18. فروردين 1395 - 10:21   |   کد مطلب: 15731
پاسخ رئیس شبکه بهداشت و درمان بهار به انتقادهای مردمی؛
بیمارستان آیت الله بهاری از استانداردهای لازم برخوردار نیست
در چند ماه اخیر مشکلاتی در خصوص اجرای طرح سلامت در شهرستان بهار مطرح شده است که برای شنیدن پاسخ و روشن شدن برخی موارد مبهم با رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان بهار ، دکتر به نشان ، در این خصوص گفتگویی داشتیم.

به گزارش بهارانه، ابلاغ سیاست های کلی سلامت از جانب مقام معظم رهبری(مدظله العالی) نشان دهنده توجه ویژه ایشان به حوزه سلامت بوده و وظیفه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را سنگین تر از پیش کرده است. بر این اساس در دولت یازدهم طرح نظام سلامت بر اساس خدمات رسانی بهتر به مردم پایه ریزی شد؛ اما اجرای هر طرحی با مسائل و مشکلات و نواقصی روبرو است و در هر منطقه و شهر این مشکلات متفاوت خواهد بود.

در چند ماه اخیر مشکلاتی در خصوص اجرای طرح سلامت در شهرستان بهار که هم به صورت کلی و عام  از طرف مردم شریف شهرستان و هم از سوی خواص و نخبگان شهر مطرح شده است که برای شنیدن پاسخ و روشن شدن برخی موارد مبهم با رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان بهار ، دکتر به نشان ، در این خصوص گفتگویی داشتیم که سوالات مطرح شده و پاسخ آنها را در زیر آورده ایم.

1) نداشتن پزشک مقیم در بیمارستان 32 تخته خوابه آیت الله بهاری به علت عدم وجود بستر های مناسب در این مرکز که بیماران در صورت اظطرار یا باید به همدان اعزام شوند و یا صبر  کنند تا پزشک از همدان اعزام شود.

پاسخ: طبق اشل کشوری در طرح تحول ، به بیمارستان های 32 تختخوابه پزشک مقیم تعلق نمی گیرد و به بیمارستان های با تعداد تخت بالا پزشک مقیم تعلق می گیرد ، اما پزشک آنکال داریم.

2) قریب به چند سال است که وضعیت بیمارستان 64 تخت خوابه بهار که سالهاست پس از کلنگ زنی در گذر زمان به دست فراموشی  سپرده شده است.

پاسخ: مجری طرح وزارت مسکن و شهرسازی است و متولی امر در حال حاضر اداره بهداشت نیست، اما خوشبختانه اعتبارات خوبی دریافت کرده و طبق گفته مسئولین 65 درصد پیشرفت داشته و هم اکنون نیز فعال است و در کل استان جزء یکی از پیشتازترین طرح هاست؛ به طوری که هم از وزارت راه و هم از طرح برکت مبالغی به آن تخصیص داده شده است.

3) عدم داشتن ( بیمارستان آیت الله بهاری) استانداردهای نظام پزشکی برابر با اذعان خود علوم پزشکی بهار

پاسخ: ما خود نیز این را قبول داریم. بیمارستان آیت الله بهاری بر اساس نقشه های تیپ وزارت خانه ساخته نشده و مثل بیمارستان مباشر سابق است که تغییر کاربری داده شده. واقعیت این است که زمین بیمارستان اهدایی بوده و افراد خیر خود اقدام به ساخت ساختمان کرده اند و پس از اهدا تصمیم بر این شده که این ساختمان به عنوان بیمارستان مورد استفاده قرار گیرد؛ اما با تمام این احوال ما تمام تلاش خود را به جهت بهسازی اورژانس و تجهیزات به کار برده ایم و از لحاظ عمرانی اقداماتی صورت داده ایم تا آن را به استاندارد های لازم یک بیمارستان نزدیک کنیم.

4) بخش زنان و مردان مجزا و تفکیک نشده است ؛ بطوریکه همه این دو بخش در یک راهرو بوده و تنها اتاق ها تفکیک شده اند و گاها فردی (همراه یا مریض و یا ملاقاتی مریض)به اشتباه و تشابه اتاقها سر از اتاق زنان درآورده و تا متوجه شود و  از راه  برگشته بازگردد، برای بیماران اتاق که زن هستند  رنجی را مضاعف بر بیماریشان که همانا رعایت نشدن موازین شرعی است تداعی میکند.
پاسخ: این بیمارستان 32 تخت دارد با 5 تخصص و متاسفانه مشکل اصلی ما کمبود فضاست که باعث شده تفکیک بخشی نداشته باشیم و به هر شکلی که نگاه کنید متوجه می شوید که نمی توان این 32 تخت را بین 5 تخصص تفکیک کرد و چاره نداریم جز اینکه یا تخصص ها را کم کنیم یا با شرایط موجود در حد امکان شرایط را مدیریت کنیم و اگر هم بخواهیم تخصص ها را کم کنیم بیمارستان کارایی خود را از دست می دهد، وگرنه ما خود قبول داریم که شرایط ما ایده ال نیست.

