به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «بهارانه»؛ از سال گذشته قیمت مسکن و اجارهخانه به یکباره در شهرستان بهار در دوسال گذشته افزایش چشمگیری داشته است.
علت این افزایش چشمگیر قیمت را میتوان چند دلیل عمده تورم، افزایش نقدینگی حاصل از سود فروش محصول سیبزمینی در سالهای ۱۴۰۰ و سال ۱۴۰۱ در شهرستان بهار و کاهش عرضه عنوان کرد.
لازم به ذکر است افزایش اجارهبهای خانه در مرکز استان همدان نیز موجب مهاجرت افرادی که توان پرداخت اجارهبهای سنگین راندارند به بهار بهمنظور اجارهخانه با قیمت ارزانتر شد، و از همینرو تقاضای اجاره خانه بالا رفت.
با توجه به اینکه شغل اصلی بیشتر اهالی شهرستان بهار کشاورزی بوده و قریب بهاتفاق محصول سیبزمینی را کشت مینمایند، قیمت بالای این محصول در دو سال متوالی موجب افزایش حجم نقدینگی در شهرستان شده و در نتیجه بازار خرید و فروش املاک هم داغ شده بود.
با بالارفتن حجم معاملات ملکی و افزایش حجم نقدینگی در شهرستان بهار، قیمت املاک و خانههای مسکونی نیز افزایش یافت.
از طرفی عدم عرضه مسکن نیز مزید برعلت شد و عملاً معادله افزایش تقاضا و کاهش عرضه مسکن که موجب گرانی بیش ازحدِّ خرید و فروش و اجارهبها در بهار است تحقق یافت.
از نقش بنگاههای معاملات ملکی هم نباید غافل شد که برای دریافت پول بیشتر از معاملات ملکی اهم از خرید و فروش و اجاره منزل، به افزایش قیمت در کارشناسی ملک دامن میزنند.
با بالا رفتن قیمت منزل مسکونی، مبالغ اجاره بهای خانه نیز بهشدت افزایش یافت تا جایی که در عرض یکسال، اجارهبهای بعضی از خانههای مسکونی تا چهار برابر افزایش یافت.
یکی از شهروندان از درپرداخت اجارهخانه با قیمت بالای آن اظهار ناتوانی نموده و گفت: تقریباً نیمی از درآمد ماهیانه من صرف اجاره مسکن میشود و پیدا کردن خانه در بهار آسان نیست.
افزایش اجاره مسکن آنچنان در بهار شایع شده است که امام جمعه شهرستان بهار حجتالاسلام رضا مصباح نیز در سخنگاه نمازجمعه از مالکان مسکن تقاضا نمود تا رعایت حال مستأجران را نمایند.
گرانی و افزایش اجاره مسکن در ابتدا در مرکز شهرستان یعنی شهر بهار شایع بود و هماکنون به شهرهای دیگر شهرستان نیز رسیده است؛ تا جاییکه بهعنوان مثال در شهر صالحآباد مبلغ اجارهبهای ماهیانه به ۷۰میلیونریال هم رسیده است.
تنها راهمقابله با افزایش اجارهبها در شهرستان بهار ساخت خانه است که طرح نهضت ملی مسکن میتواند بهترین گزینه برای کنترل قیمت اجارهبها باشد.
اما چندی پیش در بخش گزارش پایگاه خبری تحلیلی بهارانه به چالش مسکن در بهار نیز اشاره شد که فقط یک طرح مسکن مهر ۱۲۰ واحدی که از دولت نهم برجای مانده بود با همت دولت سیزدهم با پیشرفت فیزیکی ۳۰ درصدی در حال ساخت است که به نقد آن پرداخته شد که علیرغم قول مسئولان تحویل آن به متقاضیان با روندیکه دارد، بعید است تاپایان سال انجام شود.
اما طرح نهضتملیمسکن پس از سالها در شهرستان بهار امروز در روزهای پایانی دولت با حضور مسئولان کلنگزنی شد که سرنوشت آن در دولت آینده نامعلوم است.
در همین رابطه مجتبی فیضاللهی فرماندار شهرستان بهار در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی بهارانه گفت: تمام تلاش خود را خواهیم نمود تا پروژه نهضت ملی مسکن در شهرستان بهار کار خود را شروع کند.
وی گفت: از مدتها قبل موضوع تفکیک زمینها و الحاق آن به محدوده شهری و جداسازی اسناد آن در دستور کار بود که زمان زیادی را صرف خود کرد.
فیضاللهی گفت: هماکنون مراحل یاد شده انجام گردیده و عملاً پروژه نهضت ملی مسکن کلنگزنی میشود.
فرماندار شهرستان بهار تصریح کرد: این زمینها بهصورت ساخت مشارکتی در اختیار متقاضیان قرار خواهد گرفت تا متقاضیان بهصورت مشارکتی با دریافت وام و ضمانت برای یکدیگر اقدام به ساخت خانه نمایند.
شهروندان درگفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی بهارانه از عدم پرداخت ودیعه مسکن توسط بانکها شکایت داشته و اظهار نمودند که بانکها تا استقرار دولت آینده از پرداخت وام مسکن خودداری میکنند که با مراجعه به یکی از شعب بانک مربوطه در شهرستان بهار در مورد اعطای وام مسکن نیز سئوال شد که کارمندان بانک، سیاست پرداخت و چگونهگی نحوه پرداخت وام مسکن را منوط به سیاستهای دولت آینده عنوان کردند.
بدیهی است اگر پروژههای ساخت مسکن در شهرستان بهار به سرمنزل مقصود نرسد، دیگر در آینده نزدیک، بسیاری از مستأجرها توان پرداخت اجاره مسکن را نخواهند داشت و شاهد پدیده حاشیهنشینی در شهرستان بهار خواهیم بود.
برطرف نمودن معضل گرانیمسکن و اجاره آن برای اقشار ضعیف جامعه بهار درحال تبدیل شدن به مشکلی بزرگ است که نیازمند تلاش و همت مسئولان برای حل آن است تا شاهد پدیدههای بد اجتماعی کانکسنشینی و پشتبام نشینی که در بعضی از نقاط پایتخت وجود دارد در شهرستان بهار نباشیم.
پایان خبر/ع
دیدگاه شما