری همدان تاسیس شده است، عنوان کرد: دبیرخانه شهر سبز پایدار به سبب بین‌المللی بودن مکاتبات و تعاملات بسیاری با سفرا، وزارت خارجه و تشکیلات بین‌المللی دارد که نیاز است این نامه‌ها توسط استاندار به امضا برسد ولی تاخیر در امضای نامه‌ها سبب از دست دادن برخی برنامه‌ها همچون کنسل شدن سفر سفیر ایتالیا به همدان شد.

محمدی بیان کرد: مکاتبات و مذاکراتی برای خرید اتوبوس‌های هیبریدی و برقی از کشور چین برای ناوگان حمل و نقل عمومی همدان صورت گرفته که این موضوع توسط شهرداری در حال پیگیری برای خرید اتوبوس‌هاست.

وی با اعلام اینکه ایجاد و راه‌اندازی دو نیروگاه خورشیدی توسط بخش خصوصی در شهر همدان هدفگذاری شده است، گفت: ایجاد یک نیروگاه در زمینی به مساحت دو هکتار در باغ میوه همدان یکی از این اقدامات در راستای سیاست‌های شهر سبز پایدار است.

مسئول دبیرخانه شهر سبز پایدار عنوان کرد: همچنین 25 هکتار زمین برای ایجاد نیروگاه خورشیدی توسط بخش خصوصی در نظر گرفته شده ولی دولت و مجلس باید مصوبه لازم برای خرید تضمینی برق از سوی مجلس و دولت باید در این زمینه اعلام شود.

گزارش از سعید شاهسوند

انتهای پیام/ س

دیدگاه شما