20. فروردين 1404 - 7:20   |   کد مطلب: 44260
مزایده در دشت قُرُق موجب انتقاد اهالی بهار شد؛
مزایده پرحاشیه
مزایده اراضی منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بهار در دشت قروق بهار که در زمستان گذشته متوقف شده بود، برگزار شد و همین موضوع موجب انتقاد اهالی بهار شده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «بهارانه»؛شهر بهار دارای زمین‌های مسطح به‌نام دشت قرق است که در قسمت جنوب شرقی شهر بهار و در مسیر بهار به همدان قرار دارد. 

زمین‌های حاصل‌خیز و مرغوب این دشت، موقعیت خوبی را برای کشاورزی فراهم کرده است. 

همچنین در این دشت، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور دارای چندین قطعه زمین است که از آن‌ها درگذشته به‌عنوان ایستگاه تولید بذر و جنگلبانی استفاده می‌شد و اکنون نیز محدودتر از گذشته به فعالیت خود ادامه می‌دهد. 

همچنین، حدود ۱۰۰ هکتار زمین کشاورزی هم متعلق به سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری می‌باشد که به‌صورت مزایده در اختیار بهره‌برداران مجاز قرار می‌گیرد. 

بهره‌برداری هفت ساله مزایده قبل، در بهمن‌ماه سال گذشته به پایان رسید و به درخواست شورای شهر و دستور دادستانی مزایده جدید متوقف شد. 

همچنین خطیب جمعه شهرستان بهار در خطبه‌های نماز جمعه به توقف واگذاری این اراضی تأکید کرد.

 علت توقف مزایده جدید توسط مسئولان عنوان شدکه این اراضی دارای پنج حلقه چاه عمیق می‌باشند که در هنگام شرایط بحرانی آب در شهر بهار نیاز به دو و یا سه حلقه از آنان می‌باشد، و در اختیار گرفتن تمامی این چاه‌ها توسط بهره‌بردار و کشت محصولات پرآب‌بَر علی‌رغم قرارداد مزایده، مانند سیب زمینی، موجب ضایع شدن حق مردم بهار است. 

این مزایده در بهمن‌ماه سال گذشته متوقف شد اما در روزهای أخیر اعلامیه مزایده اراضی منابع طبیعی در دشت قروق بهار که توسط اداره کل منابع طبیعی استان منتشر شده بود، در فضای مجازی موجب انتقاد کاربران شد. 

یکی از کاربران فضای مجازی گفت: چگونه مزایده‌ای که دو ماه پیش به‌خاطر منافع اهالی شهر بهار و پیشگیری از تنش‌های آبی، از آن جلوگیری شده بود، اعلامیه آن مزایده توسط اداره کل منابع طبیعی استان همدان منتشر شده است؟

در همین مورد مهدی محمدی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بهار در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی بهارانه به تشریح موضوع پرداخت و گفت: مشکل اساسی در واگذاری این اراضی، موضوع معضل آب بود که در بند قرارداد مزایده، یکی از شرایطی که برای بهره‌بردار توسط اداره منابع طبیعی تعیین شد، این بود که، در شرایط بحرانی آب، مجری و پیمانکار طرف قرارداد، طبق قانون مدیریت بحران موظف به دراختیار قرار دادن چاه‌های آبی که به خطوط انتقال آب متصل می‌شوند، است. 

وی در ادامه افزود: همچنین در قرارداد مذکور، کشت سیب زمینی که یک محصول پرآب‌بر است را حذف کردیم و مجری و پیمانکار به کشت محصول جُو که آب کمتری مصرف کرده و در پایان خردادماه برداشت می‌شود، مبادرت خواهد کرد. 

مشکل آب شرب بهار با توجه به کاهش منابع آب زیرزمینی یکی از، معضلات این شهرستان است، که شهر بهار نیز مانند دیگر نقاط شهرستان، این مشکل آب را دارد.

آب شرب شهر بهار از چندین حلقه چاه در دشت قروق و روستای گنج‌تپه تأمین می‌شود. 

در گذشته دشت قروق دارای منابع عظیم آبی بود که آب شهر همدان را نیز به‌مدت چندین سال تأمین کرد.

اما حالا منابع آبی این دشت کاهش یافته و سطح آب‌های زیرزمینی آن در بعضی مناطق تا عمق ۱۵۰ متری زمین کاهش یافته و پایین رفته است.

بنابر گفته مسئولان و کارشناسان، دشت قرق بهار حدود ۲۵ سال درطول شبانه‌روز و به‌میزان یک‌هزار و ۲۰۰ لیتر در ثانیه، آب شهرستان همدان را تأمین کرده است و اکنون در بحران آب قرار دارد.

انتهای خبر/ع

دیدگاه شما