به گزارش بهارانه؛
به نقل از عصر همدان؛ هنگامی که اعضای خانواده در روزهای متوالی سریالهای نامناسب ماهواره را که هدف آنها عادی سازی روابط با نامحرم است مشاهده میکنند مرزهای اخلاقی بین اعضای خانواده کمرنگ می شود و عفت زنانگی و غیرت مردانگی مفهومی ناآشنا و غریب جلوه میکند.
فیلمهای ماهوارهای درصدد تثبیت روابط موازی در بیرون از خانواده هستند به طوری که خیانت به همسر را امری طبیعی جلوه میدهند که به تدریج موجب دلسردی و بی مهری و موجب فروپاشی بنیان خانواده میشود.
در سریالهای نامناسب شبکههای ماهوارهای سنتهای اجتماعی و فرهنگی کشورها مورد تحقیر قرار می گیرند و برنامه های ماهواره ای با ترویج هم خانگیهای بدون ازدواج این الگوی نابهنجار باعث میشوند دختران و پسران جوان خود را ملزم به تشکیل خانواده نبینند و ترجیح دهند که این شکل از الگوی تشکیل خانواده را تجربه کنند.
عموم سریالها و فیلمهایی که برای مخاطب ایرانی و مسلمان آماده سازی میشود، سعی شده است که در آن برای افراد، حق چشیدن روابط دیگر علاوه بر روابط زناشویی را محفوظ بداند، که مهمترین آسیب آن تضعیف و در نهایت فروپاشی خانواده میباشد.
روانشناس بالینی در این خصوص گفت: برخی از مردم در زندگی خویش فکر مستقلی ندارند و در اصل، جو جامعۀ اطراف آنها است که برایشان تصمیم میگیرد، اگر جماعت اطراف چنین فردی ماهواره باشد او به دنبال این جو رفته و ماهواره ای خواهد شد بدون توجه به اینکه این کار چه آثار مخربی را در خود و خانواده خود ایجاد میکند.
حسین درخشنده به آثار مخرب ماهواره اشاره کرد و افزود: افسردگی یکی دیگر از بیماریهاست که میتواند دامنگیر روح بشر در اثر مشاهدهٔ ماهواره باشد به علت این که ماهواره هرگونه تحرک و فعالیت را از انسان گرفته و روح را از هرگونه فعالیت و تحرک باز میدارد و در واقع به جای این که روح بشر را فعال و رسیدن به کارهای مثبت بکند او را منفعل و بی تحرک میکند که روح در اثر آن پس از مدتی افسرده میشود.
وی با بیان انزوا و گوشه نشینی بیننده ماهواره گفت: ماهواره به لحاظ تنوع در کمیت و کیفیت، انسان را از متن جامعه بیرون کشیده و در خود محصور میکند تا آنجا که هیچ واکنشی در قبال سیاستهای خارجی تنظیم شده از سوی حاکمان خود نشان ندهد از این رو روح انسان را منزوی کرده و انسان ایثار و محبت به هم نوع و احساس مسئولیت در قبال جامعه و دیگران را به طور کلی برای خودبی معنا میبیند.
روانشناس بالینی ادامه داد: از مهمترین کارکردهای سریالها و فیلمهای پخش شده در ماهواره، آزادی در خارج از خانههاست به این معنا که افراد مخصوصاً دختران جوان را که به صورت سنتی و فرهنگی در خانوادهها با محدودیتهایی روبرو هستند را دچار حس زندانی بودن در خانه میکنند این فرآیند روانی به صورت خیلی ساده با مقایسهٔ دختران موفق یا آزاد سریالها و فیلمها وضعیت دختران قربانی در ذهن وی شکل میگیرد کم کم با عدم مدیریت صحیح در خانوادهها تبدیل به یک عقده و در نتیجه فرار یا رویگردانی دختران جوان از فضای امن خانه میگردد چنین پدیده ای در خانوادههایی که از ساختار درستی برخوردار نیستند شدیدتر است.
انسان از اطرافیان و محیط اطراف و از هر چیزی که با آن سر و کار دارد اثر میپذیرد حال کم یا زیاد ولی اگر انصاف به خرج دهیم میبینیم که محال است ما ماهواره را ببینیم و هیچ تاثیری هرچند کم روی ما نگذارد.
آیا در خانه ای که شما ماهواره را برایش به ارمغان می برید فرد دیگری وجود دارد، شما مطمئن هستید ماهواره روی او اثر نمیگذارد.!؟
برنامههای ماهواره به تضعیف نهادهای دینی پرداخته اند و حجاب و عفاف را به بدترین شکل مورد تهاجم قرار داده اند،هیچ روایتی از ائمه و اهل بیت نداریم که اجازه نگاه کردن به تصاویر مبتذل را داده باشد، علاوه بر آن در بسیاری از روایات این گونه اعمال راه ورود شیطان به قلب انسان و نیز ورود انسان به ورطه هلاکت و جهنم معرفی شده اند.
طبیعی است که وقتی در خانوادهها بدون هیچ محدودیتی اعضای خانواده پای ماهواره مینشینند و فیلمهایی را میبینند که برای خانواده مناسبسازی نشده است و بی حجابی در آن به عنوان یک امر عادی موج می زند به مرور از حجاب ارزشزدایی شده و زنان خانواده ترجیح بدهند که با حجاب کم رنگ تر یا احیانا بی حجاب در جامعه حضور پیدا نمایند.
براستی هر آنچه دیده بیند دل کند یاد
انتهای پیام/ب
دیدگاه شما