آخرین اخبار

24. آبان 1403 - 9:11   |   کد مطلب: 43839
نشست خبری رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان بهار با خبرنگاران به‌مناسبت هفته کتاب، کتاب‌خوانی و کتاب‌دار برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «بهارانه»؛نشست رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان بهار با خبرنگاران پیش از ظهر امروز برگزار شد. 

معصومه فزونی رئیس اداره کتاب‌خانه‌های عمومی شهرستان بهار ضمن تبریک هفته کتاب، کتاب‌خوانی و کتاب‌دار گفت: هفته کتاب و کتاب‌خوانی از ۲۴ آبان‌ماه روز کتاب و کتاب‌خوانی و روز علامه طباطبایی نام‌گذاری شده است شروع می‌شود.

رئیس اداره کتاب‌خانه‌های شهرستان بهار افزود: در حال حاضر در شهرستان بهار ۱۲ کتابخانه به‌صورت هفت کتاب‌خانه شهری و چهار کتابخانه روستایی داریم و سرانه کتاب به‌ازای هر نفر در شهرستان یک کتاب وجود دارد. 

فزونی از اجرای برنامه‌های متنوع در سطح شهرستان بهار در راستای ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی خبر داد و در ادامه به شاخص‌های کتاب‌خانه‌های شهرستان بهار اشاره کرد و افزود: پیش‌بینی می‌شود بیش از ۱۳۰ برنامه فرهنگی در هفته کتاب‌ در سطح شهرستان بهار از جمله برگزاری محافل ادبی و رونمایی کتاب، جلسات نقد کتاب، جشن کتاب و نشست‌های تخصصی، غبارروبی گلزار شهدا و رونمایی از پوستر هفته کتاب برگزار شود.

وی در ادامه عنوان برنامه‌های هفته کتاب و کتاب‌خوانی گفت: برنامه عضویت رایگان در هفته کتاب و کتاب‌خوانی در کتاب‌خانه‌ها، آیین افتتاح سالن آمفی تئاتر کتاب‌خانه آیت‌الله بهاری، آیین افتتاح بخش تحقیقاتی نویسنده مرحوم دکتر سلیم سلیمی موید، افتتاح کارگاه خیاطی بانوان در جهت حمایت از کسب و کارهای محلی در روستای دستجرد، خدمات به روستاهای فاقد کتاب و کتاب‌خانه که از هفته کتاب آغاز می‌شود و هم‌چنین آغاز مسابقه کتاب‌خوانی ویژه ایام فاطمیه که با هفته کتاب و کتاب‌خوانی مصادف شده است جزو برنامه‌های اداره کتابخانه‌های شهرستان بهار است. 

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان بهار سالن آمفی تئاتر کتابخانه آیت‌الله بهاری مجهز به‌روزترین سالن موجود در شهرستان عنوان کرد که در هفته کتاب‌خوانی افتتاح خواهد شد. 

وی برگزاری ۲۷ جلسه انجمن عمومی کتاب‌خانه‌ها از ۲۴ جلسه در سال را نشانه دغدغه‌مندی مسئولان در حوزه کتاب‌خوانی عنوان کرد و در ادامه از افتتاح بخش مردم شناسی برای اولین‌بار در استان همدان در کتاب‌خانه آیت‌الله بهاری خبر داد و گفت: برای اولین‌بار در استان همدان، تنها بخش مردم شناسی در کتاب‌خانه آیت‌الله بهاری شهرستان بهار طبق وصیت زنده یاد سلیم سلیمی موید با اهدای ۹۰۰ جلد کتاب‌های آن مرحوم به کتاب‌خانه ایجاد می‌شود که مخاطبان آن بیشتر پژوهش‌گران حوزه مردم شناسی خواهند بود. 

فزونی در ادامه به عمل‌کرد یک‌سال گذشته اداره کتاب‌خانه‌های شهرستان بهار پرداخت و گفت: تعداد ۵۷ هزار و ۸۸۱ نسخه کتاب در رده‌های مختلف امانت کتاب داشته‌ایم.

وی افزود: تعداد ۲هزار و ۸۰۰ نسخه کتاب توسط مردم و بنیاد قلم‌چی به اداره کتابخانه‌ها اهدا شده است و هم‌چنین هزار نفر شرکت کننده در بخش‌های مختلف جشنواره کتاب‌خوانی رضوی شرکت داشته‌اند. 

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان بهار از توسعه کتاب‌خانه امام حسن مجتبی علیه‌السلام و تجهیز سالن آمفی تئاتر فجر صالح آباد خبر داد.

فزونی در ادامه به پروژه‌های مورد نیاز اداره کتاب‌خانه‌ها در سطح شهرستان اشاره کرد و گفت: ساخت کتاب‌خانه در شهرک فرهنگیان بهار که تاکنون زمین مناسب جهت ساخت آن واگذار نشده است جزو ضروریات شهرستان است، چراکه شهرک فرهنگیان با بیش از ۱۴ هزار جمعیت هیچ‌گونه زیرساخت فرهنگی در آن دیده نشده و به‌دلیل کم‌بود فضای فرهنگی ،آسیب‌های اجتماعی نیز رخ می‌دهد و امیدواریم مسئولان برای آن چاره‌ای بیا‌ندیشند.

وی تصریح کرد: یکی از ضروریات شهرستان بهار ایجاد کتاب‌خانه سیار است که راه‌اندازی کتاب‌خانه سیار نیاز به خرید خودرو دارد و با تأمین اعتبار در سال جاری کتاب‌خانه سیار در شهرستان بهار افتتاح خواهد شد.

رئیس اداره کتاب‌خانه‌های عمومی شهرستان بهار در تشریح افتتاح کتابغخانه روستای دستجرد گفت: طبقه اول کتاب‌خانه تعمیر و بهسازی شده است و قرار است که کارگاه خیاطی برای بانوان اختصاص پیدا کند که این روستا یکی از قطب‌های اقتصاد خانگی نیز می‌باشد و بنا بر سیاست اداره کتابخانه‌های عمومی  کتابخانه یک پایگاه اجتماعی با کارکردهای اجتماعی می‌باشد و اشتغال‌زایی راهم شامل می‌شود که ما کتاب‌خانه حکمت در روستای حسین آباد عاشوری را که موجب اشتغال ۵۸ نفر در روستا شد، داریم که توانست به عنوانِ بین‌المللی در حوزه حمایت از کسب و کارهای محلی در همایش برگزار شده در استان خراسان رضوی دست یابد. 

وی در ادامه درباره سند ملی خواندن و ترویج مطالعه با هدف دسترسی آسان و ترویج فرهنگ کتابخوانی اشاره کرد و گفت: این سند در ۱۴ ماده در حال ابلاغ به دستگاه‌های ذی‌ربط است که در صورت ابلاغ، اتفاقات خوبی در حوزه خواندن کتاب رخ می‌دهد که یکی از آن اتفاقات گنجاندن زنگ خواندن کتاب غیردرسی در مدارس است. 

فزونی از کتاب به‌عنوان بزرگترین رسانه معتبر و با عمر طولانی نام برد و گفت: کتاب، ماندگار، جاودان و قوی‌ترین رسانه است که رهبر انقلاب نیز ۱۱ توصیه در باب کتاب‌خوانی به مردم در این زمینه دارند که بررسی آن‌ها در ترویج و اهمیت فرهنگ کتاب‌خوانی مهم است.

انتهای خبر/ع

دیدگاه شما