به گزارش بهارانه به نقل از
در ایام مسافرت به ویژه در نوروز و تابستان، استان همدان با خیل عظیمی از مسافران مواجه میشود که اغلب با کارتن به دستانی که با یک کارتن و یا کاغذ A4 با فونت درشت، کلماتی چون «سوئیت» و «منزل اجارهای» بر روی آنها نقش بسته است، مواجه میشوند.
این پدیده را باید هم فرصت دانست و هم تهدید؛ فرصتی برای ماندگاری بیشتر مسافر در همدان و تهدید از آن جهت که این خانهها نیاز به نظارت دارد؛ نبود نظارت بر این نوع خانهها که امروز آن را خانهمسافر مینامند، میتواند مشکلات اجتماعی حادی را به وجود آورد.
اما از سوی دیگر این خانهمسافرها به نوعی فرصت جذب گردشگرانی است که با توجه به توان مادی خود امکان استفاده از هتلها را ندارند و اگر از وجود مکانهایی برای اقامت با قیمت مناسب اطمینان حاصل کنند، اقدام به سفر خواهند کرد.
همین سفر باعث میشود بازارها و مراکز خدماتی در زمان اوج مسافرتها رونق گیرد و با خود گردش مالی به همراه داشته باشد، به همین دلیل متولیان امر گردشگری در تلاش هستند تا این خانهمسافرها را ساماندهی کنند تا از تهدید آن کاسته و از فرصت به دست آمده برای رونق اقتصادی بهره ببرند.
به همین دلیل ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان طی فراخوانی از همه افرادی که اقدام به اجاره منازل خود برای مسافران میکنند، خواسته حداکثر تا 15 اسفندماه جاری برای دریافت مجوزهای لازم به این ادارهکل مراجعه کنند.
البته متولیان گردشگری تنها به خانهمسافرها اکتفا نکردند و طرح دیگری را به نام «اقامتهای بومگردی» نیز مطرح کردند تا کیفیت سفر را افزایش داده و بر کمیت مسافران ورودی به استان بیفزایند.
اقامت بوم گردی،راهی برای رونق گردشگری
معاون گردشگری ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان درباره اقامتگاههای بومگردی اظهار کرد: این نوع اقامتها از گونهای جدید تأسیسات گردشگری هستند و به این شکل است که در بافتهای تاریخی، افرادی که علاقه دارند املاک شخصی دارای قابلیت خود را به اقامتگاه تبدیل میکنند، همچنین افراد میتوانند اقامتگاههایی با این خصوصیات ایجاد کنند.
علی خاکسار با بیان اینکه این دو گروه میتوانند به سازمان میراث فرهنگی مراجعه کنند، افزود: براساس منطقه کارشناسان اعزام و بررسیهای اولیه انجام میشود و پس از آن تقاضای افراد در کمیسیون فنی مطرح و در نهایت برای صدور موافقت میشود.
وی با بیان اینکه مردم برای دایر کردن این نوع اقامتگاهها استقبال خوبی به عمل آوردهاند، تصریح کرد: تسهیلات ارزانقیمت نیز برای این افراد در نظر گرفته خواهد شد تا اقامتگاههای متنوعی از نظر قیمتی به ویژه برای طبیعتگردی وجود داشته باشد.
معاون گردشگری ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان درباره اقامتگاههای معمولی اظهار کرد: در برخی از استانها به ویژه استانهای شمالی کشور، خراسان رضوی و استان همدان، برخی از مردم عادی منازل خود را برای اقامت مسافران در نظر گرفتند.
وی با اشاره به اینکه در گذشته این منازل بهعنوان خانههای استیجاری شناخته میشدند که اخیراً به نام خانهمسافر شناخته شدند، گفت: آییننامه اجرایی نیز برای آن در نظر گرفته شد و امسال در زمره اقامتگاههای گردشگری در نظر گرفته شدند.
15 اسفند ماه آخرین فرصت فراخوان ساماندهی خانه مسافرها
خاکسار با بیان اینکه برای افرادی که میخواهند منازل خود را در اختیار گردشگران قرار دهند، فراخوان زده خواهد شد، تصریح کرد: پس از بررسی کارشناسانه، استعلامهای لازم از امکان و بهداشت مجوز لازم برای آنان صادر خواهد شد.
وی با بیان اینکه این خانهها باید دارای راه جدا باشد، ادامه داد: این اماکن باید دارای پارکینگ مناسب باشند و در هر منطقه نیز امکان ایجاد خانهمسافر وجود ندارد.
این مقام مسئول با بیان اینکه هنوز خانه بومگردی در همدان مجوز نگرفته است، خاطرنشان کرد: حدود هفت تقاضا برای ایجاد خانه بومگردی به دست ما رسیده است که در حال بررسی است، خانهمسافرها در چند سال گذشته در همدان فعال بودند که مجوزهایی زیر یک سال صادر میشوند.
خاکسار با بیان اینکه فراخوان برای ثبت نام خانهمسافرها در نوروز 95 اعلام شده است، اظهار کرد: مسافرانی که در ایام پیک مسافرت میکنند به تنوع در قیمت اماکن مقاومتی نیاز دارند و با توجه به شرایط خود و خانواده تصمیم میگیرند.
وی گفت: در استان همدان تعداد تختهای استاندارد هتلها و مسافرخانهها کافی نیست و به خانهمسافرها نیاز داریم و باید ساماندهی شده به فعالیت بپردازند، قیمت خانهمسافرها به 100 تا 150 هزار تومان میرسد و بستگی به کیفیت و منطقه قرار گرفتن آن بستگی دارد.
ایجاد آرامش راهی برای جذب گردشگر
بدون تردید ایجاد مکانهای اقامتی که در دل طبیعت و فضای ناب روستایی مستقر شده باشد و بتواند حس مطلوبی را در مسافران ایجاد کند، یکی از جاذبههایی به حساب میآید که هر انسان امروزی در آرزوی آن است که به دور از شلوغیها و ناپاکی هوا دمی را بیاساید و به آرامش خاطر دست یابند.
با توجه به وجود طبیعت ناب و بکری که در جایجای استان همدان وجود دارد، ایجاد اقامتگاههای بومگردی میتواند به یکی از بزرگترین جاذبههای گردشگری بدل شود و سالیانه در فصلهای مختلف سال گردشگران بسیاری را جذب کند.
البته ایجاد تنها اقامتگاه هرچند لازم و ضروری است اما کافی نیست و باید با فراهم کردن بستر لازم اوقات فراغت مناسبی را برای گردشگران فراهم کرد تا بتوانیم اقتصاد استان را رونق بخشیده و گردشگری را در عمل در قامت محور توسعه استان ببینیم.
انتهای پیام/ س
دیدگاه شما