21. فروردين 1403 - 11:12   |   کد مطلب: 42762
مدیر عامل آب منطقه ای:
کیفیت آب شرب همدان ارتقا می یابد
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان همدان گفت: آب شرب همدان مطابق آزمایشات مختلف انجام شده از حیث بهداشتی مشکلی ندارد با این وجود با تامین و نصب تجهیزات بیشتر برای تصفیه خانه شیخی جان کیفیت آب شرب این شهر ارتقا می یابد.

به گزارش بهارانه؛ رضا اخلاص مند روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در تصفیه خانه شیخی جان مراحل مختلف رسوب زدایی و گند زدایی انجام می شود و سپس آب وارد شبکه های تامین می شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان همدان ظرفیت تصفیه خانه شیخی جان را به میزان یک هزار و ۸۰۰ لیتر در ثانیه عنوان و تاکید کرد: با توجه به اینکه میزان نیاز آب شهر حدود یک هزار و ۴۰۰ لیتر در ثانیه است، متناسب با آن آب در اختیار منابع توزیع قرار می گیرد.

پروژه ۱۷ ساله انتقال آب از سد تالوار ۲ ساله به نتیجه رسید

وی در ادامه با اشاره به تلاش های انجام شده در دولت سیزدهم برای حل مشکل تامین آب شرب همدان با اجرا و تکمیل طرح آبرسانی از سد تالوار، اظهار کرد: در دولت مردمی ایران قوی پروژه ای که ۱۷ سال آرزوی دیرینه مردم استان بود با دستور ویژه ریاست جمهوری و پیگیری های شبانه روزی استاندار و مسوولان وزارت نیرو ظرف ۲ سال به بهره برداری رسید و توانستیم آب پایدار را تحویل مردم همدان قرار دهیم.

اخلاص مند تصریح کرد: آب تصفیه خانه شیخی جان تحت استاندارد ملی ۱۰ - ۵۳ است و در اختیار شبکه های توزیع آب قرار داده می شود.

وی از همکاری آب منطقه ای و دانشگاه علوم پزشکی و شرکت مهندسی آب و فاضلاب برای افزایش کیفیت آب شهر همدان خبر داد و یادآور شد: کیفیت آب تصفیه شده در شیخی جان به شکل مستمر توسط دانشگاه علوم پزشکی و همچنین آزمایشگاههای شرکت آب و فاضلاب استان همدان پایش و بررسی می شود.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای همدان در عین حال تاکید کرد: درصورتی که دانشگاه علوم پزشکی همدان و نهادهای ذیربط پیشنهادهایی برای ارتقای کیفیت تصفیه آب همدان داشته باشند، آنها را به کار می گیریم.

وی میزان آرسنیک را در تصفیه خانه شیخی جان را در حد صفر و به میزان ۲ میکروگرم عنوان کرد.

اخلاص مند همچنین در باره بارش های اخیر در استان همدان گفت: متوسط بارندگی استان همدان تاکنون ۲۷۷ میلیمتر بوده است که این عدد نسبت به متوسط بارش درازمدت چهار درصد افزایش داشته است و نسبت به سال گذشته نیز ۳۶ درصد بیشتر بوده است.

وی یادآور شد: سد اکباتان با ورودی ۲ هزار و ۲۰۰ لیتر در ثانیه در حال آبگیری است و با مدیریتی که در بخش بالادستی سد اکباتان و کنترل بندهای کشاورزی انجام شده است، حدود ۱۱.۵ میلیون متر مکعب آب ذخیره داریم.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان همدان میزان مصرف آب در همدان یک هزار و ۸۰۰ تا ۲ هزار لیتر در ثانیه عنوان و تاکید کرد: نیمی از آب مورد نیاز شهر همدان از آبهای سطحی و زیر زمینی و نیم دیگر نیز از آب سد تالوار پس از اختلاط تامین می شود.

به گزارش ایرنا، طرح انتقال آب همدان از سد مخزنی تالوار توسط قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا با هدف تامین بخشی از نیاز آب آشامیدنی شهرهای کبودرآهنگ، صالح آباد، لالجین، بهار و روستاهای مسیر تا افق ۱۴۰۵ اجرایی شد.

این طرح تاکنون با هزینه ای بالغ بر ۲۰ هزار میلیارد ریال اجرایی شده است و جمعیت زیر پوشش این طرح تا سال مقصد (۱۴۰۵) یک میلیون و ۳۳۰ هزار نفر و ظرفیت آبرسانی به میزان حداکثر سه هزار و ۷۵۰ لیتر در ثانیه است.

طول خط انتقال آب از سد تالوار به همدان ۱۴۰ کیلومتر (۱۰۵ کیلومتر از سد تا تصفیه خانه شیخی جان و ۳۵ کیلومتر از تصفیه خانه تا مخزن ذخیره آب شهر همدان) با نحوه انتقال پمپاژ و ثقلی است و در طول خط انتقال آب به همدان سه ایستگاه پمپاژ پیش بینی شده است.

تصفیه خانه شیخی جان از نوع فیزیکی و سالم سازی(به شیوه کلرزنی) با ظرفیت یک مدول با یک هزار و ۸۵۶ لیتر در ثانیه و ۲ مدول به ظرفیت سه هزار و ۷۱۲ لیتر بر ثانیه است و ظرفیت مخزن ذخیره آب تصفیه شده به حجم ۳۰ هزار متر مکعب واقع در انتهای مسیر و مخازن مکش تلمبه خانه به حجم ۳۰ هزار متر مکعب است.

تصفیه خانه شیخی جان در ۴۰ کیلومتری شمال شهر همدان و در نزدیکی روستای آقچلو قرار دارد.

دیدگاه شما