13. ارديبهشت 1402 - 21:31   |   کد مطلب: 41556
رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان انجام خطرسنجی سکته‌های مغزی و قلبی را راهی پیشگیرانه و رایگان در غربالگری سلامت مردم عنوان کرد.

به گزارش بهارانه، به نقل از خبرگزاری فارس از همدان، محمدمهدی مجذوبی ظهر امروز در کارگروه امنیت و سلامت غذایی با اشاره به انجام خطرسنجی سکته‌های قلبی ‌و مغزی اظهار کرد: با توجه به آمار بالای بیماری‌های غیرواگیر به ویژه قلبی عروقی در مرگ و میرها تقاضا دارم پرسنل ادارات در این خطرسنجی مشارکت داشته باشند. 

وی با بیان اینکه بلوک‌بندی برای مراجعه به نزدیکترین محل سکونت و انجام خطرسنجی انجام شده است گفت: در این راستا افراد می‌توانند با مراجعه به نزدیکترین مرکز سلامت، پایش سنجه‌های سلامت و احتمال ابتلا به سکته‌های قلبی و مغزی انجام دهند و از شرایط سلامت خود آگاه شوند. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان در بخش دیگری از سخنان خود افزود: گردشگری سلامت موضوع مهمی است و دانشگاه علوم پزشکی در این راستا فعالیت‌های متعددی از جمله آماده‌سازی زیرساخت‌ها را در دستور کار قرار داده است. 

وی گفت: بین‌المللی‌سازی و پذیرش دانشجوی خارجی از برنامه‌های شاخص دانشگاه علوم پزشکی است و در این راستا  ۵۶۰ دانشجوی خارجی در دانشگاه مشغول تحصیل هستند.  

مجذوبی تصریح کرد: خوشبختانه رشد خوبی در گردشگری سلامت داشتیم اما نیازمند حمایت سیاسی جدی در این زمینه هستیم تا استان به جایگاه واقعی خود دست یابد و مثل کشورهای موفق در این حوزه مسیر ورود گردشگران را باز کنیم. 

وی در موضوع آلودگی کارگاه‌های تولید سیلیس و فروسیلیس به لزوم حمایت سیاسی استانداری اشاره کرد و افزود: در این زمینه، مجوزهایی که ارائه می‌شود باید از فیلتر حوزه سلامت عبور کند و دانشگاه باید در این خصوص هم مطالبه‌گر و هم پاسخگوی مطالبات باشد. 

رئیس کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان همدان نیز گفت: موضوع آلودگی هوا و معاینه فنی خودروها که در جلسات قبل مطرح شده بود در دست پیگیری و اقدام قرار دارد و در این راستا محدودیت‌های ترافیکی در مرکز شهر ایجاد شده است. 

حبیب معصومی با بیان اینکه اجرای سند بیماری‌های غیرواگیر براق انجام خطرسنجی در برخی ادارات انجام شده است گفت: طرح بیابان‌زدایی که اجرای آن در سه نقطه مدنظر بود و کاشت درختان کم‌آب‌بر، کنترل خودروهایی که آلودگی صوتی ایجاد می‌کنند، پیوست سلامت طرح‌های توسعه‌ای استان در نیروگاه ملایر، راه آهن، کارخانه ویان و ... از دیگر موضوعاتی است که در جلسات گذشته مطرح و پیگیری شد. 

قربانی، رییس دانشکده بهداشت همدان نیز بر لزوم پالایش و بررسی شرایط محیطی جایگاه‌های بنزین استان تأکید کرد و گفت: تبخیر هر ۲.۴ سی سی بنزین بیش از حد مجاز تلقی شده و برای ریه افراد مضر است به همین علت، رصد سلامت شاغلین در جایگاه‌های سوخت و پالایشگاه‌های نفت باید بسیار مورد توجه واقع شود.

دیدگاه شما