5) از همه درد آورتر و قابل تامل تر سرویس بهداشتی بخش است که به علت عدم وجود این ظرفیت به صورت مجزا ناچارا مشترک میباشد

پاسخ: تا قبل از این سرویس بهداشتی و حمام در بخش موجود نبود و به تازگی داخل بخش سرویس بهداشتی و حمام ساخته شده که آن هم باید قطعا تفکیک شده باشد، اما در مورد جزئیات آن اطلاعی ندارم که باید از مسئول آن سوال شود.

6) نداشتن مایع دستشویی و عدم نظافت بخش به صورت مطلوب و قرار دادن بیماری که مبتلا به بیماریهای عفونی و ویروسی است در کنار سایر مریضان که فقط برای موارد خاص از قبیل عمل های جزیی و یا زایمان مراجعه کرده اند نیز از دیگر مشکلات عنوان شده است.

پاسخ: ما از نظر مواد ضدعفونی کننده و مایع دستشویی هیچگونه مشکلی نداریم و به تناسب فصول مختلف مواد ضد عفونی کننده مختص هر فصل را خریداری کرده و در اختیار بیمارستان و مراکز درمانی قرار می دهیم و تا حد ممکن سعی می شود که نظافت به خوبی انجام شود.

در مورد بیماران هم سعی می شود که مشکلی به وجود نیاید و بیماران تحت نظر متخصص عفونی بستری می شوند و اینکه فردی بخواهد نظر غیر کارشناسانه بدهد درست نیست چرا که ما کارشناس بهداشت محیط و ناظر کنترل عفونت داریم که موارد همواره از سوی این کارشناسان بررسی می شود.

7) عدم پیگیری مسول شبکه بهداشت بهار جناب دکتر به نشان علی رغم اطلاع کامل از این مشکلات و هزینه کرد بودجه های ارسالی در موارد کارشناسی نشده و غیر لازم نیز یکی دیگر از موارد قابل ذکر است.

پاسخ: اعتبارات اعلام شده محل و دستور خرج دارند و طبق آن اولویت ها خرج می شوند، به طور مثال در سال گذشته اولویت ما با اورژانس بود اما اولویت کشور در بستری بوده و چون دستور کشوری صادر می شود ما نمی توانیم خلاف آن عمل کنیم و اگر موردی هم بوده که تصمیمش در اختیار خودمان بوده با تیم کارشناسان بررسی می شود و طبق تصمیم مشترک این تیم موارد هزینه می شود.

8) گویا همانطور که کلنگ زنی هم شده قصد ساخت بهداری یا کلینیک در محوطه بهداشت و درمان بهار واقع در خیابان امام را دارند خیابانی که از لحاظ زیر ساخت بعنوان مثال جای ایستادن و پارک خودرو برای بیماران و همراهانشان وجود ندارد و عدم سعی در تمرکز بودجه بر پروژه  بیمارستان 60 تخته خوابه که ناقص رها  شده است.

پاسخ: پروژه بیمارستان جدید در حال حاضر به وزارت راه و شهرسازی مربوط است و دارای اعتبار ملی است و ربطی به پروژه های دیگر ندارد و پروژه کلینیک هم به این شکل بوده که هر شهرستانی که زودتر مقدماتش را فراهم میکرد و زمینش را آماده می کرد اعتبار به همان شهرستان تعلق می گرفت . ما نیز زمین مناسب دیگری در اختیار نداشتیم و از بین زمین های موجود زمین مربوط به اداره بهداشت را در اختیار این پروژه قرار دادیم و کارشناسان نیز با بازدیدی که داشتند زمین را مورد تایید قرار دادند و از طرفی در دسترس بودن خدمات یکی از آیتم های مورد نظر ما بوده که این مکان این ویژگی را داراست و اگر ما در این مورد تعلل می کردیم این اعتبار هم از دست ما خارج می شد.

دکتر به نشان در پایان ضمن اشاره به موارد در دست اقدام در شهرستان در خدمات درمانی وعمرانی، این شهرستان را پیشتاز در استان اعلام کرد و از تلاش ها و توجه دکتر موسوی به شهرستان تشکر کرد و از طرح سوالات و پیگیری پاسخها ابراز خوشحالی کرد و گفت: بیان مسائل و طرح سوالات باعث افزایش آگاهی هم مسئولین و هم مردم می شود و باعث می شود که مسئولین هم با دیدگاه ها و انتقادهای مردمی آشنا شده و توجه بیشتری به موارد ذکر شده از سوی مردم کنند.

وی در انتها اظهار امیدواری کرد که در سال جدید هرچه بیشتر و بهتر بتوان در حوزه بهداشت و درمان به مردم شهرستان بهار خدمات رسانی کرد.

 

دیدگاه شما