به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «بهارانه»؛ محمدرضا شوشتری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی«عصر همدان»؛ در رابطه با شیوع بیماری مِشمِشه در بین اسبهای باشگاه آذرخش شهرستان بهار، اظهار کرد: در خصوص انتشار این بیماری باید سازمان دامپزشکی کشور پاسخگو باشد.
وی با بیان اینکه سازمان دامپزشکی از هر ۶ ماه یکبار از اسبها آزمایش بیماری مِشمِشه میگیرد، عنوان کرد: بنابر اظهارات سازمان دامپزشکی، متاسفانه در حال حاضر یک راس اسب دچار این بیماری خطرناک شده که آن را معدوم کردهاند.
رئیس هیات سوارکاری استان همدان خاطرنشان کرد: باشگاه سوارکاری آذرخش در قرنطینه کامل است تا این بیماری بیشتر از این به بقیه اسبها سرایت پیدا نکند، به همین منظور در حال حاضر باشگاه تعطیل بوده، هیچ مسابقهای در آن برگزار نمیشود تا بعد از آزمایش مجدد از اسبها در صورت مشاهده وجود این بیماری در بین سایر اسبها اقدامات لازم برای پیشگیری از سرایت آن انجام شود.
شوشتری در خصوص فعالیت این باشگاه در این زمان، عنوان کرد: در حال حاضر اسبهایی که دچار حادثه شده و مشکل دارند را از دیگر اسبها جدا کرده تا از آنها آزمایش مجدد گرفته شود، اما فعالیت با اسبهای سالم ادامه دارد، چون اسبها بهدلیل وضعیت جسمانی و طبیعتی که دارند اگر بدون فعالیت بمانند و حرکت نکنند دچار مشکل میشوند.
شیوع بیماری مشمشه در شهرستان بهار
وی با تاکید بر اینکه سازمان دامپزشکی موظف است این بیماری را کنترل کند، ادامه داد: بهتر است در زمان مسابقات کشوری و ورود اسبهای جدید به استان، همه اسبها زیر نظر سازمان دامپزشکی بوده تا از شیوع این نوع بیماریها جلوگیری شود.
رئیس هیات سوارکاری استان همدان با اشاره به اینکه در زمان برگزاری مسابقات اسبها باید برگه سلامت داشته باشند، خاطرنشان کرد: اگر جلوی شیوع و گسترش این بیماری خطرناک گرفته نشود ممکن است همه شهرها درگیر آن شده و تعداد اسب بیشتری را در کشور از دست بدهیم.
شوشتری اضافه کرد: اگر سازمان دامپزشکی با همّت عالی و پشتکار در رفع شیوع این بیماری بکوشد مشکلات حل خواهد شد، برای پیشگیری از انتشار این بیماری بهتر است برای مدتی اسبها قرنطینه شده و با نظارت دائم سازمان دامپزشکی این بیماری کنترل شود.
وی ابراز کرد: ما به سختی مالک اسب را پیدا کرده و ورزشکاران را در اینجا جمع میکنیم، سهلانگاری در رابطه با این موضوع بجز ضرر مالی، ضرر روانی هم دارد، چرا که اگر اسب ورزشکاری که مدتها با آن اُنس گرفته، دچار این بیماری شود، در روحیه آن سوارکار تاثیر بدی داشته و از این ورزش دلزده میشود.
رئیس هیات سوارکاری استان همدان در پایان یادآور شد: بنابراین لازم است بین سازمان دامپزشکی و هیات سوارکاری هماهنگی صورت بگیرد که در رابطه با این مسائل و کاهش انتشار این بیماریها تلاش کنیم تا شاهد اینگونه حوادث تلخ نباشیم.
انتهای خبر/ سا
دیدگاه شما