آخرین اخبار

19. دى 1403 - 10:08   |   کد مطلب: 43974
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست همدان گفت: تیمی از بخش خصوصی در حال بررسی استفاده از انرژی پاک بدون آسیب به محیط زیست برای رفع ناترازی انرژی در این استان هستند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بهارانه؛شهرام احمدی فارسانی روز چهارشنبه در بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز همدان افزود: اداره کل حفاظت محیط زیست با همه توان و نیرو از اجرای طرح هایی که آسیبی به محیط زیست وارد نمی کند، حمایت می کنند که در این راستا حمایت خود را برای جایگزینی انرژی های پاک با رعایت اصول زیست محیطی اعلام کرده است.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست همدان با تاکید بر اینکه محکم مقابل واحدهای آلاینده می ایستیم بیان کرد: صدور مجوز فعالیت برای یک واحد پایان راه نیست بلکه این مجوز مشروط به مدیریت پسماند و آلوده نکردن آب، خاک، هوا و رعایت اصول زیست محیطی است در غیر اینصورت و بروز آلایندگی همان واحد اخطار دریافت کرده و به دادگاه معرفی می شود.

احمدی فارسانی افزود: معتقدم بخش خصوصی در مقابل محیط زیست نیست بلکه هر دو به فکر توسعه پایدار هستند چرا که اقتصاد، اجتماع و محیط زیست در کنار هم سه ضلع توسعه هستند و اساس و مبنای داشتن جامعه ای توسعه یافته، توجه به حفظ محیط زیست و نسل آینده است.

وی ادامه داد: توجه به حفظ محیط زیست و نسل آینده در کنار اقتصاد و مسائل اجتماعی، توسعه پایدار را رقم می زند و این نوع توسعه به سود جامعه است چرا که محیط زیست را مورد توجه قرار داده و فدا نمی کند یعنی بهینه سازی مصرف آب، کاهش و قطع ورود آلاینده را مد نظر قرار می دهد.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست همدان یادآوری کرد: اگر در سال های گذشته به علت تغییر اقلیم، مسائل اقلیمی و جوی مشکلاتی برای محیط زیست به وجود آمده باید ابتدا از تشدید آنها جلوگیری کرد سپس به سمت بازسازی و احیای آنها رفت.

احمدی فارسانی تاکید کرد: محیط زیست نهادی فرا بخشی است و جزیره ای و بخشی عمل کردن آفتی برای این مجموعه است.

محیط زیست نهادی فرا بخشی است و جزیره ای و بخشی عمل کردن آفتی برای این مجموعه است.وی گفت: محیط زیست را باید به عنوان یک اولویت فرا بخشی دید و تا زمانی که همه بخش ها از جمله مردم، مسئولان، نهادها، ارگان ها، تریبون داران، موثران در فرهنگسازی، رسانه ها و سمن ها به کمک این نهاد نیایند این زنجیره کامل نمی شود.

محیط زیست سرسبز لازمه نشاط اجتماعی

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست همدان با بیان اینکه طبیعت وقتی سالم و پایدار باشد از نظر روحی، روانی به سلامت جسم کمک می کند افزود: سلامت مردم و نشاط اجتماعی به شادابی و طراوت محیط زیست بستگی دارد و هر چه محیط زیست شاداب باشد، مردم سرزنده هستند.

احمدی فارسانی با بیان اینکه اصحاب رسانه تاثیر بسزایی در ارتقای فرهنگ زیست محیطی دارند اضافه کرد: افزایش سواد رسانه ای زیست محیطی آحاد جامعه و جلب مشارکت های مردمی به عنوان یک اولویت در محیط زیست دنبال می شود.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست همدان گفت: شاه کلید توسعه پایدار و حفظ محیط زیست، افزایش سواد زیست محیطی و جلب مشارکت مردمی است و این با کمک اصحاب رسانه میسر می شود.

احمدی فارسانی اظهارکرد: محیط زیست تکالیف و وظایف مقدسی از جمله حفاظت از انفال الهی و تنوع زیستی به عنوان لازمه حیات، بر عهده دارد بنابراین صادقانه و با توان نیرو از اصحاب رسانه تقاضا دارم سازمان محیط زیست را در این مسیر یاری دهند.

وی تاکید کرد: همه منابع پایه حیات، بخشی از محیط زیست به شمار می رود و حفاظت از آنها در اصل حفاظت از حیات است بنابراین امید می رود با کمک رسانه ها به عنوان بازوی قوی محیط زیست، اتفاق های مبارکی را در استان و کشور شاهد باشیم به گونه ای که وقتی پشت سر را نگاه می کنیم خوشحال باشیم که رد پای خوبی از خود بر جا گذاشتیم.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست همدان اظهار کرد: این مجموعه در راستای عمل به تکالیف محوله سعی در آموزش مباحث محیط زیست، جلب مشارکت های مردمی، حراست از تنوع زیستی، پایش مراکز صنعتی، معدنی و خدماتی و حفاظت از منابع خاک، آب و هوا دارد تا محیط زیست این امانت الهی را سالم به دست آیندگان برساند.

برنامه ها و اولویت های محیط زیست همدان

احمدی فارسانی گفت: محیط زیست همدان برای ارزش گذاری اقتصادی اکوسیستم استان، مطالعه حق آبه های زیست محیطی به ویژه اکوسیستم های حساس، مطالعات جامع و تفصیلی مناطق تحت مدیریت سپس اجرای آنها، برنامه دارد.

وی افزود: مطالعه، تدوین و اجرای طرح های مدیریت جامع زیست بوم در اولویت است یعنی به جای اینکه از بالا قانون و دستور العمل تدوین و ابلاغ شود که برخی مواقع این قوانین با شرایط منطقه ای و اقلیم همدان مناسب نیست، با تمرکز زدایی، نشست هایی با جوامع محلی، مردم و مسوولان محلی برای بررسی مشکلات و نیازها برگزار شود.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست همدان ادامه داد: با صبر و حوصله با جوامع محلی و ذی نفعان تا رسیدن به نتیجه مطلوب و توافق بحث می کنیم و این بحث و تبادل نظرها از روستاها آغاز سپس در بخش، شهر و شهرستان طرح و پس از تایید نهایی در اختیار سازمان حفاظت محیط زیست قرار می گیرد.

احمدی فارسانی اضافه کرد: پس از ابلاغ این قوانین از سوی سازمان حفاظت محیط زیست، دیگر افراد نمی توانند در اجرای آن کوتاهی کنند و این طرح ها قابل مماشات نیست چرا که همه ذی نفعان در تدوین آن نقش داشتند.

دیدگاه شما