آخرین اخبار

27. بهمن 1403 - 10:39   |   کد مطلب: 44105
لزوم ساماندهی فضای مجازی بیشتر احساس می‌شود؛
حلقه مفقوده در برابر جنگ ترکیبی
با ایجاد موج رسانه‌ای در برابر حرکت مردمی ۲۲ بهمن در فضای مجازی توسط دشمنان، لزوم صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی بیشتر از قبل احساس می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «بهارانه»؛ حماسه مردمی ۲۲ بهمن‌ماه با راهپیمایی پرشور و گسترده مردم برگزار و انعکاس گسترده‌ای در فضای رسانه‌ای داشت. 

فشارهای اقتصادی و اجتماعی و رسانه‌ای برای تضعیف حضور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن در نوع خود بی‌سابقه بود.

دشمنان انقلاب در یک حرکت گسترده و جنگ ترکیبی در حوزه اقتصاد و رسانه تلاش وافری برای کمرنگ کردن حضور مردم در مراسم ۲۲ بهمن امسال کردند.

خصوصاً فشارهای رسانه‌ای و اقتصادی در سه روز منتهی به ۲۲ بهمن با افزایش قیمت طلا و ارز و همچنین ضریب شدید رسانه‌ای آن در شبکه‌های مختلف اجتماعی و انواع پیام رسان‌های داخلی و خارجی شدت بیشتری گرفت، اما در نهایت افزایش حضور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن را به‌همراه داشت. 

مردم در عمل پایِ کار انقلاب و نظام اسلامی ایستادند و در سرمای شدید هوای استان همدان و دیگر نقاط کشور حماسه آفریدند. 

حالا پس از اتمام حضور مردم در خیابان‌ها برای حمایت از نظام اسلامی، رسانه‌ها اقدام به انتشار تصاویر حضور مردمی در شهرها و روستاهای مختلف می‌کنند

بازتاب و انعکاس حضور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن موجب عصبانیت دشمنان مردم ایران شده است که همانند همیشه اقدام بر انتشار مطالب مغرضانه برای کمرنگ کردن بازتاب حضور مردم را دارند.

اما تعداد معدودی از کاربران داخلی نیز در فضای رسانه‌ای نسبت به انتشار تصاویر حضور مردم در راهپیمایی واکنش‌های منفی نشان می‌دهند. 

همین موضوع دوباره دغدغه دغدغه‌مندان فرهنگی را نسبت به صیانت از حقوق کاربران در فضای رسانه بیشتر برانگیخته است. 

یکی از کاربران فضای مجازی گفت: متأسفانه در فضای مجازی برخی بدون هیچ‌گونه مطالعه و تحقیقی اقدام به انتشار نظرات منفی و بعضاً توهین و تمسخر نسبت به افراد حاضر در راهپیمایی می‌کنند و هیچ سازوکاری برای مقابله با انتشار برخی از نظرات هنجارشکنانه در فضای مجازی نیست. 

وی افزود: از هر طیف و قشری که نسبت به انقلاب تعلق خاطر داشته و تصاویر راهپیمایی را منتشر کردند توسط عده‌ای مورد هجمه و توهین و تمسخر قرار می‌گیرند که گاهاً افراد مورد هجمه واقع شده بانوان هستند.

یکی‌دیگر از کاربران فضای مجازی گفت: توهین و تمسخر برخی از افراد در فضای مجازی و عدم برخورد با آنان موجب شده است که بسیاری از کاربران انقلابی از انتشار مطالب خود خودداری کنند.

مهدی شهبازی کارشناس رسانه در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی بهارانه گفت: شبکه‌های مجازی خارجی در کشور ما بدون ضوابط و قوانین حقوقی درست و مدوّن در حال فعالیت هستند که بستر تخلفات زیادی را مانند کلاهبرداری‌ها و مسائلی همچون انتشار محتواهای نامناسب راه به‌دنبال دارد. 

وی افزود: بسیاری از کشورها در دنیا پیام رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی معروف خارجی را ملزم به تبعیت از قوانین داخلی کشور خود کردند تا از انتشار محتواهای مجرمانه و خارج از عرف در کشور خود جلوگیری کنند.

شهبازی تصریح کرد: در کنار تخلفاتی مانند کلاهبرداری‌ها و انتشار محتواهای مجرمانه در فضای مجازی، برخی از افراد نیز با انتشار مطالب خارج از عرف و توهین و تمسخر به کسانی که تصاویر راهپیمایی محتواهای انقلابی را منتشر می‌کنند، اقدام به هنجارشکنی و فشار روانی به مردم را می‌نمایند که ساز و کار منسجمی برای مقابله با این پدیده در کشور نیست. 

