14. بهمن 1394 - 21:29   |   کد مطلب: 14668
کارشناس پیشگیری و مبارزه با بیماری های مرکز بهداشت استان همدان گفت: سرطان پوست، معده، کولورکتال، پستان، سیستم خونساز و سرطان مثانه و پروستات به ترتیب پنج سرطان شایع در استان همدان هستند.

به گزارش بهارانه، دکتر راضیه میر معینی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طبق آخرین آمار ثبت شده در استان میزان بروز سرطان در مردان 1.60 مورد در هر هزار نفر و در زنان 1 مورد در هر هزار نفر است.
وی اضافه کرد: سرطان پوست شایعترین سرطان در کل جمعیت بوده و ارتباط ثابت شده ای با میزان تابش اشعه خورشید به بدن دارد اما خوشبختانه این سرطان سریع تشخیص داده شده و سیر درمان بیشتر مبتلایان به این بیماری نیز مطلوب است.
وی اضافه کرد: شدت تابش اشعه بین ساعات 10 صبح تا 4 بعداز ظهر بیشتر می باشد که با استفاده از کلاه و لباس های دارای پوشش کامل، استفاده از عینک آفتابی که مانع عبور اشعه UV می شود برای محافظت پوست دور چشم ها و استفاده از ضد آفتاب، می توان از جذب تابش های مضر توسط پوست جلوگیری کرد.
وی با اشاره به نقش غربالگری در تشخیص سرطان سینه اضافه کرد: انجام ماهیانه و معاینه سینه توسط خود فرد (breast self exam)، انجام معاینه بالینی سینه هر سه سال یکبار (20 تا 40 سالگی)، انجام معاینه بالینی سینه توسط فرد مجرب سالیانه (40 سال به بالا) ، انجام سالیانه ماموگرافی (40 سال به بالا) از بهترین راه های تشخیص زود رس مشکلات است.
وی اضافه کرد: غربالگری سرطان سینه در زنان با سابقه فامیلی قوی(حداقل دو نفر از فامیل درجه یک مبتلا باشند یا یکی از افراد فامیل به سرطان سینه دوطرفه مبتلا باشد) باید جدی تر دنبال شود.
وی با اشاره به انجام رایگان غربالگری سرطان کولورکتال در بیمارستان شهید بهشتی همدان گفت: افراد بالای 50 سال و افرادی که در خانواده خود فرد مبتلا به سرطان کولورکتال دارند می توانند با مراجعه به این بیمارستان در این غربالگری شرکت و از سلامت خود اطمینان پیدا کنند.
وی ادامه داد: غربالگری سرطان دهانه رحم نیز از مهمترین راه های تشخیص و درمان زودرس این سرطان است که با انجام تست منظم پاپ اسمیر در فواصل زمانی مشخص می توانند از وجود این بیماری پیش از حاد شدن وضع مطلع شوند.
دکتر میر معینی افزود: سرطان ریه که سرطان شایعی بوده و درمان آن نیز مشکل است رابطه بسیار نزدیکی با مصرف سیگار و قلیان دارد که در صورت ترک دخانیات خطر ابتلا به سرطان ریه و سایر بیماری های مرتبط با سیگار کاهش یافته و هر چه مدت زمان ترک سیگار بیشتر باشد، این خطر بیشتر کاهش می یابد.
وی گفت: افرادی که در محیط زندگی خود در معرض دود سیگار می باشند (بستگان فرد سیگاری ) نیکوتین و سایر مواد شیمیایی سمی موجود در دود سیگار را مانند یک فرد سیگاری جذب می کنند و در معرض خطر ابتلا به بیماریهای مرتبط با سیگار می باشند.
وی بیان کرد: مصرف روزانه میوه ها و سبزیجات، ترک الکل، محدودیت در مصرف غذاهای پرکالری استفاده کمتر از گوشت قرمز، استفاده از ماهی، ماکیان و حبوبات و جایگزینی آن به جای گوشت قرمز از بهترین راهکارهای تغذیه ای برای کاهش ابتلا به سرطان است.
وی اظهار کرد: در استان همدان سرطان ها بعد از بیماری های قلبی عروقی و حوادث سومین عامل مرگ هستند.
کلمه سرطان برای بیش از 100 بیماری مختلف در قسمت های مختلف بدن به کار می رود و آنچه در همه این بیماری ها مشترک است نقص در مکانیسم های تنظیم کننده رشد طبیعی، تکثیر و مرگ سلول است، در بیماری سرطان سلول های سرطانی قابلیت تهاجم به بافت های مجاور و در نهایت گسترش به مناطق دیگر بدن را دارند.
هشتم تا 15 بهمن ماه هفته ملی پیشگیری از سرطان نامگذاری شده است.

انتهای پیام / س

 
 
 

دیدگاه شما