به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «بهارانه»؛در ماههای أخیر موضوع بلاگرنماها در فضای مجازی شهرستان بهار داغ شده است.
در کنار بلاگرها، سو استفاده از برخی افراد برای تبلیغات در فضای مجازی و یا با هدف دیده شدن، در حال گسترش است.
بستر فضای مجازی اینستاگرام بین بسترهای خارجی فضای مجازی طرفداران بیشتری دارد و فعالیت کاربران در آن بهخاطر جذابیتهای بصری ظاهری آن، بیشتر میباشد.
یکی از رویدادهای این فضا موضوع بلاگرها میباشد.
غالباً صاحبان کسب و کارها و یا افرادی که برای سرگرمی اقدام به تهیه و انتشار محتوا در فضای مجازی میکنند، از بلاگرها استفاده مینمایند.
بلاگرها، شخصیتها و چهرههای معروف و یا کسانی که بهدنبال دیده شدن هستند، فرصتی مناسب برای تولید محتوا را در محیط بستر فضای مجازی فراهم کردند.
اما عطش و مسابقه برای دیده شدن در این فضا سالها است که تبدیل به یک معضل اجتماعی شده و برخی از افراد برای برنده شدن در مسابقه دیده شدن، اقدام به انتشار محتواهای خارج از عرف و اخلاق میکنند.
این مسابقه برای دیده شدن هیچگاه برنده ندارد؛ چراکه این یک مسابقه بیپایان برای راضی نگه داشتن مخاطبان است.
و همین موضوع باعث روی آوردن تولیدکنندگان محتوا به روشهای مختلف عرفی و غیر عرفی شده است.
یکی از همین روشهای غیر عرفی برای دیده شدن صفحه مجازی در اینستاگرام، استفاده از افراد کم توان ذهنی و دارای معلولیت است.
برخی از کاربران برای دیده شدن در فضای مجازی اقدام به استفاده از افرادی که بهلحاظ ذهنی کمتوان هستند میکنند.
در بیشتر محتواهای تولید شده با استفاده از این افراد، چاشنی طنز در قالب تمسخر و سوء استفاده از آنها مبنای کار قرار گرفته شده و با هدف جذب دنبال کننده و دیده شدن صورت میگیرد.
حتی برخی از کاربران دارای کسب و کارهای فضای مجازی، از این افراد برای تبلیغات خود استفاده میکنند.
تکثر استفاده از این نوع تولید محتواها در فضای مجازی، درحال تبدیل شدن به یک روال معمول است که خطر فراموشی ارزشهای یک جامعه را در پی دارد.
مورد تمسخر قرار دادن دیگران مخصوصاً، کسانی که دارای معلولیت جسمی و یا ذهنی هستند، بهشدت در فرهنگ ایرانی و اسلامی ما نهی شده است.
همچنین در قرآن کریم نیز استهزاء و تمسخر دیگران بهعنوان یک گناه کبیره نام برده شده و خداوند بهشدت از آن مردم را نهی کرده است.
اما انتشار محتواهای متعدد با استفاده از افراد دارای معلولیت ذهنی، با نام طنز و یا تبلیغات، موجب شکسته شدن قبح گناه کبیره استهزاء و یا مسخره کردن شده است و جامعه نسبت به آن در حال بیتفاوت شدن است.
حجتالاسلام والمسلمین مهدی کرمی کارشناس مسائل دینی گفت: گناه تمسخر و استهزاء در قرآن کریم، یکی از گناهان کبیره برشمرده شده است و خداوند اقوامی را که در گذشته به اینکار مشغول بودند را دچار عذاب کرده است و در قرآن کریم نیز به آن اشاره نموده است.
وی افزود: روش تمسخر دیگران، بهعنوان یکی از شاخصههای کفار در قرآن از آن یاد شده است که در داستانهای متعدد قرآنی و شاخصههای مخالفان و دشمنان پیامبر اسلام، رذیله اخلاقی تمسخر نام برده شده است.
کرمی گفت: در ماه مبارک رمضان بایستی بیشتر به دوری از گناهان اجتماعی پرداخت که یکی از آنها که در جامعه تأثیر منفی مستقیمی دارد، تمسخر دیگران است که اینکار بهروشهای مختلف میتواند صورت گیرد که امروزه تمسخر در فضای مجازی تبدیل به یک معضل شده است.
یکیدیگر از موضوعات مطرح شده در فضای مجازی شهرستان بهار استفاده کودکان و یا بانوان برای معرفی کسب و کارها و یا صفحات مجازی برای دیده شدن است.
این روش که بهتازگی در فضای مجازی شهرستان بهار در حال گسترش است جنبههای مختلفی دارد.
برخی از بانوان بهدلخواه خود در حال فعالیتهای مجازی برای دیده شدن و اعلام موجودیت در این فضا هستند که اهداف مختلفی همچون تبلیغات کسب و کارهای شخصی خود را دارند.
اما برخی دیگر نیز، برای دیده شدن صفحات مجازی خود، از بانوان برای تبلیغات در حال استفاده هستند که این حجم از تولید محتوا و انتشار آن در سطح فضای مجازی شهرستان بهار و استفاده از بانوان بی سابقه است.
خطر استفاده ابزاری از بانوان، کودکان و افراد ناتوان و دارای معلولیت ذهنی در اشکال مختلف، مانند: کار در مشاغل سخت و زیان آور و دیگر کاربریهای نامناسب برای این اقشار از گذشته وجود دارد و استفاده از چهره و تصاویر آنها در فضای مجازی، سبکِ بهروز تری از استفاده ابزاری میتواند باشد.
و البته و خلأ قانونی نحوه استفاده از فضای مجازی در کشور ما نیز یکی از چالشهای این فضا است که منجر به تولید و انتشار محتواهای متعدد غیر عرفی شده است.
که هر دو روش سنتی و مدرن و ترکیبی از این دو، استفاده ابزاری از جایگاه والای انسانی میباشد.
انتهای خبر/ع
دیدگاه شما