آخرین اخبار

19. دى 1403 - 10:26   |   کد مطلب: 43977
در گفتگو با روانشناس مطرح شد:
تأثیر الگوبرداری کودکی بر هویت بزرگسالی
یک روانشناس با بیان اینکه آنچه کودکان از سنین پایین در خانواده می‌بینند، الگویی برای بزرگسالی آن‌ها است، گفت: برخی از الگوبرداری‌های منفی به راحتی از بین نمی‌رود و نیاز به روان‌درمانی دارد و حتی گاهی نیاز است فرد تمام روابط را از کودکی بازسازی و بازآفرینی کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بهارانه؛یاسر عزیزی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با بیان اینکه زوجین لازم است مهارت‌هایی داشته باشند تا گفتگوی صحیح بین آن‌ها شکل بگیرد، گفت: بسیاری از این مهارت‌ها از کودکی در خانواده آموزش داده می‌شود و به مرور در مدارس، اجتماع و بزرگسالی تکمیل می‌شود.

وی با اشاره به اینکه یکی از مهارت‌ها همدلی است که زوجین برای ایجاد فضای عاطفی بین خودشان باید از آن برخوردار باشند، افزود: برای داشتن گفتگوی عقلانی داشتن مهارت همدلی لازم و ایجاد فضای عاطفی برای داشتن گفتگوی خوب و سالم نیاز است.

این روانشناس ادامه داد: آنچه که کودکان از سنین پایین در خانواده می‌بینند الگویی برای بزرگسالی آن‌ها است، رفتار مادر و پدر تأثیر مستقیمی در رفتار فرزندان در سنین بزرگسالی آن‌ها با اطرافیان و همسر دارد.

عزیزی با بیان اینکه هرچه که کودکان در خانواده می‌بینند به عنوان الگو یا به صورت هوشیار یا به صورت ناهوشیار در زمینه ذهنی ذخیره می‌شود، تصریح کرد: حال این ذخیره‌ها در بزرگسالی بازنمایی می‌شود و دلیل اینکه برخی مواقع افراد کارهای خطرناک را می‌خواهند تکرار کنند این است که انسان‌ها ذاتاً به دنبال ارائه آن چیزی هستند که بلد هستند نه آن چیزی که نمی‌دانند.

وی با اشاره به اینکه ناخودآگاه آدم‌هایی انتخاب می‌کنیم که دوباره همان الگوهای قدیمی کودکی را برایمان بازآفرینی می‌کند، گفت: حتی موردی بوده که فردی مثلا پدری معتاد داشته است و در کودکی خیلی اذیت شده، حال در سنین بزرگسالی مجدداً با فردی معتاد ازدواج می‌کند که این موضوع از همان بازآفرینی و تکرار الگو نشأت می‌گیرد.

این روانشناس خاطرنشان کرد: تکرار الگوها می‌تواند در موارد مثبت و منفی در زندگی افراد رخ دهد ولی در مواقعی که تکرار الگو در موارد منفی است باید اصلاح شود چون الگو معیوب است و به کودکی افراد ربط مستقیم دارد.

عزیزی با بیان اینکه قربانی شدن نیز یکی دیگر از الگوهای غلط در زندگی افراد است، تصریح کرد: مثلا فرد دائما برای جلب توجه خود را مریض و ناراحت نشان می‌دهد چون از کودکی چنین موضوعی را دیده است و حالا در بزرگسالی این کار را تکرار می‌کند.

وی با اشاره به اینکه فرد با بیمار نشان دادن خود به دنبال این است که راه ایجاد گفتگو با همسر خود را برقرار کند، افزود: این روند ادامه داشته باشد بسیار غلط است و حتماً باید درمان شود چون فرد دارد می‌گوید جزء قربانی شدن کار دیگری بلد نیست.

این روانشناس ادامه داد: مورد دیگر بازآفرینی وقایع تلخ گذشته که فرد از آن آسیب دیده است می‌باشد، یعنی فرد در گذشته آسیب دیده و حالا دائم به دنبال آدمی است که به او آسیب ببینند چون فکر می‌کند زندگی همین است که کسی به او آسیب بزند و اگر زندگی آرام شود به همه چیز شک می‌کند.

عزیزی با بیان اینکه حتی ممکن است فرد خودش آسیب را ایجاد کند، گفت: در روابط صمیمی به دنبال بازسازی آسیب‌ها می‌رود و همین جریان زندگی سالم و رابطه صحیح را به خطر می‌اندازد و چرخه معیوب دائماً ادامه پیدا می‌کند.

وی با اشاره به اینکه آنچه که تلخ و دردناک است این موضوع است که این موارد مثل یک غده سرطانی خود را تقویت می‌کنند، تصریح کرد: همین باعث می‌شود این رفتار‌ها به راحتی از بین نرود ولی روان‌درمانی و مشاوره کمک بزرگی به رفع مشکل می‌کند، حتی نیاز است فرد تمام روابط را از کودکی بازسازی و بازآفرینی کند تا بفهمد که معیوب بوده است.

این روانشناس در پایان خاطرنشان کرد: باید بینش فرد نسبت به خودش تغییر کند و در ابتدا بپذیرد که طرز فکر و رفتارش غلط است تا در وهله بعد برای درمان آن اقدام شود.

انتهای خبر/ سع

دیدگاه شما