به گزارش بهارانه، عباس احمدي مقيم در شوراي پشتيباني سوادآموزي شهرستان بهار اظهار داشت: يکي از معضلات موجود در جامعه اين است که ما نتوانستيم مبادي ورود بيسوادي را ببنديم و انسداد مبادي بي سوادي در دستورکار و اولويت بندي است.
وی گفت: در يک بررسي مقدماتي مشخص شد که در 11 سال گذشته بيش از 38 هزار بازمانده از تحصيل در استان در گروه سني 6 تا 17 سال وجود داشته که از اين شمار 3 هزار و 410 نفر از شهرستان بهار بوده است و در سالجاري هدف مجموعه ي آموزش و پرورش جذب تک به تک دانشآموزان بازمانده از تحصيل است چرا که امسال سال شتاب بخشي به ريشه کني بي سوادي در استان است.
احمديمقيم اظهار کرد: اين دانشآموزان اغلب به علت مشکلات مالي و براي کمک به خانوادههايشان و تامين معاش درس را رها کرده و مشغول به کسب درآمد ميشوند، در حاليکه اين موضوع در آينده به دانشآموز ضربه وارد ميکند.
وی با بيان اين که افراد 10 تا 49 سال جامعه ي هدف مجموعه ي سوادآموزي هستند، افزود: بنابراين افرادي که در سن تحصيل در آموزش و پرورش باشند، ميتوانند ادامه تحصيل دهند.
معاون سوادآموزي استان همدان گفت: لازم التعليماتي که جزو گروه سني بزرگسال محسوب ميشوند بايد در مراکز بزرگسالان به ادامه تحصيل پرداخته و بعد از طي اين مرحله و در صورت تمايل وارد دانشگاه شوند.
وي اظهار کرد: با پيش بيني هاي صورت گرفته جشن ريشه کني بي سوادي در پايان سال 1398 برگزار خواهد شد و همه بايد در اين راستا ياري رسان آموزش و پرورش باشند.
احمدی مقیم افزود: براي افراد بي سواد در گروه سني 10 تا 49 سال به عنوان جامعه هدف، محدوديت هايي در ارائه خدمات دولتي از سال 1395 اعمال خواهد شد که افراد براي گرفتن يا تمديد جواز کسب، مستمري بگيران کميته امداد و بهزيستي بايد باسواد باشند و يا در دوره هاي سوادآموزي شرکت نمايند و همچنين زندانيان بي سواد در صورتي که تحت آموزش قرار گيرند و باسواد شوند تخفيفاتي در محکوميت جرايم عمومي دريافت خواهند کرد و همچنين مشوق هايي نيز براي با سواد شدن افراد بي سواد در جامعه هدف در نظر گرفته شده است.
وي گفت: استان همدان با 6/82 درصد جمعيت باسواد جزء 18 استان برتر است و شهرستان بهار از نظر باسوادي رتبه 8 استان را به خود اختصاص داده است.
معاون سوادآموزي استان همدان به عملکرد نهضت سوادآموزي شهرستان بهار اشاره کرد و اظهار کرد: اين اداره با پوشش 6/81 درصدي حجم اعلام شده سوادآموزي در سال گذشته رتبه دوم استان را کسب کرد و امسال نيز سهميه شهرستان بهار شامل بهار و صالح آباد 340 نفر در دوره سوادآموزي، 50 نفر در انتقال و 71 نفر در تحکيم مي باشد و سهميه لالجين در سواد آموزي 230 نفر، در انتقال 36 نفر و در تحکيم 46 نفر مي باشد که تحقق اين برنامه کاري همت مسئولين امر را مي طلبد.
وی در جواب يکي از اعضا مبني بر مشکل سرويس برخي مدارس روستايي و بازماندن برخي دانش آموزان از تحصيل افزود: از هيچ امکاناتي در راستاي جذب بازماندگان از تحصيل دريغ نخواهيم کرد و اين افراد بايد شناسايي و دوباره مشغول به تحصيل شوند و هيچگونه مشکل اعتباري در اين زمينه وجود ندارد.

دیدگاه شما