آخرین اخبار

26. آبان 1401 - 18:39   |   کد مطلب: 40036
مرکز رشد سفال و سرامیک لالجین از سال ۹۲ شروع به فعالیت کرد ، اما از سال ۹۸ تا خرداد امسال این مرکز تعطیل و به ستاد پارک منتقل شد. تجهیزات آن به شرکت خصوصی واگذار شد. اما این مرکز از تیر امسال مجدد فعالیت خود را آغاز و تاکنون مراحل جذب و پذیرش ۲۰ واحد در آن انجام شده است.

به گزارش بهارانه، به نقل از روابط عمومی شهرداری  و شورای  شهر لالجین؛ طی نشستی با حضور مدیر کل امور اقتصادی استانداری، فرماندار شهرستان بهار،اداره کل میراث فرهنگی، جهاد، دانشگاهی، صنعت، معدن و تجارت، بخشدار، شهردار، اعضای شورای شهر و دبیر خانه شهر جهانی و اصحاب رسانه با موضوع دانش بنیان  در دبیر خانه شهر جهانی سفال برگزار شد.

در این جلسه شهردار لالجین ودبیر شهر جهانی سفال گفت: لالجین در سال ۹۵ به عنوان شهر جهانی سفال نامگذاری شد،شهرهای مختلفی  به عنوان شهر سفال فعالیت می کنند،اما مزیت برتری لالجین به دلیل خاک و بوم این شهر است که بیش از هزار سال در آن این هنر سینه به سینه منتقل شده است.

سید رضا موسوی افزود: در حاشیه سفر ریاست جمهوری به استان ،معاون میراث فرهنگی و گردشگری در لالجین حضور یافت واز سیاست دولت در این خصوص صحبت کرد و بر وجود برنامه برای لالجین به عنوان شهر جهانی سفال تاکید کرد.

وی گفت:ما نیاز به برنامه ریزی و سند چشم انداز داریم و تاکید معاون گردشگری نیز این بود که باید یک سند چشم انداز در قالب سند پایدار داشته باشیم.

شهردار لالجین با تاکید بر اینکه ما باید به بعد تجاری سازی وارزی و دانش بنیان شدن سفال توجه کنیم اظهار کرد:قسمتی از مواد اولیه مصرفی در سفال، در لالجین وجود دارد و آن خاک رس است،اما میزان این خاک نامحدود نیست و ما باید در حفظ آن کوشا باشیم. اما قسمتی از مواد ما وارداتی است و دغدغه تولید کنندگان تجاری سازی سفال است.

در ادامه معاون پشتیبانی پارک علم و فناوری استان گفت:مرکز رشد سفال و سرامیک از سال ۹۲ شروع به فعالیت کرد تا سال ۹۵ذمکان آن استیجاری بود از سال ۹۵ تا ۹۷ اقدامات خوبی انجام شد و دانشگاه علمی کاربردی مکانی را به آن اختصاص داد،اما متاسفانه این مرکز از سال ۹۸ تا خرداد امسال تعطیل بود و نیروهای آن منفک شدند و به مرکز پارک استان منتقل شدند و تجهیزات آن به شرکت خصوصی واگذار شد.اما این مرکز از تیر امسال فعال شده و مراحل جذب و پذیرش ۲۰ واحد در آن انجام شد.

دکتر خزائیان اظهار داشت:اکنون حدود ۶۰۰ متر فضا داریم و در حال پیگیری حمایت مالی از واحدهای فناور هستیم،کار اصلی مرکزهای رشد تبدیل ایده به محصول است اما اینجا ما به دنبال احصای مشکلات تولید سفال و ارائه آن به شرکت های دانش بنیان کشور وانتقال راهکارهای نو آورانه و عملی هستیم.

مدیر کل هماهنگی اقتصادی استانداری همدان نیز در این جلسه گفت:۱۱ شهر جهانی در کشور داریم که ۲ شهر جهانی در این استان است واین ظرفیت بزرگی است که باید از آنها بیشترین بهره را برد.

حسینی افزود: به اعتقاد من تعیین مسیر راه مهمتر از چشم انداز است، هرجا که علم پایه مبتنی بر علم فناوری باشد ما از آن استقبال می کنیم و این را خانه خلاق پوشش دهیم.

وی افزود:پیشنهادم به لالجین این است که به سمت یک مزیت رقابتی واحد پیش بروند اگر در قیمت نمی توانید رقابت کنید به سمت تاریخ و قدمت بروید، زیبایی محصول را بالا ببرید و این باید در سلسله تحقیقات قرار گیرد.

فرماندار شهرستان بهار نیز گفت:در این شهرستان همواره رشد داشتیم و حرکت ما همیشه رو به جلو بوده است، در کنار مشکلات نباید غافل شویم که از کجا به اینجا رسیده ایم.

روح اله نباتی افزود:مرکز رشد امکان ورود دانش به سفال و سرامیک را فراهم می کند و ما با استفاده از آن باید کیفیت سفال و سرامیک را افزایش داده و آن را به سطح جهانی برسانیم.

تصاویر تکمیلی: 

دیدگاه شما