چندی پیش دادستان جدید شهرستان بهار محمد هادی طالبی در آیین معارفه خود بر لزوم تشکیل کارگروه فضای مجازی و برخورد با محتواهای مجرمانه در سطح شهرستان بهار تأکید کرد.

وی افزود: رهبر انقلاب بر امنیت و آسایش روانی جامعه در سخنان أخیر خود تأکید داشتند و ما باید در عمل بتوانیم با تشکیل کارگروه برخورد با محتوای مجرمانه در فضای مجازی شهرستان بهار برخورد کنیم. 

مومنان از سرزنش ملامتگران ترسی ندارند

امین جمال‌زاده کارشناس مسائل مذهبی و رسانه در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی بهارانه گفت: لزوم برخورد با مخلّان امنیت روانی جامعه یکی از بدیهیات است که خداوند کریم در قرآن نیز بر آن تأکید دارد.

وی افزود: توهین و تمسخر از سمت مخالفان در مباحث دینی و اعتقادی تنها راهکار برای مقابله با اعتقادات مردم است. 

جمال‌زاده گفت: در سوره مائده خداوند کریم در مورد خصوصیات مومنان آخرالزمان می‌گوید که مومنانی خواهند آمد که در برابر کافران شدید و در بین همدیگر خشوع و تواضع دارند و از سرزنش سرزنش کنندگان ترسی ندارند.

وی افزود: این آیه اشاره دقیق به حملات و فشارهای روانی دشمنان دین به مومنان دارد، چراکه می‌گوید آن مومنان از سرزنش ملامتگران هراسی ندارند.

کارشناس مسائل دینی و رسانه گفت: امروزه در فضای مجازی نیز به‌وضوح مشاهده می‌کنیم که کسانی که پایبند به اصول و مبانی اعتقادی هستند دچار سرزنش و توهین و تمسخر می‌شوند تا مجبور به بیان نکردن اعتقادات خود شوند.

علیرضا واحدی کارشناس مسائل روانشناسی گفت: تکنیک مارپیچ سکوت در فشار رسانه‌ای توسط مخالفان با هدف به سکوت بردن فردی که اعتقادات خود را ابراز می‌کند صورت می‌گیرد.

اخیرأ موضوع جنگ ترکیبی مطرح شده است و رسانه یکی از ابزارهای مهم این جنگ است که توسط دشمنان ایران و انقلاب برای مردم جهان مخصوصاً مردم ایران و محور مقاومت مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

و طبیعتاً عده‌ای تحت تأثیر این ابزار قدرتمند دشمن قرار گرفته و در فضای رسانه تبدیل به پیاده نظام این جریان رسانه‌ای قرار گرفته و در واکنش به انتشار محتواهای انقلابی و مردمی واکنش منفی نشان می‌دهند.

گرچه نترسیدن از ملامت و توهین و تمسخر از خصوصیات مومنان در قرآن کریم است اما لزوم ساماندهی این فضا در کشور به‌شدت احساس می‌شود چراکه قوانین فضای مجازی و مدیریت آن در کشور ما نسبت به دیگر کشورها در رتبه پایینی قرار دارد. 

موضوع حکمرانی فضای مجازی بیشتر از هر زمان دیگری در کشور ما احساس می‌شود که نیاز به تدوین قوانین خاص خود و حرکت و هم‌افزایی سه قوا برای سازماندهی فضای مجازی در کشور است. 

قطعاً یکی از مطالبات مهم از قوه مقننه لزوم قانون‌گذاری و صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی است تا هم از کلاهبرداری‌ها و انتشار مطالب مجرمانه جلوگیری شود و هم فرصت جنگ بی‌سابقه رسانه‌ای دشمن در فضای مجازی از آن سلب شود. 

اما در کنار موضوع حکمرانی فضای مجازی در داخل کشور بایستی به تشریح مسائل برای مخاطب و تبیین گفتمان انقلاب در فضای مجازی بیشتر از قبل پرداخت؛ چراکه رهبر انقلاب نیز به موضوع جهاد تبیین در سال‌های أخیر تأکید دارند.

جهاد تبیین نیاز به کنشگری فعالان رسانه‌ای انقلاب در فضای مجازی با بیان واقعیت‌ها با زبان هنر و ابزار روز رسانه است.

انتهای خبر/ع

 

دیدگاه شما