به گزارش پایگاه خبری تحلیلی«بهارانه»؛عباس اسکندری، رئیس اداره ثبت احوال شهرستان بهار، در این جلسه از سامانههای هوشمند الکترونیکی ثبت احوال در ایجاد احراز هویت و خدمات ثبت احوال بر پایه وب و موبایل بهصورت غیرحضوری خبر داد و گفت: بیش از ۹۰درصد خدمات ثبت احوال بهجز مواردی که نیاز به حضور فرد برای احراز هویت است، در بستر فضای هوشمند قابلیت ارائه را دارد.
وی در ادامه یکی از مهمترین وظایف اداره ثبت احوال را ثبت آمار و وقایع حیاتی در جامعه عنوان کرد و به مقایسه آمار ۹ ماهه سال جاری با سال گذشته پرداخت و گفت: در ۹ ماهه سال جاری تعداد هزارویک واقعه ولادت در شهرستان بهار ثبت شده است که سال گذشته این آمار به میزان هزار و ۱۰۹ واقعه ولادت بود و ۱۰ درصد کاهش آمار ولادت نسبت به سال گذشته اتفاق افتاده است.
اسکندری افزود: بهطور میانگین در هر شبانهروز چهار نوزاد در شهرستان متولد میشود که ۴۷ درصد آمار، مربوط به شهرها و ۵۳ درصد در روستاها اتفاق میافتد که از این میزان، ۵۲ درصد نوزاد پسر و ۴۸ درصد نوزاد دختر متولد میشود.
رئیس اداره ثبت احوال شهرستان بهار تعداد ولادتهای ۹ ماهه امسال را در بخش لالجین ۳۹۴ نوزاد، در بخش مرکزی ۴۱۰ نوزاد و در بخش صالح آباد ۱۹۷ نوزاد اعلام کرد و گفت: نرخ خام ولادت ثبت شده در شهرستان بهار ۱۱ در هزار بوده است.
وی مهلت اعلام ولادت را برای ثبت احوال نهایتاً ۱۵ روز اعلام کرد و در ادامه به روند ثبت ولادت در دهه گذشته اشاره کرد و گفت: روند ثبت ولادت از سال ۱۳۹۰ تا سال ۱۴۰۱ کاهشی بوده است که این روند در استان همدان، مانند شهرستان بهار، روند کاهشی را داشته است.
اسکندری میانگین سن مادران در فرزندآوری را عنوان کرد و افزود: میانگین سن مادران روستایی ۲۹ سال و مادران شهری میانگین سن ۳۱ سال را در فرزندآوری به ثبت رساندند.
رئیس ثبت احوال شهرستان بهار تعداد ولادتهای ثبت شده مادران زیر ۱۵ سال را یک واقعه و مادران زیر ۵۰ سال را دو واقعه در شهرستان بهار عنوان کرد.
وی تعداد ولادتهای دوقلو را ۱۸ واقعه و از یک واقعه تولد نوزادان سهقلو خبر داد و افزود: در فراوانی نامهای انتخابی برای پسران، نام امیرحسین و در فراوانی نام دختران، ماهین، بیشترین اسامی ثبت شده در ۹ ماهه سال جاری هستند.
اسکندری تعداد آمار وفات را در سال جاری ۵۰۰ واقعه و سال گذشته را ۴۴۸ واقعه عنوان کرد و گفت: آمار وفات نسبت به سال گذشته افزایش داشته است و در این بین ۵۸ درصد از فوتشدگان آقا و ۴۲ درصد بانوان هستند. از این بین، در بخش لالجین ۱۱۷ واقعه فوت، در بخش مرکزی ۲۵۶ واقعه و در بخش صالح آباد ۱۲۷ واقعه به ثبت رسیده است و میانگین سنی فوتشدگان ۷۱ و نیم سال است و تمام فوتها ظرف ۱۰ روز طبق قانون باید ثبت شود که نرخ خام فوت ثبت شده نیز ۵ و نیم در ۱۰۰۰ میباشد.
رئیس اداره ثبت احوال بهار، بیشترین علت فوتها را بر اثر بیماریهای قلبی و عروقی عنوان کرد و گفت: بیماریهای قلبی و عروقی در صدر رویدادهای فوتیها قرار دارد و بعد از آن انواع سرطانها در رده بعدی قرار دارند.
وی آمار فوتشدگان حوادث ترافیکی را ۱۸ مورد در ۹ ماهه سال جاری عنوان کرد.
اسکندری از افزایش واقعه ازدواج و کاهش طلاق در ۹ ماهه سال جاری در سطح شهرستان بهار خبر داد و افزود: تعداد ۳۴۸ واقعه ازدواج در سال جاری روی داده است که نسبت به سال گذشته ۲ درصد افزایش را نشان میدهد و تعداد ۸۴ مورد طلاق ثبت شده است که در مقایسه با سال گذشته ۶ درصد کاهش را نشان میدهد.
وی خاطرنشان کرد: در هر هفته تقریباً ۱۰ ازدواج و دو طلاق به ثبت رسیده است که نسبت طلاق به ازدواج در سطح شهرستان یک چهارم است.
اسکندری از شیب کاهشی ازدواج در ۱۰ سال از سالهای ۱۳۹۱ تا ۱۴۰۱ خبر داد و افزود: میانگین سنی ۲۸ سال برای ازدواج آقایان و میانگین سنی ۲۱ سال برای ازدواج بانوان در شهرستان ثبت شده است که در ثبت واقعه طلاق نیز میانگین سنی آقایان ۳۷ سال و خانمها ۳۰ سال است.
رئیس اداره ثبت احوال شهرستان بهار از عوامل تأثیرگذار در افزایش ولادتها و کاهش سن ازدواج نام برد و گفت: عواملی همچون مهاجرت، تعداد فرزندآوری، کاهش وفات و کاهش تصادفات رانندگی از علل و عوامل افزایش آمار ولادتها میتواند باشد.
انتهای خبر/ع
دیدگاه شما