به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «بهارانه»؛ روز درختکاری و هفته درختکاری فرا رسید و همچنان شاهد کاشت درختان بیثمر هستیم.
دیروز در حاشیه جلسه هماهنگی قرآنی آیههای زندگی در شهر بهار، حجت الاسلام والمسلمین کریمی امام جمعه شهر مهاجران از کاشت درختان میوه به جای درختان بیثمر در شهر مهاجران خبر داد، و این نویدی برای خلاص شدن از دست درختان بیثمر است.
در منابع دینی ما نیز بسیار به کاشت درخت و مراقبت از آن تأکید شده است، مخصوصاً کاشت درختان مُثمِرِ ثَمَر.
رهبر انقلاب نیز چند سالی است با کاشت درختان میوه در روز درختکاری سعی در نهادینه کردن این فرهنگ دارند.
یکی از شهروندان که در این زمینه مطالعات داشته است میگوید: با یک تحقیق و بررسی متوجه میشویم که درختی همانند کاج متعلق به آب و هوا و جغرافیای کشور ما نیست و این درخت در قرن گذشته از اروپا وارد ایران شد و به شدت کاشت آن در همه نقاط کشور گسترش یافت.
درختی که نیازمند آب و هوایی همیشه مرطوب و آب فراوان است به علت برگهای سوزنی شکل آن بازدهی اکسیژن در این درخت نیز بسیار کمتر از دیگر درختان است.
درخت کاج مختص آب و هوای قاره سبز است و تنها مزیّت او سبزینگی دائم آن است، و حتی کیفیت چوب درختان ایرانی را ندارد.
یکی دیگر از شهروندان میگوید:کاشت درختان بیثمر دیگر نیز بیشتر در ایام پاییز و زمستان با برگ های کوچک که تا اوایل بهار از درختان جدا نمیشوند موجب اذیت شهروندان میشود.
با توجه به وسعت مناطق تحت کشت درخت توسط شهرداری ها اگر درختانِ با ثمر مثل: سیب یا آلبالو و یا دیگر درختان میوه با توجه به آب و هوا و اقلیم آن شهر کاشته شود، آن شهر میتواند میوه مورد نیاز خود را در آن فصل سال تأمین کرده و یا حتی صادر نیز نماید که این کار باعث آسایش بیشتر شهروندان نیز میشود.
و یا حتی میتوان درختان میوه را در اختیار کمیته امداد هر شهرستان قرار داد تا عایدات فروش میوه آن و یا خود محصولات در اختیار نیازمندان قرار بگیرد.
امید است که شهرداریها و شوراهای شهر و روستا اصلاح این رویه را در پیش بگیرند.
انتهای پیام/ع
دیدگاه شما