به گزارش بهارانه، علی مالمیر در گفتوگو با تسنیم با اشاره به اینکه همدان یکی از استانهای مطرح کشور در زمینه تولید صنایع دستی محسوب میشود، اظهار داشت: اقدامات متعددی برای حمایت از صنعتگران استان همدان برای تولیدات صادرات محور شده که خوشبختانه نتیجه مناسبی نیز داشته است.
وی با اعلام اینکه از ابتدای امسال تا پایان بهمن ماه 9 میلیون و 872 هزار دلار کالا از استان همدان به سایر کشورها صادر شده است، گفت: صادرات صنایع دستی هشت درصد از صادرات کل استان همدان را به خود اختصاص داده است.
مالمیر با اشاره به اینکه توسعه صادرات غیرنفتی یکی از اولویتهای استان همدان بوده و تمامی تلاش بر افزایش میزان صادرات صنایع دستی به کار گرفته شده است، تصریح کرد: صادرات صنایع دستی استان همدان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته هفت درصد افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه لالجین پایتخت سفال و سرامیک جهان محسوب میشود، عنوان کرد: سفال به عنوان مهمترین کالای صادراتی این بخش محسوب میشود که تاکنون هشت میلیون و 633 هزار دلار سفال از همدان به سایر کشورها صادر شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان با اعلام اینکه سفال سومین کالای صادراتی استان همدان بوده و هفت درصد از کل صادرات همدان را به خود اختصاص داده است، گفت: بخش صنایع دستی شامل 12 قلم کالای صادراتی بوده که به کشورهای انگلستان، آلمان، فیلیپین، هلند، سوئد، امارات، و عراق صادر شده است.
وی فرش را یکی از مهمترین کالاهای تولیدی همدان دانست و گفت: فرش دستبافت همدان با توجه به سابقه و کیفیت بالایی دارد که در بازارهای جهانی نیز شناخته شده است ولی به سبب تحریمها در سالهای اخیر میزان صادرات کاهش یافته بود.
مالمیر با بیان اینکه پس از اجرای برجام تحریمهای فرش دستبافت ایران نیز لغو شده است، گفت: خوشبختانه صادرات فرش دستبافت از همدان به سایر کشورها آغاز شده و نخستین محموله صادراتی در هفته گذشته از گمرک همدان صادر شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان بیان کرد: یکی از مشکلات در حوزه صادرات صنایع دستی مربوط به نبود بسته بندی مناسب برای سفال لالجین است که به دنبال این هستیم تولید بسته بندی مناسب برای سفال را در دستور کار قرار دهیم تا بتوان در بازارهای جهانی رقابت کرد.
انتهای پیام/ س
دیدگاه شما