آخرین اخبار

24. بهمن 1403 - 16:11   |   کد مطلب: 44084
در گفتگو با متخصص مغز و اعصاب مطرح شد؛
ام‌اس بیماری هزار چهره اما قابل درمان
متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه شیوع بیماری ام‌اس با کمبود ویتامین دی ارتباط مستقیمی دارد، گفت: نشانه‌‌های این بیماری بسیار گمراه کننده است و به شکل‌های مختلف خود را نشان می‌دهد اما خوشبختانه داروهای خوبی تولید شده است که در کنترل و درمان آن مؤثر هستند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «بهارانه»؛مسعود غیاثیان در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با بیان اینکه ام‌اس یک بیماری خود ایمنی است، گفت: یعنی در این بیماری بنا به دلایل مختلف سیستم ایمنی فرد که قرار است میکروب، باکتری و ویروس را از بین ببرد، به سیستم عصبی فرد حمله می‌کند و آن را از بین می‌برد.

وی با اشاره به اینکه این بیماری در زمان‌های مختلف، مکان‌های مختلف بدن فرد را از بین می‌برد، افزود: مثلا ممکن است فرد در زمانی بر اثر بیماری ام‌اس دچار مشکل حسی شود و بعداز گذشت چند ماه با بهبود علائم حسی، دچار بیماری تاری دید شود.

متخصص مغز و اعصاب ادامه داد: براساس همین تشخیص در وهله اول مهم است که بیماری تشخیص داده شود تا به مرحله درمان برسیم اما مدت زمان برای اینکه فرد متوجه ابتلا به ام‌اس شود مشخص نیست چون این بیماری بی‌نهایت گمراه کننده است.

غیاثیان با بیان اینکه ام‌اس در همه جهان شیوع بالایی دارد، تصریح کرد: البته این بیماری در کشور ما نیز بیشتر دیده می‌شود که علت آن به تشخیص زودتر بیماری مربوط می‌شود، امروز می‌توانیم بگوییم با توجه به امکانات خوبی که داریم، تشخیص این بیماری در کشورمان سریع است.

وی با اشاره به اینکه نشانه‌های این بیماری بسیار گمراه کننده است، عنوان کرد: مثلا تاری دید علل مختلفی دارد اما در همه جای دنیا اگر فرد دچار این علامت شود که در طولانی مدت او را درگیر کند سپس بعداز مدتی خود به خود درمان شود اما به شکل دیگری بیماری تظاهر کند از نشانه‌های ام‌اس است.

متخصص مغز و اعصاب ادامه داد: نکته مهم این است که اگر ام‌اس را درمان نکنید بعداز مدتی خود به خود برطرف می‌شود اما در بدن به صورت نهفته باقی‌ می‌ماند پس بهترین راه آن است که هرچه زودتر با مراجعه به پزشک متخصص تشخیص داده شود تا درمان آن راحت‌تر باشد.

غیاثیان با بیان اینکه ام‌اس قابل درمان است ولی اینکه تا چه اندازه پیشرفت کند و مریض مجبور شود روی ویلچر بنشیند به همکاری بیمار بستگی دارد، گفت: برخی بیماران بعداز مدتی مصرف دارو که بهبود می‌یابند، داروها را قطع می‌کنند و یا به موقع مصرف نمی‌کنند که همین موضوع باعث می‌شود فرد بهبود نیابد و در آینده به میزان شدید‌تری درگیر بیماری شود.

وی با اشاره به اینکه ام‌اس در خانم‌ها شایع‌تر از آقایان است، تصریح کرد: در رده سنی ۲۰ تا ۳۰ سال بیشتر شاهد این بیماری هستیم.

علائم ابتلا به ام‌اس

متخصص مغز و اعصاب خاطرنشان کرد: اختلال ادراری، عدم تعامل حرکتی، تاری دید، دید یک طرفه، علائم حسی مثل گزگز و یا مورمور شدن اندام‌ها و اختلال حرکتی می‌تواند از نشانه‌های ابتلا به ام‌اس باشد.

غیاثیان با بیان اینکه پیشگیری از ابتلا به ام‌اس از دوران کودکی آغاز می‌شود، افزود: کمبود ویتامین دی ارتباط مستقیمی با بیماری ام‌اس دارد و متأسفانه شاهد آن هستیم که بچه‌های نسل جدید در معرض نور آفتاب نیستند تا ویتامین دی مورد نیاز آن‌ها تأمین شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا قرص ویتامین دی می‌تواند مؤثر باشد، گفت: یکی از دلایلی که ام‌اس در کشور ما شایع‌تر است سبک زندگی اشتباه ما بخاطر در معرض نور آفتاب قرار نگرفتن است و قرص‌های ویتامین دی نمی‌توانند جایگزین نور طبیعی آفتاب برای تأمین ویتامین دی شوند.

متخصص مغز و اعصاب ادامه داد: مصرف سیگار در افراد جوان و در افرادی که مبتلا به ام‌اس هستند هم احتمال ابتلا و تشدید بیماری ام‌اس را بیشتر می‌کند.

غیاثیان با بیان اینکه چاقی نیز احتمال ابتلا به ام‌اس را افزایش می‌دهد، عنوان کرد: پس خانواده‌ها توجه کنند که از سن کودکی برای کاهش وزن کودکان تلاش کنند.

وی با اشاره به اینکه برای بیماری ام‌اس داروهای خوب و مؤثری تولید شده است که نسبت به چندین سال قبل تأثیر بهبودی بالایی دارند، گفت: اگر بیمار داروها را به خوبی مصرف کند تا ۹۰ درصد به زندگی عادی ادامه می‌دهد اما بزرگ‌ترین مشکل ما با بیماران این است که نسبت به این موضوع آگاهی ندارند.

متخصص مغز و اعصاب خاطرنشان کرد: بیماران توجه کنند در صورت قطع خودسرانه داروها بیماری پیشرفت می‌کند و علائم مجدداً بازمی‌گردد، بزرگ‌ترین و خطرناک‌ترین کار این است که بیماران دارو را قطع کنند.

غیاثیان با بیان اینکه مصرف لبنیات در رژیم غذایی این بیماران مهم است، افزود: در فرهنگ اشتباه ما بخاطر این که می‌گویند لبنیات سرد است از مصرف آن پرهیز می‌کنند درحالی که این اقدام برای بیماران مبتلا به ام‌اس فاجعه بار است.

وی با اشاره به اینکه با حذف لبنیات بیمار مبتلا به ام‌اس دچار شکستگی زودرس می‌شود، تصریح کرد: حتی بیماران دندان‌های خود را از دست می‌دهند و همین موضوع بسیار خطرناک است.

متخصص مغز و اعصاب در پایان عنوان کرد: ژنتیک در این بیماری تأثیر دارد اما در مجموع این بیماری ژنتیکی نیست، یک درصد احتمال دارد پدری به فرزند خود ام اس را منتقل کند و احتمال انتقال ام‌اس از مادر سه درصد است پس نگرانی بابت انتقال این بیماری به فرزند بی دلیل است.

انتهای خبر/ سع

دیدگاه شما