به گزارش بهارانه، به نقل از خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، آبان ماه امسال بعد از کشمکشهای بسیار در تصویب آییننامه واردات خودرو و رفع ایرادات سهگانهای که رئیس مجلس شورای اسلامی به آییننامه وارد کرده بود، در نهایت آییننامه واردات خودرو اصلاح شد و روند ثبت سفارش برای واردکنندگان واجد شرایط آغاز شد.
در گام نخست ثبت سفارشها، وزارت صمت اعلام کرد 24 درخواست برای واردات خودرو مطرح شده است که در نهایت 7 شرکت واجد شرایط ثبت سفارش واردات خودرو شدند اما بهمرور آمار شرکتهای واجد شرایط افزایش پیدا کرد و در مجموع در زمان حاضر 12 شرکت میتوانند نسبت به ثبت سفارش خودرو اقدام کنند.
براساس اعلام وزارت صمت شرکتهای سایپا، پارس خودرو، سایپا سیتروئن، تجارت بینالملل و پشتیبانی کرمان خودرو، خودروسازی فردا، مکس موتور، آرین موتور پویا، بهمن خودرو، ایران خودرو، معین خودرو، ایرتویا و دیار خودرو شرایط لازم را برای واردات خودرو براساس آییننامه احراز کردهاند و میتوانند مراحل واردات را برای فروش خودروها در بورس کالا انجام دهند.
در زمان حاضر با گذشت بیش از 1 ماه از آغاز ثبت سفارش واردات خودرو، بنا بر اعلام سخنگوی وزارت صنعت سخنگوی وزارت صنعت فرآیند واردات خودرو به کشور سرعت گرفته و برخی مدلها به پشت مرز رسیده و تبلیغات آنها آغاز شده است.
با اعلام این خبر بهنظر میرسید ترمز افزایش قیمتها در بازار خودرو کشیده شود اما هنوز این موضوع تأثیری بر بازار نگذاشته است و عملاً قیمت انواع خودروهای داخلی و مونتاژی روندی صعودی دارد.
سعید مؤتمنی در خصوص تأثیر واردات خودرو بر احتمال کاهش قیمت در بازار میگوید: فعلاً تا جزئیات طرح واردات ابلاغ نشود نمیتوان نظری دقیق داد. با بررسی قیمتها از آبان سال گذشته تا امروز مشاهده میشود که 30 تا 35 درصد در تمامی خودروها افزایش قیمت را داشتهایم.
وی ادامه داد: خریداران هر زمانی که تصمیم به خرید گرفتند صبر نکنند و خودروی خود را خریداری کنند. در یک ماه گذشته افزایش قیمتها در اکثر خودروهای داخلی و خارجی وجود داشت اما بازار در رکود بهسر میبرد و خرید و فروش بهسختی انجام میشود.
رئیس اتحادیه نمایشگاهداران خودرو بازار را اینطور پیشبینی و خاطرنشان کرد: در زمان حاضر قیمت بازار افزایشی است و عرضه و تقاضا بهصورت یکسان صورت نمیگیرد. عرضه جوابگوی تقاضای بازار نیست، عرضه بهصورت کم انجام میشود به همین علت قیمتها سیر صعودی به خود گرفته است. تزریق قطرهچکانی خودرو باعث شده است بازار در رکود قرار بگیرد و وضعیت نامناسبی داشته باشد.
دیدگاه شما